Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Кој музички формат овозможува најубаво слушање музика (при преснимување на највисок Bitrate)? Дали е тоа FLAC или има и уште подобар од него?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Еве ти линк од мајкрософ страната да си го симнеш SP3 ако сакаш.
Јас го инсталирав SP3, се ми работи побрзо, многу багови што ги има на SP2 се поправени. Иако сеуште е бета верзија, вреди да се има, зашто кога ќе искочи целосната верзија на SP3, сигурно ќе поправат нешто и ќе можеш без проблеми и тој да го симнеш и инсталираш.

На линков кога ќе кликнеш, оди подоле имаш:

WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe 315.2 МВ

и десно од ова има DOWNLOAD копче.

Толку е, би ти препорачал да го симнеш.

Поздрав!
ОК момче фала многу, ќе пробам па што биде нека биде.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој музички формат овозможува најубаво слушање музика (при преснимување на највисок Bitrate)? Дали е тоа FLAC или има и уште подобар од него?
Нема врска програмот, туку звучната картичка и звучниците :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Нема врска програмот, туку звучната картичка и звучниците :)
Да де, добро, јас малце не го напишав како што треба прашањето.
Преснимав една песна во FLAC формат со највисок квалитет (1000 и нешто kbps) и навистина звучи подобро од на пр. истата да е MP3 на 128. Имали некој формат што поддржува и уште поголеми bitrate-и? Не ми е битно тоа колку простор зафаќа :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некое програмче за Намалување на големината на Мп3 фајловите,но да не се губи квалитетот?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Некое програмче за Намалување на големината на Мп3 фајловите,но да не се губи квалитетот?
Па можеш со Winamp, поновите верзии имаат конвертер.
Е сеа, со намалување на квалитет нормално се губи и големината, и обратно, така да гледај да не ти се под 96kbps бидејќи под тоа ниво навистина веќе песната е неквалитетна :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па можеш со Winamp, поновите верзии имаат конвертер.
Е сеа, со намалување на квалитет нормално се губи и големината, и обратно, така да гледај да не ти се под 96kbps бидејќи под тоа ниво навистина веќе песната е неквалитетна :)
Океј,фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Преснимав една песна во FLAC формат со највисок квалитет (1000 и нешто kbps) и навистина звучи подобро од на пр. истата да е MP3 на 128. Имали некој формат што поддржува и уште поголеми bitrate-и? Не ми е битно тоа колку простор зафаќа :)
Kако мислиш, да преснимиш песна во висок квалитет?
За да го направиш ова, песната треба претходно да е снимена на висок квалитет, па да си ја преснимиш на максимум исто толку, повеќе неможеш. И од кај откопа 1000 Kbps? :):):)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Доколку песната си ја добил како 128 килобитна мп3-ка, не можеш да добиеш ништо поквалитетно од неа... Конвертирањето во FLAC нема да помогне. За споредба, замисли со ЛЦД проектор да проектираш на ѕид филм енкодиран во DivX.
Ако веќе имаш избор при download, симнувај ги песните во FLAC. FLAC е еден од кодеците достапни за енкодирање кој е сосема бесплатен и нема загуби кај песната. MP3 на пример, за да ја компресира крати некои звуци под и над одредена фреквенција. На оркестрална музика и на некоја "понапната" и тоа како се чувствува разликата.

Зборот ми беше, не можеш купено ЦД од пазарче да го конвертираш во FLAC бидејќи песните на него веќе се МП3-ки и нема да добиеш никакво подобрување. Доколку имаш оригинален диск или пак можеш да го симнеш од интернет, FLAC >> MP3 :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Доколку песната си ја добил како 128 килобитна мп3-ка, не можеш да добиеш ништо поквалитетно од неа... Конвертирањето во FLAC нема да помогне. За споредба, замисли со ЛЦД проектор да проектираш на ѕид филм енкодиран во DivX.
Ако веќе имаш избор при download, симнувај ги песните во FLAC. FLAC е еден од кодеците достапни за енкодирање кој е сосема бесплатен и нема загуби кај песната. MP3 на пример, за да ја компресира крати некои звуци под и над одредена фреквенција. На оркестрална музика и на некоја "понапната" и тоа како се чувствува разликата.

Зборот ми беше, не можеш купено ЦД од пазарче да го конвертираш во FLAC бидејќи песните на него веќе се МП3-ки и нема да добиеш никакво подобрување. Доколку имаш оригинален диск или пак можеш да го симнеш од интернет, FLAC >> MP3 :)
Е фала, ова е одговорот што ми требаше :) Да, се работи за неколку оригинални CD-a, не за пазарски :)

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Батина!
Лиценцата на касперскиов ми истеквит за два дена.
Кажвејте чаре,како да ја продолжам или обновам без пари...давајте совет или некој код...
Поздрав

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе може некој да ми каже зашто во User Accounts,неможам да го најдам Remove Password? Или сум ептен слеп,или стварно го нема...Ако може некој друг пат да дојдам до Remove Password?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Дај принт скрин од тоа јузер акаунтот.

Z

ZeroStyle

Гостин
Ако си компјутер администратор мислам дека неможеш да си го избришеш акаунтот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom