- Член од
- 21 ноември 2005
- Мислења
- 5.215
- Поени од реакции
- 939
Кој музички формат овозможува најубаво слушање музика (при преснимување на највисок Bitrate)? Дали е тоа FLAC или има и уште подобар од него?
ОК момче фала многу, ќе пробам па што биде нека биде.Еве ти линк од мајкрософ страната да си го симнеш SP3 ако сакаш.
Јас го инсталирав SP3, се ми работи побрзо, многу багови што ги има на SP2 се поправени. Иако сеуште е бета верзија, вреди да се има, зашто кога ќе искочи целосната верзија на SP3, сигурно ќе поправат нешто и ќе можеш без проблеми и тој да го симнеш и инсталираш.
На линков кога ќе кликнеш, оди подоле имаш:
WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe 315.2 МВ
и десно од ова има DOWNLOAD копче.
Толку е, би ти препорачал да го симнеш.
Поздрав!
Нема врска програмот, туку звучната картичка и звучницитеКој музички формат овозможува најубаво слушање музика (при преснимување на највисок Bitrate)? Дали е тоа FLAC или има и уште подобар од него?
Да де, добро, јас малце не го напишав како што треба прашањето.Нема врска програмот, туку звучната картичка и звучниците
Па можеш со Winamp, поновите верзии имаат конвертер.Некое програмче за Намалување на големината на Мп3 фајловите,но да не се губи квалитетот?
Океј,фалаПа можеш со Winamp, поновите верзии имаат конвертер.
Е сеа, со намалување на квалитет нормално се губи и големината, и обратно, така да гледај да не ти се под 96kbps бидејќи под тоа ниво навистина веќе песната е неквалитетна
Kако мислиш, да преснимиш песна во висок квалитет?Да де, добро, јас малце не го напишав како што треба прашањето.
Преснимав една песна во FLAC формат со највисок квалитет (1000 и нешто kbps) и навистина звучи подобро од на пр. истата да е MP3 на 128. Имали некој формат што поддржува и уште поголеми bitrate-и? Не ми е битно тоа колку простор зафаќа
Доколку песната си ја добил како 128 килобитна мп3-ка, не можеш да добиеш ништо поквалитетно од неа... Конвертирањето во FLAC нема да помогне. За споредба, замисли со ЛЦД проектор да проектираш на ѕид филм енкодиран во DivX.Да де, добро, јас малце не го напишав како што треба прашањето.
Преснимав една песна во FLAC формат со највисок квалитет (1000 и нешто kbps) и навистина звучи подобро од на пр. истата да е MP3 на 128. Имали некој формат што поддржува и уште поголеми bitrate-и? Не ми е битно тоа колку простор зафаќа
Е фала, ова е одговорот што ми требаше Да, се работи за неколку оригинални CD-a, не за пазарскиДоколку песната си ја добил како 128 килобитна мп3-ка, не можеш да добиеш ништо поквалитетно од неа... Конвертирањето во FLAC нема да помогне. За споредба, замисли со ЛЦД проектор да проектираш на ѕид филм енкодиран во DivX.
Ако веќе имаш избор при download, симнувај ги песните во FLAC. FLAC е еден од кодеците достапни за енкодирање кој е сосема бесплатен и нема загуби кај песната. MP3 на пример, за да ја компресира крати некои звуци под и над одредена фреквенција. На оркестрална музика и на некоја "понапната" и тоа како се чувствува разликата.
Зборот ми беше, не можеш купено ЦД од пазарче да го конвертираш во FLAC бидејќи песните на него веќе се МП3-ки и нема да добиеш никакво подобрување. Доколку имаш оригинален диск или пак можеш да го симнеш од интернет, FLAC >> MP3
Немој да користиш чкљ програми, еве ти комплетен туторијал за да го извлечеш максималниот можен квалитет.Е фала, ова е одговорот што ми требаше Да, се работи за неколку оригинални CD-a, не за пазарски