Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ќе може некој да ми каже зашто во User Accounts,неможам да го најдам Remove Password? Или сум ептен слеп,или стварно го нема...Ако може некој друг пат да дојдам до Remove Password?
Пробај вака, десен клик на Мy computer->mange->Local Users and Groups->Users->десен клик на акаунтот и delete.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Имам еден проблем... имам еден цртеж од AUTO CAD ама го немам AUTO CAD па како можам цртежот да го конвертирам од *.dwg во некој друг формат за да можам да го видам ?
Ако има решение за ова ве молам што побргу да ми одговорите.
Поздрав:helou:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Пробај вака, десен клик на Мy computer->mange->Local Users and Groups->Users->десен клик на акаунтот и delete.
Хмм...Не ми е некако сигурно ова...Да не поебам нешто ,после да праам формат:nesum:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе може некој да ми каже зашто во User Accounts,неможам да го најдам Remove Password? Или сум ептен слеп,или стварно го нема...Ако може некој друг пат да дојдам до Remove Password?
Пред да се подигне windowsot, ти бара password кој МОРА да го пишеш за да продолжиш? Или само имаш USER и PASS, стискаш ОК и толку?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Пред да се подигне windowsot, ти бара password кој МОРА да го пишеш за да продолжиш? Или само имаш USER и PASS, стискаш ОК и толку?
Еве на мсн ќе ми каеж....Да не ги замараме овде.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хмм...Не ми е некако сигурно ова...Да не поебам нешто ,после да праам формат:nesum:
За да стигнеш до формат, треба да го заебеш у ПМ, а не само pass да смениш :)

Ова треба да го напраиш:

1) Оди во Start -> Run
2) Пиши control userpasswords2 и стисни ОК
3) Тука само одштиклирај го Users must enter user name or password to use this computer
4) Напрај му рестарт на компјутерот
5) Нема 5то :helou:

Член од
26 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0

Ги инсталирав повторно драјверите за звучнава картичка и некое време 2 до 3 дена се беше во ред ама еве денес пак ова се појави слично е како претходното ама има и дебуг го кликам и се блокира цел компјутер.
Помош? Јака работа сам се цитирам хаха. Еј пак јас со истиов проблем го форматирав компјутеров и пак ми се појавува ова можно е да е нешто до нетов.

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
vaka sea: koga ke probam da go instaliram bit defenderot mi vika deka

The feature you trying ti use is on a network resource that is unavallable.

click OK to try again or enter an alternate path to a folder containing the installation package"bdts.msi in the box below.

pomos okolu ova??

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Vaka sea, imam edno prasanje ako nekoj znajt ke go zamolam da mi kazit:
Si go formatirav kom. ama CDto so windowsot koj go instalirav izglea nemat poddrska na mak. jazik(mislam na toa da se podesavat da pisit na kirilica Control Panel->Regional and Language Options).
Kako mozam toa da go popram i pak da si pisam na kirilica???
fala odnapred na onoj koj ke mi pomognit

I vo Start->Control Panel-> Regional and Language Options -> Languages (најгоре) -> Details -> Add -> nema Makedonija, a ja nema ni pod FYROM. Taka da valda moram nekako dodatno da instaliram neso.
Pa ako znae nekoj neka kaze pls, zs glupo mi e vaka na latinica da pisam.:cuc::cuc:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Најди друго инсталационо ЦД, ова тие е изгледа некое локализирано.
Па со него вметни ја јазичната подршка.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Vaka sea, imam edno prasanje ako nekoj znajt ke go zamolam da mi kazit:
Si go formatirav kom. ama CDto so windowsot koj go instalirav izglea nemat poddrska na mak. jazik(mislam na toa da se podesavat da pisit na kirilica Control Panel->Regional and Language Options).
Kako mozam toa da go popram i pak da si pisam na kirilica???
fala odnapred na onoj koj ke mi pomognit

I vo Start->Control Panel-> Regional and Language Options -> Languages (најгоре) -> Details -> Add -> nema Makedonija, a ja nema ni pod FYROM. Taka da valda moram nekako dodatno da instaliram neso.
Pa ako znae nekoj neka kaze pls, zs glupo mi e vaka na latinica da pisam.:cuc::cuc:
Во Advanced табот, треба да ти е штиклирано MAC-Cyrilic за да ја имаш Македонија во листата.

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14

Ги инсталирав повторно драјверите за звучнава картичка и некое време 2 до 3 дена се беше во ред ама еве денес пак ова се појави слично е како претходното ама има и дебуг го кликам и се блокира цел компјутер.
Помош? Јака работа сам се цитирам хаха. Еј пак јас со истиов проблем го форматирав компјутеров и пак ми се појавува ова можно е да е нешто до нетов.
Ќе слегнеш:
http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=en&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=a87b44b9-7a6a-49b6-bd89-afad4e049c48&u=http://download.microsoft.com/download/d/3/0/d30f4165-2e4e-48c3-93b3-430ebd2d3e89/WindowsXP-KB894391-x86-ENU.exe

http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=en&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=2996b9b6-03ff-4636-861a-46b3eac7a305&u=http://download.microsoft.com/download/c/2/b/c2b41862-1113-4e40-a81a-d6971733e361/WindowsXP-KB921883-x86-ENU.exe
Ги инсталираш и готово..

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Ако ти е такво цедето исто пак ќе добиеш! Џабе ќе губиш време за форматирање.
Знам дека џабе ке губев време со истото CD, ама зато го форматирав со друго и сеа е ОК.
Во секој случај, фала на помошта.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom