Помош, совети, размена на искуства...

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Јас имам (за одалеку) Канон 70-300 ултрасоник. То е башка прикаска али сакам да ти потенцирам дека понекогаш е подобро да почекаш и присобереш пари за некој добар и квалитетен објектив одколку да земеш нешто неквалитетно и слабо. Прво слаб објкетив тешко ќе го дадеш , парите ќе ги немаш а сликите че те разочаруваат...
Да, најверојатно си во право. Подобро да не ризкувам со Сигмата, прочитав деновиве доста негативни оценки. Ќе си земам Никор 35ка, а за теле објектив ќе почекам подобри времиња. Фала ти што ме предомисли.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да, најверојатно си во право. Подобро да не ризкувам со Сигмата, прочитав деновиве доста негативни оценки. Ќе си земам Никор 35ка, а за теле објектив ќе почекам подобри времиња. Фала ти што ме предомисли.
претпоставувам зборуваш за 35 DX 1,8, супр стакло со две мани, barrel distortion и bokeh
Ако не сликаш архитектура и ако внимаваш на позадината на сликаното - нема гајле.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Дечки да прашам нешто на продавница гледав еден GE x500? добар апарат е? на пример во споредба со L120 Nikon?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Дечки да прашам нешто на продавница гледав еден GE x500? добар апарат е? на пример во споредба со L120 Nikon?
Ја најде споредбата :) Ко застава 101 и опел астра :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Ја најде споредбата :) Ко застава 101 и опел астра :)
И јас то му објаснував на продавачот ама ми покажуваше слики и ми тврдеше дека не е кај нас популарен брендот и дека во основа добри апарати имаат блабла... затоа ај си викам да ве прашам дали е точно тоа. ама и пред да пишам гледав на интернет нема баш добри коментари за GE. Tonchie Астрава со што да ја споредам некоја Германска машина друга?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Canon SX 130, 150... Panasonic Lumix (e кај овие заборавив кои модели беа во оваа класа, бидејќи слабо ги има во Македонија).

Патем, во СЕТ да не прашуваше? Они се увозници за GE што значи дека имаат повеќе заработка отколку на Canon/Nikon.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Canon SX 130, 150... Panasonic Lumix (e кај овие заборавив кои модели беа во оваа класа, бидејќи слабо ги има во Македонија).

Патем, во СЕТ да не прашуваше? Они се увозници за GE што значи дека имаат повеќе заработка отколку на Canon/Nikon.
Не не прашував во СЕТ, цената која ми ја понунија за Ge беше 8000, што и не е висока цена, меѓутоа јас си ставив лимит до 13.000 илјади така да според тоа што го прочитав на интернет според твоите сугестии сепак ќе го отфрлам од комбинациите сепак да и јас се размислував помеѓу S 3400, SX150, L120.

I g O r ™

Sky is a limit
Член од
26 јануари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
Deneska bev da razgledam nesto od DSLR aparative, jas pokraj Cannon Eos 1100D kit 18-55 i Nikon D3100 bi go odbral ,nikonot od koga pregledas dosta revies po youtube, prodavacot mi go pretstavi Pentax K-r koj bil vo ist rang so cannon i nikon i kako model bil podobar od niv.
Pa ako nekoj ima iskustvo so Pentaxov ili opshto onaka shto slusal neka spodeli :)
jas imam Pentax k r ,zadovolen sum od aparatot i ima podobri karakteristiki i od 2 ta drugi aparati.pa ti sega vidi .ako te interensira nesto drugo prasaj.

I g O r ™

Sky is a limit
Член од
26 јануари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
jas imam Pentax k r ,zadovolen sum od aparatot i ima podobri karakteristiki i od 2 ta drugi aparati.pa ti sega vidi .ako te interensira nesto drugo prasaj.
koj se podobri karakteristiki ? osven toa sho slika mislam poveke sliki vo sekunda,samo vo brzinata nesto bese podobar.... vo mpix vo sporedba so nikonot e 2 mpix pomalce,nema full hd snimanje,aktiven fokus pri snimanje nz dali ima pentaxo....

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Каде можам да најдам трипод со висина од околу метар ипол?Да не е повеќе од 1000

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373

Kajgana Shop

На врв Bottom