Помош, совети, размена на искуства...

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Добар статив под 100€, НЕМА. Сум гледал секакви играчки од стативи до 1500 денари, сум гледал и стативи што личат ко да ги бива за до 4000 денари, ама ќе повторам, добар статив под 100€ нема :/

Добар статив под 100€, НЕМА. Сум гледал секакви играчки од стативи до 1500 денари, сум гледал и стативи што личат ко да ги бива за до 4000 денари, ама ќе повторам, добар статив под 100€ нема :/
Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.

dali znaj nekoj koga treba da dojdi kaj nas noviov Nikon D3200 ?

Moјот е од бувља, 200 денари, алуминиумски, метро и кусур висок, па врши работа.
Зависи што апарат користиш клај на него 1,5 - 2 кила тело со грип, објектив и блиц и одма ќе каже мака јас имам Silk 340 и брка работа иако многу малце сликам од трипод.

барам да изнајман блиц автоматски некој понов на еден ден што ке одговара на Pentax k-r,mi treba za sabota !

Ај ако сакате да ми дадете совет, што батерии да си купам за апаратот. Денес купив Canon SX130 IS и SD картичка Apacer 8GB (class 10), ама во врска со батериите се мислам какви да земам. Има во Нептун Philips 2300mAh NiMH со прилично добра цена, што ми се видеа добри ама што јас знам.

Ај ако сакате да ми дадете совет, што батерии да си купам за апаратот. Денес купив Canon SX130 IS и SD картичка Apacer 8GB (class 10), ама во врска со батериите се мислам какви да земам. Има во Нептун Philips 2300mAh NiMH со прилично добра цена, што ми се видеа добри ама што јас знам.
Sanyo Eneloop zakon!

Благодарам Зоран, утре одам и купувам Eneloop сет полнач и батерии.

Благодарам Зоран, утре одам и купувам Eneloop сет полнач и батерии.
A be tamam se spremiv da elaboriram zasto se naj ti me presece ,mi skrsi kefot he he he
Se seguvam drugar.Imaat tehnologija koja im ovozmozuva dooodlgo vreme da sedat napolneti vo nekoja fioka,trpat dobro brzi praznenja(blic napr.) itn itn .Imas vo TNT vo GTC,i neka ne te zbunuva kapacitetot,ne e sekogas presuden za kvalitetot na bateriite na polnenje.
Pozdrav

Набрзинка прашање за совет.
Имам 400D со кит објектив 18-55mm. Дали се исплати да земам нов објектив како овој, само со IS? Го најдов за 70 евра и можат да ми го донесат, само муабетот ми е дали вреди за IS-то да ги дадам тие пари, или да ги тргнам настрана па понатаму да додадам за нешто друго?
Ми треба IS.

Јас лично мислам за таа должина и не треба баш многу стабилизација, освен ако не сликаш во движење (трчање, автомобил)...Може така мислам бдејки мојот point & shoot има и е вклучена нон-стоп па не сум осетил.

Исклучи и ќе видиш :)))
Има улога и тоа доста, само мислев дали воопшто вреди да се дадат 70 еу само за таа опција...

Исклучи и ќе видиш :)))
Има улога и тоа доста, само мислев дали воопшто вреди да се дадат 70 еу само за таа опција...
Јас кога би бил во твоја ситуација би додал уште 30 - ина еври и би купил поасален статив :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom