Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Имав проблем со компјутерот.Напојувањето ми цркна како и хард дискот.Нема везе тие работи ги сменив.Али предните два приклучоци за УСБ не ми работат.Сега прашањето ми е.Има некоја си голема филозофија да се сменат поправат некако?
мене напред не ми работеа излезите за звички,и усб...али го отворив контињеров видов кабелчиња,неповрзани... квадратни (коцкасти) завршетови имаше и на матичната имаше едни делчиња со боцки...и пишуваше се,како што треба, (пишува кои се за усб,кои за звук и слично) и ги буцнав таму и сега работат...да провериш тоа??? во разни бои се кабелчичата,кај мене..

Ej aj ako moze nekoj da mi dade registration code za acid pro 7
нов си па ти се простува (иако ке те избришат)... ова се прашува во софтвер...

код по ПП...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ќе прашам пак.
DVD/RW-то ми е DL. кај мене DL DVD gi чита као 4,7 gb, а кај братучет ми кој има Потполно ист DVD/RW ги чита нормално 8.5

Проверени се Сериски броеви 100% се работи за исти режачи(за да нема забуни)

Што може да е проблем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Notebook HP Compaq 2230s (FU326EA)
Intel Core2Duo T6570 2.10GHz
RAM 3GB
HDD 320
17" monitor
Eте така.

Ќе прашам пак.
DVD/RW-то ми е DL. кај мене DL DVD gi чита као 4,7 gb, а кај братучет ми кој има Потполно ист DVD/RW ги чита нормално 8.5

Проверени се Сериски броеви 100% се работи за исти режачи(за да нема забуни)

Што може да е проблем?
Отвори го цедето преку Nero и види таму дали ќе го чита како 4.7 GB. Ако да, тогаш веројатно ласерчето што треба да чита DL е рокнато или прегорено, или слабо или .....

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Отвори го цедето преку Nero и види таму дали ќе го чита како 4.7 GB. Ако да, тогаш веројатно ласерчето што треба да чита DL е рокнато или прегорено, или слабо или .....

Преку Неро ги чита така, као 4.7gb.
Неможам ништо да изрежам шо е поголемо од 4.7 gb. Треба со WinRar да го пакувам.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
58
Поени од реакции
5
Помош Требам Со FoxConn P4M9007MB

Здраво,

Јас сум на Австралија и склопам едно десктоп компјутер ама имам проблем...

Кога се запалам комппјутер све почни да работи и вентерлатите вртаат ама не свири за работење и не можи да влежи на BIOS. Нема слика на монитор кога поврзам со компјутерот.

Имам едно Интел Целерон 2.0 ГХЗ процесор поврзено натре и се пиши на официалнот FoxConn сајт дека работи со ова ЦПУ.

Овие делој се нови.

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Вака сакам да прашам колку е нормална температура на лаптоп на ХДД и на процесор...Пошо кај мене лаптопот многу грее и ме интересира колку треба да е на старт и колку треба да се движи...И дали некако може да се намали температурата...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сакам да прашам колку е нормална температура на лаптоп на ХДД и на процесор...Пошо кај мене лаптопот многу грее и ме интересира колку треба да е на старт и колку треба да се движи...И дали некако може да се намали температурата...
А колку ти е сега?

Отвори го и исчисти го (ако незнаеш, не чепкај) и купи си кулер лежиште за лаптоп.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прво прашање... Графичка карта, рам меморија имаш наместено на плочата?
Ако немаш намести па пали го. Ако имашм провери графичката карта да не ти е изгорена или лошо наместена.

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
А колку ти е сега?

Отвори го и исчисти го (ако незнаеш, не чепкај) и купи си кулер лежиште за лаптоп.
Брат вака температурата на хдд ми казува дека е негде од 43-46 степени, а на процесорот казува дека е околу 60-75...
И дај кажи ми од кај можам да го купам тоа кулер лежижте за лаптоп и колку е пари отприлика ако знаеш...
Фала многу како и да е

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Брат вака температурата на хдд ми казува дека е негде од 43-46 степени, а на процесорот казува дека е околу 60-75...
И дај кажи ми од кај можам да го купам тоа кулер лежижте за лаптоп и колку е пари отприлика ако знаеш...
Фала многу како и да е
Хардот ти е во рамки на нормала.... ама процесорот!!!!

Прво, провери дали сите кулери што ти се на лаптопот работат како што треба, дали имаат прашина (тепих), дали го исфрлаат надвор топлиот воздух....

Кулер за лаптоп имаш во (скоро) секоја продавница за компјутери, до кај 1000 ден. се.

Cooler Master X1

Cooler Master Infinite

Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
24
Здраво,

Кога се запалам комппјутер све почни да работи и вентерлатите вртаат ама не свири за работење и не можи да влежи на BIOS. Нема слика на монитор кога поврзам со компјутерот.

Имам едно Интел Целерон 2.0 ГХЗ процесор поврзено натре и се пиши на официалнот FoxConn сајт дека работи со ова ЦПУ.

Овие делој се нови.

Провери дали се ти е приклучено убаво, рам меморијата ХДД дали се приклучени добро, јас го имав овој проблем кај мене беше до рам меморијата

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Здраво,

Овие делој се нови.
или провери сата каналите или смени цел биос јас истиот проблем така го оправи

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
За колку можам да продадам графичка Nvidia GeForce 8400GS-512. веќе една година стара.

Kajgana Shop

На врв Bottom