Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Денес почна да ме заебава нешто, чаре? да преинсталирам виндоус или?
А кога ќе ти се укочи маусот, се останато продолжува да си работи? Си работи тастатурата?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
еве шо ми пишува

а иначе компјутеров за работа повеќе и игри ама послабо игри.
научи да постираш слики, не голтај букви, ак си гладен ој јај нешто :helou::helou::helou:

иначе ево ја сликата шо проба да ја постираш

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Да не си чачкал BIOS? Исклучи 32bit disk access во BIOS.
Може да биде и конфликт со драјверите. Што си правел во поново време?

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Си пробал со маус што не е на USB?

Или овој ако ти е на USB, пробај стави го во друг USB влез.
Маусот не е на усб :)

Да не си чачкал BIOS? Исклучи 32bit disk access во BIOS.
Може да биде и конфликт со драјверите. Што си правел во поново време?
Не сум чачкал во БИОС ништо, а и не сум праел ништо посебно во последно време ...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Маусот не е на усб :)

Не сум чачкал во БИОС ништо, а и не сум праел ништо посебно во последно време ...
Епа пробај со маус на USB.

И побарај си понови драјвери за чипсетот на матичната.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.269
Зошто кога го вклучувам компјутерот, куѓиштето се пали, но на мониторот стои само жолта сијаличка(не сака да се вклучи). Кабелот монитор-куќиште е исправен, а приметив дека кога ќе го извадам одзади од куќиштето и пак го ставам диодата на мониторот светне зелена и веднаш жолта без никаков текст, без ништо.

Користам Виндовс ХП и пред овој проблем немам ништо работено ништо посебно софтверски со компјутерот. Мониторор е ЛЦД, појма немам која марка. Ени чаре?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Зошто кога го вклучувам компјутерот, куѓиштето се пали, но на мониторот стои само жолта сијаличка(не сака да се вклучи). Кабелот монитор-куќиште е исправен, а приметив дека кога ќе го извадам одзади од куќиштето и пак го ставам диодата на мониторот светне зелена и веднаш жолта без никаков текст, без ништо.

Користам Виндовс ХП и пред овој проблем немам ништо работено ништо посебно софтверски со компјутерот. Мониторор е ЛЦД, појма немам која марка. Ени чаре?
Ја имав сличен Проблем. Ја имав проблем со Напојување, а ти моеш да имаш ист проблем или проблем со Графичката. Ти бучи ПЦ-то коа го вклучуеш? И види сијаличките напред убаво, на куќиштето како светат.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Епа пробај со маус на USB.

И побарај си понови драјвери за чипсетот на матичната.
Ај ќе пробам со ова, па ќе видам.

Едит: Инсталирав понови драјвери, ама пак исто. Утре ќе пробам со маус на УСБ, па ако е поарно, да купвам таков :)

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41

Кога ќе го пуштиш се слуша бип от од биосот дека е се во ред со компонентите?

Ја имав сличен Проблем. Ја имав проблем со Напојување, а ти моеш да имаш ист проблем или проблем со Графичката. Ти бучи ПЦ-то коа го вклучуеш? И види сијаличките напред убаво, на куќиштето како светат.
Само да го потврдам ова и јас имав ваков проблем и кај мене проблемот беше до напојувањето.

магионичар

Зависник од МУЗИКА!!!
Член од
5 мај 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Драги форумџии, имам мака голема. Утрово, додека бевме на факултет со цимерите, пукнало парното (радијаторот) до масата на кое беше мојот лаптот (исклучен и со поклопен монитор) и можеби околу 2 часа топлата вода течела врз него. Кога се вратив дома што да видам, цела куќа поплавена, а лаптопот беше добро утопен. Сега го сушам со фен и не знам што да правам, не сум го вклучил се уште. Помагајтееее!! Нов ми е (Acer), го купив минатата година, 405 евра... Дали има шанси да проработи???????? Има ли надеееж?????:pop::pop::pop:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Драги форумџии, имам мака голема. Утрово, додека бевме на факултет со цимерите, пукнало парното (радијаторот) до масата на кое беше мојот лаптот (исклучен и со поклопен монитор) и можеби околу 2 часа топлата вода течела врз него. Кога се вратив дома што да видам, цела куќа поплавена, а лаптопот беше добро утопен. Сега го сушам со фен и не знам што да правам, не сум го вклучил се уште. Помагајтееее!! Нов ми е (Acer), го купив минатата година, 405 евра... Дали има шанси да проработи???????? Има ли надеееж?????:pop::pop::pop:
Најдобро да го однесеш на сервис, и да не чепкаш ништо сам, можеш да го дозаебеш. За надеж, да, има :) Како стоиш со гаранцијата ?

Kajgana Shop

На врв Bottom