Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака имам acer v173 монитор после мењање на резолуција некои игри не ги уклучува и пишува input not supported ?
Да не го ставаш на некоја ЧКЉ резолуција? На која ти е? И кои игри? Да не се некои прастари?

Да не имаш инсталирано некој вид драјвери за мониторот?

MisterXplore

I am born to explore !
Член од
18 септември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Pred da go odnesam lap-topot(Inspirion 1525)na reinstalacija, bez baterija rabotese 2 casa no otkako go zedov nazad moze bez baterija da raboti samo 15 min. Dali e samo nesto izmeneto so baterijata i ako e kade mozam da ja vratam baterijata da trae pak 2 sati ? Dali e mozno da mi imaat nesto napraveno tamu kade sto go preinstalirvav windowsot? Pomozete !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Pred da go odnesam lap-topot(Inspirion 1525)na reinstalacija, bez baterija rabotese 2 casa no otkako go zedov nazad moze bez baterija da raboti samo 15 min. Dali e samo nesto izmeneto so baterijata i ako e kade mozam da ja vratam baterijata da trae pak 2 sati ? Dali e mozno da mi imaat nesto napraveno tamu kade sto go preinstalirvav windowsot? Pomozete !
А наполнета е батеријата 100% пред да го пуштиш лаптопот само на батерија?
Со 100% полна батерија ти вика 15 мин.?

Оди properties на desktop па таму кај што менуваш screen saver и доле има копче или линк power options. Таму прочепкај.

Намали контраст на мониторот, светлина, намали звук, исклучи процеси кои работат во позадина.... Се што правиш има врска со батеријата.

НЕМА ТЕОРИЈА ако само десктоп ти е уклучен без ништо друго, ама ич ништо, пак да ти е 15 мин. Тогаш нешто ептен е сјебано.

MisterXplore

I am born to explore !
Член од
18 септември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
А наполнета е батеријата 100% пред да го пуштиш лаптопот само на батерија?
Со 100% полна батерија ти вика 15 мин.?

Оди properties на desktop па таму кај што менуваш screen saver и доле има копче или линк power options. Таму прочепкај.

Намали контраст на мониторот, светлина, намали звук, исклучи процеси кои работат во позадина.... Се што правиш има врска со батеријата.

НЕМА ТЕОРИЈА ако само десктоп ти е уклучен без ништо друго, ама ич ништо, пак да ти е 15 мин. Тогаш нешто ептен е сјебано.
DA napolneta e 100%! Da koga ke go napolnam i ke go pustam na baterija da raboti mi ostanuvaat uste 15min a e 100% polna! Bas sega se namaliv iscepkav bas nisto ne se promeni

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Start>control panel>Power options.> i vidi kako tie e namesteno ako e namesteno na high preformance togas po brzo ja trosi baterijata. Ako e tamu se ok ke ni kazes kolku vreme ne si ja polnel barerijata oti vnatre ima kelii koi oslabnuvaat so samoto ne polnenje, za toa care ima ke ja praznis skroz i posle ke ja punis 10 saati pa pak ke ja ispraznis do kraj pa 8 saati puneje i se taka za da mozat da se formiraat povtorno keliite vnatre vo samata baterija

MisterXplore

I am born to explore !
Член од
18 септември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Start>control panel>Power options.> i vidi kako tie e namesteno ako e namesteno na high preformance togas po brzo ja trosi baterijata. Ako e tamu se ok ke ni kazes kolku vreme ne si ja polnel barerijata oti vnatre ima kelii koi oslabnuvaat so samoto ne polnenje, za toa care ima ke ja praznis skroz i posle ke ja punis 10 saati pa pak ke ja ispraznis do kraj pa 8 saati puneje i se taka za da mozat da se formiraat povtorno keliite vnatre vo samata baterija
Znaci dali mislis za high performances dali e na Max Baterry i tie slicni Power Schemes? Ako mislis na toa togas e namesteno na Portable/Laptop!
A koga sme kaj toa kolku vreme ne sum ja polnel pa negde okolu 1 nedela znaci laptopot ne se polnel 1 nedela t.e. bil ispraznet 1 nedela blagodarenie na vrabotenite na AMC koi za edno reinstaliranje na windows go drzea laptopot 1 nedela. Dali do toa e mozi problemot? Golema blagodarnost za pomosta!

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM Standard 256M X 64 Non-ECC 800MHz 240-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR2, 1.8V, CL6)
CPU CORE 2 QUAD Q9550 2.83 LGA775 12MB 1333MHz) или (CPU CORE 2 QUAD Q9400 2,66 LGA775 6MB L2 Cache)
Galaxy PCX GeForce 9800GT 512MB DDR3 HDMI/DVI LP или(Galaxy PCX GeForce 9600GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI)
HDD 2.5" 320GB Western Digital SATA WD3200BEVT
DVD RW +/- Sony NEC 20x AD-7200S SATA Black
MB Intel P45SG 1333MHz s775 Core2Quad DDR31333 BOX

Што мислисте за оваа конфигурација...?? цената е 32.200 ден:wink:

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM Standard 256M X 64 Non-ECC 800MHz 240-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR2, 1.8V, CL6)
CPU CORE 2 QUAD Q9550 2.83 LGA775 12MB 1333MHz) или (CPU CORE 2 QUAD Q9400 2,66 LGA775 6MB L2 Cache)
Galaxy PCX GeForce 9800GT 512MB DDR3 HDMI/DVI LP или(Galaxy PCX GeForce 9600GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI)
HDD 2.5" 320GB Western Digital SATA WD3200BEVT
DVD RW +/- Sony NEC 20x AD-7200S SATA Black
MB Intel P45SG 1333MHz s775 Core2Quad DDR31333 BOX

Што мислисте за оваа конфигурација...?? цената е 32.200 ден:wink:
Имаш нешто помешано.Ќе ставаш DDR2 меморија на матична која има слотови за DDR3?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имаш нешто помешано.Ќе ставаш DDR2 меморија на матична која има слотови за DDR3?
Да и плус тоа ѕверче ке го возиш на таква моронска матична плоча? Бегајте бре од Интел плочи.

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Помош!!!!!!!!!!!!!!!
Проблем: Понекогаш кога го вклучувам компјутерот тој се вклучува и се друго,ама мониторот не.па јас го исклучувам од копчето и пак го вклучувам и потоа е во ред,само резолуцијата на екранот е многу намалена.До што може да е проблемот?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Да си прашам јас непто сакам ком. да го поврзам со телевизорот иамам излези на ком.од позади е сега сакам да прашам шо ми треба какви кабли посебни програми некој дали тв мора да има некој посебни перформанси и слично.Благодарам одзади.:smir:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ве молам помопш одма!.Кога го пуштив компјутеров ми излегвеше црна слика,мониторов си работаше ама немав слика,ова ми се имат слушено и пред некоја недела ама изместен кабелот беше,овај пат пак истото мислам дека бече ај го намесив тоа и кога го пуштам компјутеров виндоус логото ке се наполнече па црна слика и сетне сина слика имаше и пишеше нешто а најдолу полнеше до 100% и рестарт си правеше компјутеров.ГО преинсталирав Виндоусот и пак истото си терат,инсталирав од најстари до најнови драјвери за графи4кава ама џабе а не не можзам ни резолуција да сменам ништо,одвај го напишав ова сто пати го рестартирав па да допишам,иначе имам ГФ8500 ГТ.ФАЛА ОДНАПРЕД.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да си прашам јас непто сакам ком. да го поврзам со телевизорот иамам излези на ком.од позади е сега сакам да прашам шо ми треба какви кабли посебни програми некој дали тв мора да има некој посебни перформанси и слично.Благодарам одзади.:smir:
Треба S-video да имаш и видео кабел жолт може да ти послужи од DVD-то

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Имам MacBook , од постарите модели , оние од 2007 (Мислам)

2.1GHz Intel Core 2 Duo
500 GB (На почеток имаше 160 GB)
GMA X3100

но ете co мало проблемче...

Кога го зедов имаше 1 GB на 667 MHz , 2 х 512 MHz уствари , па посакав да му ставам повеке рам бидејки прочитав на Apple дека подржува до 4 GB на 800 MHz...

Па отидов да земам Ram , и за секој случај го зедов Mac-от со себе , дан се погоди баш тој модел да е некомпатибилен и се случи следново:

Ставив плочка и чекав да стартува , се си беше ОК - по ставањето на првата плочка ми покажа дека има 2 GB на 800 MHz па реков , најверојатно се е OK...
Ги платив плочките и дојдов дома ....
ги ставив 2-те плочки и Mac-от некеше да стартува , реков дан е една од плочките зезната....

Пробав со секоја плочка поединечно и се си беше OK , но 2-те не работеа кога ке беа заедно , па реков да пробам со една на 667 MHz од стариот лаптоп и се случи да препознае 4 GB Ram , но ги препознава на 667 MHz - една нова плочка една стара , 2-те по 2 GB но едната на 667 MHz другата на 800 MHz....

Да прекинам да кењам , па да прашам како може да се среди да ги препознае плочките на 800 MHz....

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
МИ требат драјвери за гф 8500 гт за виста 64 битна ,само да не се најновите 190 оние,од 186 верзија само да фатат ве молам зс едни со ги пробав не одеа.ФАЛА ОДНАПРЕД!

Kajgana Shop

На врв Bottom