Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Можеби има DDR4 како прототип, но на пазар најнови се DDR3. Ако прашуваш за рам на графичка - најнови се GDDR5

Ова ништо не ни значи без да го видиме плавиот екран или да ги отвориме тие 2 фајла што ги болдирав.
Барав нема такви фајлови . А плавиот екран неможев да го сликам зоштотраеше 2 сек и се рестартираше.. Нема врска ако се појави пак ќе го носам на сервис. Фала за помошта :)

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
2 прашања, ако некој знае го молам за помош, совет:

1. Хард дискот од стариот декстоп компјутер го извадив мислејќи да го користам ко ХДД на xbox-ot. Е сеа ме интересира каков конвертер ми треба, имајќи во предвид дека на кабелот пишува Sata BIZ, а влезовите на конзолата се УСБ, значи дали има таков конвертер и дали само со него ќе работи ХДД-то (пр. ко екстерен ХДД), или треба напојување посебно или нешто друго?

2. Од истиот компјутер го извадив и ДВД ромот. Има ли начин да се користи како екстерен и какви кабли/конвертори ми требаат?

Фала однапред.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Да ве прашам нешто. Можеби проблемот не е во хардвер туку во софтвер, но да пробаме.
Значи имам џојстик, контролер за PC - Gembird JPD-Dual Force на УСБ нормално, и си работеше нормално завчера си играв ПЕС, НБА и слично без никакви проблеми.
Утредента кога пробав да играм гледам дека закочени се горното и левото (ама не физички, мислам не е заглавено копчето туку го покажува како заглавено на игрите) и ми оди горе десно (северозапад хаха). Пробав на сите игри, го рестартирав компјутерот од прва (classic noob fixing a problem), сменив УСБ порти ( -.- ) инсталирав најнови драјвери, пробав се и сешто барам по ГУГЛ и ништо. Е сеа симнав и едно xbox controller emulator и можам да ви покажам преку слика што е проблемот.

Додатно: Имам Windows 7 64-bit ако уопште мења нешто информацијава.

please help ;(

PS: Го отворив контролерот, исчистив, ама исто си е сепак...

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Во последниве неколку дена имам некој проблем со лаптопов: Во моментот кога ќе сменам прозорец (на пример од мозила на десктоп) на левата страна од мониторот ми се појавуваат некои чудни зелени линии на неколку секунди, па се губат... Што може да биде???
memorija na grafika ama bez testovi se e opgoduvanje

--- надополнето ---

Овластен сервисер за Toshiba да знае некој? Освен Сенсо Микро чиј телефонски број им е недостапен од некоја причина, не најдов друг, помош?
Senso mikro se zatvoreni kazi so ti treba

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Senso mikro se zatvoreni kazi so ti treba
Најдов уште пред 2 недели, фала ти ипак.

--- надополнето ---

Ако му треба во иднина на некој овластен Тошиба сервис, нека бара
MABA Informaciski Sistemi DOOEL
Bul.Vidoe Smilevski Bato 11/3-4
1000 Skopje
Tel/fax: + 389 2 2775744
GSM: + 389 78 369 680
+ 389 78 369 682

Не е реклама,но бидејќи многу тешко се наоѓа.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Dali moze vo Makedonija da se najde polnac za lap top apple mac book ?

Dokolku ima, kade i kolku pari... izvestuvanje na PP :)

Pozdrav!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.817
Поени од реакции
11.441
Види во apple store, горе на 2ри во трговски...до кино милениум.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Најдов уште пред 2 недели, фала ти ипак.

--- надополнето ---

Ако му треба во иднина на некој овластен Тошиба сервис, нека бара
MABA Informaciski Sistemi DOOEL
Bul.Vidoe Smilevski Bato 11/3-4
1000 Skopje
Tel/fax: + 389 2 2775744
GSM: + 389 78 369 680
+ 389 78 369 682

Не е реклама,но бидејќи многу тешко се наоѓа.
Ne seri ze znam so serviserot na Tosiba i sramota e da lazes
Prvo im dolzis izvinuvanje na site na forumov zatoa sto siris dezinformacii

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Seuste se Senso Mikro za da stanes oficijajalen servis znaes li deka ti treba godina dena testovi i obuka da vidi toj nekoj dali ti vredis za da stanes ovlasten za da mu go otvoris uredot. A likot so laze deka za dve nedeli nekoja druga firma e oficijalen servis toa e samo cista dezinformacija. Go znam serviserot na toshiba licno se poznavam so nego i mi mnogu dobro drugarce znaci ova se informacii od prva raka ako on go ima uste toj sertifikat nikoj drug ne smee da otvori tosiba sto e pod garancija zborime

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Seuste se Senso Mikro za da stanes oficijajalen servis znaes li deka ti treba godina dena testovi i obuka da vidi toj nekoj dali ti vredis za da stanes ovlasten za da mu go otvoris uredot. A likot so laze deka za dve nedeli nekoja druga firma e oficijalen servis toa e samo cista dezinformacija. Go znam serviserot na toshiba licno se poznavam so nego i mi mnogu dobro drugarce znaci ova se informacii od prva raka ako on go ima uste toj sertifikat nikoj drug ne smee da otvori tosiba sto e pod garancija zborime
На која дрога си ти бе? Шо ако го знаеш сопственикот? Слушај сега, телефонот на Сенсо Микро Не работеше со недели,па им пратив МЕИЛ ,и они ми вратија со МЕИЛ објаснувајќи дека не работат веќе и ме упатија до МАБА. Сакаш да ти го пратам оригиналот? И пази на речникот,не биди сељак.

--- надополнето ---

еве ти по пп да се увериш.....

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Да ве прашам нешто. Можеби проблемот не е во хардвер туку во софтвер, но да пробаме.
Значи имам џојстик, контролер за PC - Gembird JPD-Dual Force на УСБ нормално, и си работеше нормално завчера си играв ПЕС, НБА и слично без никакви проблеми.
Утредента кога пробав да играм гледам дека закочени се горното и левото (ама не физички, мислам не е заглавено копчето туку го покажува како заглавено на игрите) и ми оди горе десно (северозапад хаха). Пробав на сите игри, го рестартирав компјутерот од прва (classic noob fixing a problem), сменив УСБ порти ( -.- ) инсталирав најнови драјвери, пробав се и сешто барам по ГУГЛ и ништо. Е сеа симнав и едно xbox controller emulator и можам да ви покажам преку слика што е проблемот.

Додатно: Имам Windows 7 64-bit ако уопште мења нешто информацијава.

please help ;(

PS: Го отворив контролерот, исчистив, ама исто си е сепак...
Еј ај без караници, тука сме за да бараме и даваме помош.. кога сме кај тоа, има некој идеа околу мојот проблем? bump.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Најдобрата вест воопшто на цел свет!
Во анхоч пристигнаа нови нвидиа карти од Gigabyte вклчувајќи и конечно GTX460 од гига :):vozbud::vozbud::vozbud:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Најдобрата вест воопшто на цел свет!
Во анхоч пристигнаа нови нвидиа карти од Gigabyte вклчувајќи и конечно GTX460 од гига :):vozbud::vozbud::vozbud:
Дада, види претходно имам и ја постирано во друга тема, пристигнаа и Гигабајт матични :vozbud:

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
И сега што е попаметно да се купи...Ати или Нвидиа...до кај 9-10.000 денари?

Kajgana Shop

На врв Bottom