Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.Добар статив под 100€, НЕМА. Сум гледал секакви играчки од стативи до 1500 денари, сум гледал и стативи што личат ко да ги бива за до 4000 денари, ама ќе повторам, добар статив под 100€ нема :/
Зависи што апарат користиш клај на него 1,5 - 2 кила тело со грип, објектив и блиц и одма ќе каже мака јас имам Silk 340 и брка работа иако многу малце сликам од трипод.Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.
Sanyo Eneloop zakon!Ај ако сакате да ми дадете совет, што батерии да си купам за апаратот. Денес купив Canon SX130 IS и SD картичка Apacer 8GB (class 10), ама во врска со батериите се мислам какви да земам. Има во Нептун Philips 2300mAh NiMH со прилично добра цена, што ми се видеа добри ама што јас знам.
A be tamam se spremiv da elaboriram zasto se naj ti me presece ,mi skrsi kefot he he heБлагодарам Зоран, утре одам и купувам Eneloop сет полнач и батерии.
Јас кога би бил во твоја ситуација би додал уште 30 - ина еври и би купил поасален стативИсклучи и ќе видиш))
Има улога и тоа доста, само мислев дали воопшто вреди да се дадат 70 еу само за таа опција...
Тоа е уште подобро, затоа и прашувам... арно ама, што поасално?Јас кога би бил во твоја ситуација би додал уште 30 - ина еври и би купил поасален статив![]()