Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
restart pravi ama pak si e isto,znaci se raboti samo monitorot ne se vklucuva...
Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.

А да провериш на друг монитор?

Ако не, можно е да е рокната графичката.
И тоа бучењето, објасни го.... бучи како пребрзо да врти кулерот или?

И како знаеш дека работи графичката?

С

Спенсер

Гостин
Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.
отвори го,и провери дали графичката е на своето место, види дали добро лежи на слотот де... ја имав таков проблем,од силен удар графичката малце се изместила и иста работа беше...

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
отвори го,и провери дали графичката е на своето место, види дали добро лежи на слотот де... ја имав таков проблем,од силен удар графичката малце се изместила и иста работа беше...
kaj mene e toa,se izmestuva grafickata,ama ne mi e jasno kako moze da se izmesti grafickata ako nisto ne se pomrdnuva,ne se otvara kukisteto i sl.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
А бе работи кулерот од графичката, шо според тоа најверојатно работи и графичката шо знам. Иначе бучи доста силно, од 1 од кулерите е. Дајте пример, шо би мозело ако е од процесор, а шо ако бучи силно од ЦПУ. Бичењето ми личи на пребрзо вртење на Кулер(ама не знам од која). Графичката е нова, да и се поплукам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А бе работи кулерот од графичката, шо според тоа најверојатно работи и графичката шо знам. Иначе бучи доста силно, од 1 од кулерите е. Дајте пример, шо би мозело ако е од процесор, а шо ако бучи силно од ЦПУ. Бичењето ми личи на пребрзо вртење на Кулер(ама не знам од која). Графичката е нова, да и се поплукам.
A da otvoris i da zacistis se tamu? I kulerite podnamesti gi, i vidi koj buci i zasto. I grafickata izvadi ja, iscisti ja ubavo i stavi ja pak ama ubavo.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Abe aj kazejtemi so e so mojov pc.Mi isklucvese monitorot i pisese notresponding videodrivers,sto drajveri probav nisto ne fate,ja odnesov na servis grafickava mi rekoa si e ok,pak ja kladov go preinstlirav winot i sega koga ke odam igri da igram ke vlezit i mesat boi a i na desktop isto taka ke vidite na slikata,a i ne mozam da odam rejting na windowsov 7,ke zakocit do kaj dx3d nekako i ne mrdat,dali e od grafickata ili nesto dr kazejte odma da menvam graficka,zosto to so ke namislam to pram ke kupam graficka a ke izlezit ne e problemot vo grafickata.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Стави виста (почекај од вин 7 да излезе финалната верзија), исчистија графичката можно е да прегрева, не ја оверклокувај.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Brat i vist akaldov i sve i ne ja imam overklokuvano i nova perka kladov golema i pak dzabe si e a na servis mi velat e ok grafickata mozit da e do monitorot.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нема шанси да е мониторот. Она најчесто се појавува кога графичката прегрева, а графичка прегрева најчесто кога е овеклкувана.

За мониторот лесно се проверува. Да се стави на друг комјутер со друфа графичка.
А за графичкава, како што ти кажав, исчисти ја. (и што ти значи си ставил нова перка, нов ладилник?) Пробај со најнови драјвери. и тоа.

Можно и графичката да нема добар контакт со матичната. Вака преку форум тешко е да се дијагностицира. Дали е графичката, дали е матичната, или софтверот. Тешко преку форум.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
90 % е графичката како што кажа бибил прегрева премногу или кулерчето не работи се јавуват овие пречки исто може и несодветни драјвери да биде инсталирано бришено по 10 пати, или па да си го мрднал бирото па да се изместила графичката да нема добар контакт и слични срања
Иначе мониторот нема веза со вакви пречки или нема слика или мртви пиксели или па боја мењавање да се прелева како пукнат да биде

А и стави поголема слика да се види поубаво

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако врти вентилаторот не мора да значи дека работи исправно и графичкиот чип!

А тоа што ти бучи..........најверојатно перката не лежи добро на осовинката па со време се разлокало лежиштето се јавил зазор, тој предизвикува фрлање т.е. неизбалансираност на перката, фрлањето предизвикува „удари’’ и ете ти ја буката.
Солуција....земи мерки и елекрични карактеристики од вентилаторите и купи си некои поквалитетни!

Друга алтернатива.......стави поголеми пасивни ладилници и квалитетен тивок вентилатор на куќиштето!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Brat i vist akaldov i sve i ne ja imam overklokuvano i nova perka kladov golema i pak dzabe si e a na servis mi velat e ok grafickata mozit da e do monitorot.
Кај го носиш на сервис, пиши тука да знаат другиве да не одат таму.

Графичката ќе да ти е пред канта и чека да биде фрлена :)

Ако можеш, најубаво е да ја провериш на друг РС, да видиш дали ќе биде се како што треба (што не верувам).

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Korun imas pravo grafickata e a ko ja odnesov na servis rekoa ne,eden drugar mi dade gf7300 gt ama nesto lini se pokazvea koga pred logoto od winot da mi izlezit instalirav drajveri i sega se si e ok samo so ne mozam source na najaka da ja igram.Ajde sega davajte ceni za graficki do tri iljadi denari.

Kajgana Shop

На врв Bottom