Помош, проблеми, прашања, совети...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
И сега што е попаметно да се купи...Ати или Нвидиа...до кај 9-10.000 денари?
Sapphire HD6850 или Gigabyte GTX 460. И 2те се испод 10.000 денари, и се најдобрите bang-for-buck карти. Јас на пример би идел со HD6850, затоа што малце подобро се оверклокува, ама на крај све се сведува на личен избор.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Amilo%20Pi2530.jpg
Си порачав нова батерија за лаптопот и ми требаат совети за како да ја користам за да не ми се повтори грешката како со старата. Дали дури го користам на полнач да ми биди ставена новата батерија или извадена или пак старата потрошената да си стои? Дали губи од капацитет батеријата само така што стои некористена или само со празнење-полнење?
Дајте совет некој за што пооптимално да ја користам. Батеријата ќе ми треба во поретки случаи, бидејќи најголем дел од времето ми стои на биро лаптопот.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Прегледај го приврзокот 42221
Си порачав нова батерија за лаптопот и ми требаат совети за како да ја користам за да не ми се повтори грешката како со старата. Дали дури го користам на полнач да ми биди ставена новата батерија или извадена или пак старата потрошената да си стои? Дали губи од капацитет батеријата само така што стои некористена или само со празнење-полнење?
Дајте совет некој за што пооптимално да ја користам. Батеријата ќе ми треба во поретки случаи, бидејќи најголем дел од времето ми стои на биро лаптопот.
Епа ако лаптопот го користиш подолго време у тек на денот уштекан у струја, тогаш извади ја батеријата, и користи ја само кога одиш на други места или кога ептен ќе ти затреба. Исто така, батеријата ставај ја да се полни само кога ќе биде скроз потрошена.

Член од
10 април 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Пред некоја година го поврзав компјутерот со телевизорот, ама сеа не ми текнува како и каков беше кабелот.
Некој да ме потсети ако може ???
фала...

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Пред некоја година го поврзав компјутерот со телевизорот, ама сеа не ми текнува како и каков беше кабелот.
Некој да ме потсети ако може ???
фала...
Sto konektori imas na TV-to ako imas VGA so VGA kabel ako imas S-video so S-video

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Епа ако лаптопот го користиш подолго време у тек на денот уштекан у струја, тогаш извади ја батеријата, и користи ја само кога одиш на други места или кога ептен ќе ти затреба. Исто така, батеријата ставај ја да се полни само кога ќе биде скроз потрошена.
А дали дури стои батеријата извадена од лаптопот губи од капацитет исто како што губи при користење?
И дали кога ја чувам извадена, да биди празна или полна? Безвезе се малце прашањава, ама ме интересира...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
А дали дури стои батеријата извадена од лаптопот губи од капацитет исто како што губи при користење?
И дали кога ја чувам извадена, да биди празна или полна? Безвезе се малце прашањава, ама ме интересира...
ne gubi nisto baterijata sto e sosema normalno koga nesto ne se koristi, spored moe iskustvo najdobro e da si ja cuvas izvadena polna baterijata i koga ti treba za nadvor od doma samo ja stavas i sibas :P na mojot lap top veke 3 godini star Acer Aspire 5720G od standardni 2h 20 min koga go kupiv lap topot sega posle 3 godini e 1h 40 min sto mislam deka e dosta solidno... Se razbira i zavisi mnogu sto rabotis na lap topot koga e na baterija

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не бе, како може да губи од капацитет кога не е во употреба :)

Член од
10 април 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Sto konektori imas na TV-to ako imas VGA so VGA kabel ako imas S-video so S-video
У телевизорот влегуеше скарт ама не ми текнуе со влегуеше у компјутерот.
Иначе имам графичка ATI Radeon 9550 128MB

--- надополнето ---

Ми треба мислење ...
Дали оваа матична е компатибилна со овој процесор ?!
Фала

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
У телевизорот влегуеше скарт ама не ми текнуе со влегуеше у компјутерот.
Иначе имам графичка ATI Radeon 9550 128MB

--- надополнето ---

Ми треба мислење ...
Дали оваа матична е компатибилна со овој процесор ?!
Фала
eve ti link najdi si go CPU-to tuka ako go ima so crveno ne go drzi http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/845E_Max_HT_Ready_(MS-6566E_Ver2.0).html
da ne ti e skart so kompoziten

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Епа ОВОЈ чичково инџелер вика дека можи :)
procitaj uste 50 takvi soveti i ke vidis deka site razlicno skoro kazuvaat.. malce gubi od energija ama toa e kako 5% ako baterijata ne bila stavena 1 nedela na primer i posle ja stavas 2 min na adapter i kako nisto da ne izgubila :D

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
сакам да прашам каде можам да најдам икнџет принтери канон?

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Sapphire HD6850 или Gigabyte GTX 460. И 2те се испод 10.000 денари, и се најдобрите bang-for-buck карти. Јас на пример би идел со HD6850, затоа што малце подобро се оверклокува, ама на крај све се сведува на личен избор.
Ја би на радеон,ради тоа што моделот на 460-ката е SE што губи 10% од реалните перформанси на сток 460 од гига.Побарај на интернет ќе видиш.А и + се оверклокува да испадне појака И од 6870 што автоматски е појака од 460-ката.Колку и да опишувам бескрајно е добра за тие пари.Едноставно Bang for a buck.

Kajgana Shop

На врв Bottom