Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Вака сеа имам на компјутеров дуал бут и до сеа се пустасе на 20 цекање додека да одберам сеа се смени на 5 како да наместам на колку да се цека или да исклуцам целосно да нема тајмер ? ? ? ФАЛа:toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака сеа имам на компјутеров дуал бут и до сеа се пустасе на 20 цекање додека да одберам сеа се смени на 5 како да наместам на колку да се цека или да исклуцам целосно да нема тајмер ? ? ? ФАЛа:toe:
START > RUN > MSCONFIG

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе се забеваш сеа :)
озбилно, пишувам id, пишувам пасворд стискам Sign In i mi vika send eror ili dont send и не ми се уклучува
го анинсталирав и пак го симнав, пак го инсталирав и пак ми пишува исто
Мојот одговор е соодветно поставен со твоето прашање. Ти ништо не објасни, ни јас, да си знаеш за друг пат кога прашуваш нешто.

Компјутерот не ми ги детектира USB-драјвовите.
Кога ќе ставам USB, долу десно на таскбарот се појавува икона, но во My Computer не. Проверив за спајвери, најде неколку, ги исчистив но пак не се појавува икона за USB. Исто и во Disk Management нема.
На сите USB порти ти прави така?
Проба со друго USB?
Маусот ако ти е на USB, уклучи го на портата што те заебава, провери.

Вака ќе дознаеш што е проблемот.

Properties на My Computer, па оди во табот Advanced, таму кликни на третото Settings најдоле што е, тука пиши си колку секунди сакаш. Ако несакаш, одштиклирај го тоа.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Фала и на двајцата се снајдов :helou:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
На сите USB порти ти прави така?
Проба со друго USB?
Маусот ако ти е на USB, уклучи го на портата што те заебава, провери.

Вака ќе дознаеш што е проблемот.
Да, на сите порти прави така, и на предните и на тие позади на куќиштето. Значи долу десно на таскбар го препознава и можам да му направам SAFELY REMOVE HARDWARE но во My Computer не се појавува.

Инаку маусот не ми е USB :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, на сите порти прави така, и на предните и на тие позади на куќиштето. Значи долу десно на таскбар го препознава и можам да му направам SAFELY REMOVE HARDWARE но во My Computer не се појавува.

Инаку маусот не ми е USB :)
Имаш CD што ти го дале со компјутерот/матичната?

Стај го, таму треба да има опција да ги инсталираш/избришеш драјверите за USB портите. Пробај така.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Имаш CD што ти го дале со компјутерот/матичната?

Стај го, таму треба да има опција да ги инсталираш/избришеш драјверите за USB портите. Пробај така.
Имам CD со XP и има неколку опции кои искрено не ги разбирам (CHKDSK, FIXBOOT...). Иначе им направив Uninstall на сите USB controllers/hubs и компјутерот повторно ги најде и ги инсталира, ама пак е исто

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Automatic Updates ми се исклу4ени и ноонстом ме масира едно Your Computer might be at risk, како да го исклу4ам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Automatic Updates ми се исклу4ени и ноонстом ме масира едно Your Computer might be at risk, како да го исклу4ам?
Десен клик на тоа икончето, оди OPEN SECURITY или како и да се викаше (баталив XP од дамна :) ), и таму лево во прозорчето имаш линк CHANGE THE WAY THIS NOTIFIES ME нешто така....

Кликни го, ќе ти се појават 3 такви, одштиклирај ги и толку.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Na MAC , instalirav Vista ....i sega bi sakal da znam , kako da se vratam na MAC....

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Бош постови...ИНСТАЛИРАЈ МЕК!!!
МЕК веке е инсталиран , а инсталирана е и Вистата...
Додека бев на МЕК ми побара посебен софтвер (Boot Camp), со кој ке можам да инсталирам виста....ок тоа помина , но сега како да си се вратам на МЕК , без да инсталирам повторно ...

БТВ - СЕ СНАЈДОВ.....а ете и за некој да научи ова доколку не го знае....како дечково пред мене...

РЕСТАРТ , И КЕ ДРЖИШ АЛТ ПА КЕ СЕ ПОЈАВИ МОЖНОСТ ДА ИЗБЕРЕШ КОЈ ОС САКАШ ДА СТАРТУВА!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
а како да го најдам тоа ?
Епа го има на ногу места а сеа дали ке го најдеш тоа незнам меѓу другото ја го имам ако сакаш на мсн ајде ке ти го џитнам не е проблем тоа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom