Помош, совети, размена на искуства...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.511
Поени од реакции
8.126
Добар статив под 100€, НЕМА. Сум гледал секакви играчки од стативи до 1500 денари, сум гледал и стативи што личат ко да ги бива за до 4000 денари, ама ќе повторам, добар статив под 100€ нема :/

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добар статив под 100€, НЕМА. Сум гледал секакви играчки од стативи до 1500 денари, сум гледал и стативи што личат ко да ги бива за до 4000 денари, ама ќе повторам, добар статив под 100€ нема :/
Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.

I g O r ™

Sky is a limit
Член од
26 јануари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
dali znaj nekoj koga treba da dojdi kaj nas noviov Nikon D3200 ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.
Зависи што апарат користиш клај на него 1,5 - 2 кила тело со грип, објектив и блиц и одма ќе каже мака јас имам Silk 340 и брка работа иако многу малце сликам од трипод.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
барам да изнајман блиц автоматски некој понов на еден ден што ке одговара на Pentax k-r,mi treba za sabota !

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Ај ако сакате да ми дадете совет, што батерии да си купам за апаратот. Денес купив Canon SX130 IS и SD картичка Apacer 8GB (class 10), ама во врска со батериите се мислам какви да земам. Има во Нептун Philips 2300mAh NiMH со прилично добра цена, што ми се видеа добри ама што јас знам.

Член од
16 јули 2011
Мислења
190
Поени од реакции
120
Ај ако сакате да ми дадете совет, што батерии да си купам за апаратот. Денес купив Canon SX130 IS и SD картичка Apacer 8GB (class 10), ама во врска со батериите се мислам какви да земам. Има во Нептун Philips 2300mAh NiMH со прилично добра цена, што ми се видеа добри ама што јас знам.
Sanyo Eneloop zakon!

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Благодарам Зоран, утре одам и купувам Eneloop сет полнач и батерии.

Член од
16 јули 2011
Мислења
190
Поени од реакции
120
Благодарам Зоран, утре одам и купувам Eneloop сет полнач и батерии.
A be tamam se spremiv da elaboriram zasto se naj ti me presece ,mi skrsi kefot he he he
Se seguvam drugar.Imaat tehnologija koja im ovozmozuva dooodlgo vreme da sedat napolneti vo nekoja fioka,trpat dobro brzi praznenja(blic napr.) itn itn .Imas vo TNT vo GTC,i neka ne te zbunuva kapacitetot,ne e sekogas presuden za kvalitetot na bateriite na polnenje.
Pozdrav

P

Princ

Гостин
Набрзинка прашање за совет.
Имам 400D со кит објектив 18-55mm. Дали се исплати да земам нов објектив како овој, само со IS? Го најдов за 70 евра и можат да ми го донесат, само муабетот ми е дали вреди за IS-то да ги дадам тие пари, или да ги тргнам настрана па понатаму да додадам за нешто друго?
Ми треба IS.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Јас лично мислам за таа должина и не треба баш многу стабилизација, освен ако не сликаш во движење (трчање, автомобил)...Може така мислам бдејки мојот point & shoot има и е вклучена нон-стоп па не сум осетил.

P

Princ

Гостин
Исклучи и ќе видиш :)))
Има улога и тоа доста, само мислев дали воопшто вреди да се дадат 70 еу само за таа опција...

Член од
8 декември 2009
Мислења
70
Поени од реакции
22
Исклучи и ќе видиш :)))
Има улога и тоа доста, само мислев дали воопшто вреди да се дадат 70 еу само за таа опција...
Јас кога би бил во твоја ситуација би додал уште 30 - ина еври и би купил поасален статив :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom