Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2007
Мислења
52
Поени од реакции
53
1. Симни го пачов од сајтот на Мајкрософти зачувај го на десктоп.
2. Инсталирај го.
3. Симни го фајлот прикачен на овој пост (FixReg.zip) и зачувај го на десктоп. Unzip направи му и активирај го фајлот што е внатре во ....
za da go isprobam ova morav da go instaliram sp2, napraviv kako sto navede, no nisto od toa ne pomogna, pa za da mozam ponovo da koristam internet go izbirsav sp2 no pri restart na win. ne sakase da se podigne, pa taka morav fresh install da napravam :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
za da go isprobam ova morav da go instaliram sp2, napraviv kako sto navede, no nisto od toa ne pomogna, pa za da mozam ponovo da koristam internet go izbirsav sp2 no pri restart na win. ne sakase da se podigne, pa taka morav fresh install da napravam :)
Епа или лошо инсталационо цеде си користел (се мисли на Windowsot на него) или некој лош, нефинален SP2 си користел.

Ама чим пред тоа си немал SP2, значи си имал многу постара верзија на ХР до која можно е да е проблемот.

Најди си цеде од ХР со вграден SP2 на него, па после напрај си fresh install со него :helou:

Член од
20 јули 2007
Мислења
52
Поени од реакции
53
koristam sp1 i so nego imam konekcija, a imam koristeno za instalacija winxp so integriran sp2 nekolku razlicni kopii, na net ima mnogu slici problemi po forumi vo vrska so sp2 i ni eden tip ne funkcionira

Член од
20 јули 2007
Мислења
52
Поени од реакции
53
stotuku dojdov do edno soznanie vo vrska so sp2 i konektiranje na internet, a toa e slednovo: instalirav sp2, go spoiv kabelskiot modem so linksys accsess point, signalot go fakjam so usb wifi d-link (na d-link adapteret mu ja smeniv mac adresata so onaa od mreznata) i se e vo red, dobivam konekcija.
zaklucok: izgleda mreznata karta (koja e integrirana na maticnata) pravi problem, sega za da bidem celosno siguren sto mislite vie dale e mreznata karta problem i da si nabavam nova koja ke odi na pci slot?!

sepak ne e problem integriranata mrezna karta, problemot bil vo toa sto pri instalacija na sp2 se menuva mac adresata na mreznata, a site znaeme deka kabelskiot internet e fiksiran na odredena mac adresa, se sto trebase da napravam e da ja vratam potrebnata mac adresa :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
stotuku dojdov do edno soznanie vo vrska so sp2 i konektiranje na internet, a toa e slednovo: instalirav sp2, go spoiv kabelskiot modem so linksys accsess point, signalot go fakjam so usb wifi d-link (na d-link adapteret mu ja smeniv mac adresata so onaa od mreznata) i se e vo red, dobivam konekcija.
zaklucok: izgleda mreznata karta (koja e integrirana na maticnata) pravi problem, sega za da bidem celosno siguren sto mislite vie dale e mreznata karta problem i da si nabavam nova koja ke odi na pci slot?!

sepak ne e problem integriranata mrezna karta, problemot bil vo toa sto pri instalacija na sp2 se menuva mac adresata na mreznata, a site znaeme deka kabelskiot internet e fiksiran na odredena mac adresa, se sto trebase da napravam e da ja vratam potrebnata mac adresa :)
Се сам си кажа :smir:

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
jas imam problem so internetot
imam internet od on net i prviot pat mi bese samo na eden kompjuter
ama si kupiv laptop i ruter i podolgo vreme mi bese na ruterot
go stavam samo na kompjuter eden i sakam da se konektiram mi pokazuva deka mi e gresen passot ama ne e vo ruterot so istiot pass se konektiram
Do you understand me?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Провериси ја IP адресата. Онаа со која се конектира рутерот и во мрежната на PC-то треба да е иста, а за конекција со рутер, претежно IP адресите се автоматски, пошто рутерот ги доделува динамички.

С

Спенсер

Гостин
и јас пробав така (и јас имам рутер), ама и мене ми викаше ERROR 691 односно грешен пасс и јузер нејм, па едноставно си го вратив кабелот у рутер и си продолзив да си читам на КАЈГАНА:salut:

P

Princ

Гостин
go stavam samo na kompjuter eden i sakam da se konektiram mi pokazuva deka mi e gresen passot ama ne e vo ruterot so istiot pass se konektiram
Do you understand me?
Јави се во офнет. Треба да ја додадат MAC адресата од мрежната во нивната база.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Имаш ти некаков пропуст во подесувањето, не се јавувај во оннет за никаква мас адреса. Не ти барале ни првиот пат, нема потреба ни сега. PPPOE ти е конектирањето значи провери шифри, лозинки, усери, обавезно после username стави @on.net.mk

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
gega voopsto ne si vo pravo...
princ toa sto go kaza so mac adresata e resenieto.
go imav istiot problem, se javiv i za 2 minuta imav internet na dvata kompjuteri... a prethodno na edniot kazuvase greses pasvord.
Miovski javi si se... 2 minuti rabota e ti treba samo user i maticen na liceto na koe se vodi internetot

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Имаш ти некаков пропуст во подесувањето, не се јавувај во оннет за никаква мас адреса. Не ти барале ни првиот пат, нема потреба ни сега. PPPOE ти е конектирањето значи провери шифри, лозинки, усери, обавезно после username стави @on.net.mk
svasta....
zasto ne se sekavam deka nekogas sum go napisal ova a ipak sum konektiran ?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
svasta....
zasto ne se sekavam deka nekogas sum go napisal ova a ipak sum konektiran ?
Kako ne si napisal user i pass. od dogovorot. Kako si ja pravel konekcijata?
Ako vo ruterot si ja pravel pppoe, a drugacie ne mozes da se konektiras na adsl i vo ruterot isto taka si staval od dogovorot user i pass. Za kabelski ja cloniras mac adresata.

Член од
17 октомври 2007
Мислења
137
Поени од реакции
1
Do you understand me?
I jas go imav istiot problem. posle cel den sto probuvav da se konektiram se javiv vo on net i za 2 min se sredi rabotata.

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
ok utre ke se javam se nerviram taka koga mi e na ruterot i koga se ukluceni i dvata kompjuteri mnogu e baven internetot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom