Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Имам MacBook , од постарите модели , оние од 2007 (Мислам)

2.1GHz Intel Core 2 Duo
500 GB (На почеток имаше 160 GB)
GMA X3100

но ете co мало проблемче...

Кога го зедов имаше 1 GB на 667 MHz , 2 х 512 MHz уствари , па посакав да му ставам повеке рам бидејки прочитав на Apple дека подржува до 4 GB на 800 MHz...

Па отидов да земам Ram , и за секој случај го зедов Mac-от со себе , дан се погоди баш тој модел да е некомпатибилен и се случи следново:

Ставив плочка и чекав да стартува , се си беше ОК - по ставањето на првата плочка ми покажа дека има 2 GB на 800 MHz па реков , најверојатно се е OK...
Ги платив плочките и дојдов дома ....
ги ставив 2-те плочки и Mac-от некеше да стартува , реков дан е една од плочките зезната....

Пробав со секоја плочка поединечно и се си беше OK , но 2-те не работеа кога ке беа заедно , па реков да пробам со една на 667 MHz од стариот лаптоп и се случи да препознае 4 GB Ram , но ги препознава на 667 MHz - една нова плочка една стара , 2-те по 2 GB но едната на 667 MHz другата на 800 MHz....

Да прекинам да кењам , па да прашам како може да се среди да ги препознае плочките на 800 MHz....

мислам дека неможе да ти работат со 800. Таа со 800 може да работи со 667, ама таа со 667 не може со 800. Ќе ти дам пример
У поголемо тенџере моеш да стаис помалце, ама у помало не моеш да ставис поише. Мислам дека овие работат според примеров. ако грешам, поправете ме.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
МИ требат драјвери за гф 8500 гт за виста 64 битна ,само да не се најновите 190 оние,од 186 верзија само да фатат ве молам зс едни со ги пробав не одеа.ФАЛА ОДНАПРЕД!
Тука

А што им фали на нај новите ? ако најдам од 186 ке ти пратам линк ја имам 186 ама не за 64 бит

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Абе не овие пробав писит коруптед не знам со к*р му е ке искршам и компјутер и све!

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Да и плус тоа ѕверче ке го возиш на таква моронска матична плоча? Бегајте бре од Интел плочи.
Брат ако имаш некој подобар совет...добредојден е...со каква плоча да одам?
Имаш нешто помешано.Ќе ставаш DDR2 меморија на матична која има слотови за DDR3?
грешка грешка:kesa: ДД3 да да:wink:

zive_te

system a.d.m.i.n.........
Член од
9 април 2009
Мислења
386
Поени од реакции
4
aj pomagajte ako znaete vaka znaci pc-vo na sekoj 3dena se zaebuva windowosot testiran e harddiskot vo red e na servis mu rekle deka e do slaba struja go probavme i kaj mene isto pak? ove e pc-to abit maticna intel celeron 3.1 160hdd 7200gs ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Иам проблем со ПЦ-то. Се обидуем да го пуштам, се пушта, бучи ко луд, слика на монитор нема, се си работи, Графичка работи, процесор, кулери. Толку.
слично е и кај мене,знае ли некој решение????

Z

ZeroStyle

Гостин
Слика никаква не се појавува, ни на секунда BSOD?
Вака не ми текнува што би можело да биде освен напојување:toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да не ви е приклучен TV со компјутерот ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Нема приклучено ТВ, а ни рестарт не сака да се направи.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
И кај мене скоро исто.Ако инсталирам драјвери за графичка ми се гасит мониторот ко на стенд бу и се пуштат по некоја секунда,а ако ги трнам драјверите се си е ок,ама ај поможејте ве молам стие драјвери ги спуштив и најнови до најстари за гф8500гт ама пак зафркават,ми се играт нфс шифт само што ја спуштив сега не можзам да играм.ФАЛА ОДНАПРЕД!„„

Kajgana Shop

На врв Bottom