Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Imam eden problem so dvd rezacot vcera vecer koga vnesuvav dvd za da prefrlam nesto vo komjuer na pola zastana vratata od dvd rezacot
ne sakase da se otvori ni zatvori vratata go izvadiv nekako cedeto go zatvoriv so turkanje vratniceto oti ne sakase od dugme ....posle ne sakase da se otvori....so igla probav da go otvoram preku dupceto od napred sto e se podotvori malce ali za da go otvoris ubavo treba racno da go vlecis isto i da go zatvoris i ne raboti pak ne saka da se otvori ni zatvori.
Sto mozi da mu bidi dali mozi da se napravi ?
Modelot e od Samsung Super Writemaster Speed Plus

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam eden problem so dvd rezacot vcera vecer koga vnesuvav dvd za da prefrlam nesto vo komjuer na pola zastana vratata od dvd rezacot
ne sakase da se otvori ni zatvori vratata go izvadiv nekako cedeto go zatvoriv so turkanje vratniceto oti ne sakase od dugme ....posle ne sakase da se otvori....so igla probav da go otvoram preku dupceto od napred sto e se podotvori malce ali za da go otvoris ubavo treba racno da go vlecis isto i da go zatvoris i ne raboti pak ne saka da se otvori ni zatvori.
Ако се разбираш, отвори го и разгледај што не е на место и врати го или дали има нешто скршено. Ако не, или на сервис или нов.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ima vnatre lastice edno toa prvo iscisti go so pamuk i alkihol i namesti go povtorno na elektromotorot i na mehanizmot

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Симни си HDD Regenerator, стави го на CD, бутирај од него, види дали ќе го оправи хардот.

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
IDE E harddisko, a prethodno imav Sata

Lele, fala ti za sovetot so regeneratorot! Se opravi! Nemas poim kolku sum ti blagodaren! :smir: Uspea.... uh! Se namaciv! Fala uste ednas!

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Дали стварно се очекува паѓање на цените на компјутерските делови во октомври? ...пошо на повеке места сретнав такви муабети ама никој не кажува колку е тоа “сигурно“ и зошто поточно.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали стварно се очекува паѓање на цените на компјутерските делови во октомври? ...пошо на повеке места сретнав такви муабети ама никој не кажува колку е тоа “сигурно“ и зошто поточно.
Сигурно, зашто ќе излегуваат нови делови, и многу логично е старите да поефтинат.

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Значи ако човек има намера да склопи нешто од постари делови подобро да почека до октомври.

ОК друже, фала на одговор.

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Може ли на компјутер со постара графичка (AGP) да ставам 20 инчен LCD монитор? Да не има нешто проблеми со резолуцијата?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може ли на компјутер со постара графичка (AGP) да ставам 20 инчен LCD монитор? Да не има нешто проблеми со резолуцијата?
Moже, само не се надевај на јака резолуција да играш игри, а за филмови и се останато е супер. Која графичка?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Да не знаете алатче или страница каде што убо ја објаснува разликата помеѓу графички за лап топ и графички за персонален...
На пример: Nvidia GeForce 9600 GT и Nvidia GeForce 9600M GT

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140

Ако се разбираш, отвори го и разгледај што не е на место и врати го или дали има нешто скршено. Ако не, или на сервис или нов.
Ima vnatre lastice edno toa prvo iscisti go so pamuk i alkihol i namesti go povtorno na elektromotorot i na mehanizmot

Вака го отворив DVD снимачот го пуштив работи се како што треба затвори го пак не работи отвори го работи....кога ке го затворам нешто го закочува вратничето не сака да се отвори ни затвори пак така...кога ке го затворам не можи да се види каде e проблемот....да се смени нов механизам можи да се среди со тоа...? Што да правам ?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Кој кабел ми е потребен да ги поврзам звучниците од домашно кино со компјутер?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој кабел ми е потребен да ги поврзам звучниците од домашно кино со компјутер?
Аудио кабел :)

Да не се збуниш, еве ти слики:

Со сликиве можеш сам да се снајдеш и да си одлучиш што ти треба.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Вака имам acer v173 монитор после мењање на резолуција некои игри не ги уклучува и пишува input not supported ?

Kajgana Shop

На врв Bottom