Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 февруари 2006
Мислења
132
Поени од реакции
9
иам некои проблеми со одредени програми.. коа ги уклучувам ми се отвараат само доле на старт и не може да ги максимизирам... мозилата прво па сеа и мсн-то и медиа плеерот... ај некој ако знае шо е проблемот нека каже :toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Стариот проблем со ресетирањето пак е кај мене, го форматирав и пак се ресетира сам, со исклучен аутоматикли рестарт ми даде плав екран а на него го пишеше ова:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

има ли некој поим што значи, добив совети дека може да се работи за напојувањето но не успеав да тркнам до сервис, дали има начин со тоа горе напишаното да се каже што е ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Стариот проблем со ресетирањето пак е кај мене, го форматирав и пак се ресетира сам, со исклучен аутоматикли рестарт ми даде плав екран а на него го пишеше ова:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

има ли некој поим што значи, добив совети дека може да се работи за напојувањето но не успеав да тркнам до сервис, дали има начин со тоа горе напишаното да се каже што е ?
Има голема веројатност да е хардверски проблем, дали си го проверил ram-от со memtest?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Не ама нов е рамот.

edit: Дајте некои програмчиња за проверка на состојбата на рам и на што и да има друго.

С

Спенсер

Гостин
незнам дали мојов проблем е хардверски али ај.

седам на компјутер и симнував нешто, и АВАСТот најде тројанец, и за две секунди ми се појави BSOD, писуваше нешто BEGIN DUPMED OD PHISICAL MEMORY,и си викам да пробам со формат, (пазете сега), ставам обицен XP SP2,и си форматира се,кога доага да се уклуци на десктоп, пак BSOD,вика CHECK FOR NEWELY INSTALED HARDWARE,(а ја нишо ново не сум ставал),после земам XP SP2 ама со СКОРО СИТЕ ДРАЈВЕРИ, и форматиранјето си заврсува, си стартува виндовсот и ми работи компјутерот, ама сакам ја друг виндовс, се надевам го разбравте мојот проблем, па помагајте, позз (и го проверив рамот,графичката се е како што треба,

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не ама нов е рамот.

edit: Дајте некои програмчиња за проверка на состојбата на рам и на што и да има друго.
Ако е нов, скенирај го со мемтест. Можда е фалична плочка, или едноставно да не си иде со плочата. IRQL_LESS_OR_EQUAL е претежно од ебан рам. И пробај уклучи Линукс лајв цеде, да не ти е самото виндовс цеде ебано.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Истиов виндовс го имаат двајца другари и перфектно работи со СП2 е и со медиа плеер 11 и нови драјвери... има уште нешто од кога ќе се ресетира ако не го исклучам потполно од напојување виндовсот при лоадинг блокира.
Ако имаш дај тоа програмчето за рамот

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Програмов не работи под windows мораш да го бутираш системот од флопи или CD.

Не смее да најде ниту една грешка, ако најде не е нешто во ред со ram-от.

Најдобро е да го оставиш неколку часа да сврти повеќе пати.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Еве ја страницата http://www.memtest86.com/, сега гледам само ISO image има за CD

Еве и за флопи ако имаш

1. Download the MemTest86 3.2 file by clicking here. Hit "Save" and save it to a temporary folder.
  2. Use a decompression utility like to extract the archive.
  3. Put a disk in your floppy drive, and double click on install.bat.
  4. Type in "A:" for your target drive, and hit enter again to start the disk creation.
  5. With your disk in your floppy drive, restart your computer. MemTest86 will automatically run.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај малце помош, закачив некој тројанец, вирус или што и да, програмиве нешто слабо го детектираат. Мора преку safe mоde да работам, не може во normal mode. На desktop излегоа некои срања, Trojan.Win32.BlackBird.exe, EditorFKWP1.5.exe, EditorFKWP2.0.exe, filemanagerclient.exe, fkwp1.5.exe, fkwp2.0.exe, fwebd.exe, FWebdEditor.exe

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај малце помош, закачив некој тројанец, вирус или што и да, програмиве нешто слабо го детектираат. Мора преку safe mоde да работам, не може во normal mode. На desktop излегоа некои срања, Trojan.Win32.BlackBird.exe, EditorFKWP1.5.exe, EditorFKWP2.0.exe, filemanagerclient.exe, fkwp1.5.exe, fkwp2.0.exe, fwebd.exe, FWebdEditor.exe
Се снајдов, еден крак испадна ко пандорина кутија, се излезе од него упм. virus Worm.Win32.AutoRun.bua, Тrojan program Packed.Win32.Monder.gen, Trojan program Trojan.Win32.KillAV.rf и други слични страња, а тоа BlackBird.exe изгледа беше само misleading

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се снајдов, еден крак испадна ко пандорина кутија, се излезе од него упм. virus Worm.Win32.AutoRun.bua, Тrojan program Packed.Win32.Monder.gen, Trojan program Trojan.Win32.KillAV.rf и други слични страња, а тоа BlackBird.exe изгледа беше само misleading
Абе кракови ќе си симнуваш од gameburnworld.com и нема да имаш никаков проблем.

Член од
23 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
instalirav windows media player 11 od sajtot na microsoft ama mi javi Genuine-deka ne e licenciran,se javuva na sekoe vklucuvanje na kompjuterot-baram resenie za ova

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom