Помош, проблеми, прашања, совети...

mc dc

I hate this bitch
Член од
20 август 2007
Мислења
508
Поени од реакции
0
Decki sakam da prasam nesto. Go formatirav pc to pa neznam sto zvucna karticka imam vo nego da gi svalam driveri.

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Ако е интегрирана (на плоча) драјверите се на ЦД-то од плочата а ако е посебан... треба да видиш што пишува бна неа, или да имаш посебно ЦД со драјверио од неа. Од пред неколку години сите плочи се со интегрирана звучна освен аако не си додавал плус некоја или ако немаш доста постар компјутер.

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Помош!!!

Имам сериозен проблем со мојот компјутер. Имам матична плоча Abit AS8. Кога ке го стартувам компјутерот се е во ред, но по некое време автоматски се исклучува и се уклучува некаква тивка сирена од внетрешноста, на Лед дисплејот ми се појавува код 4.8. кој никаде не можам да најдам што значи... Ве молам хитно за помош!!!

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
Имам сериозен проблем со мојот компјутер. Имам матична плоча Abit AS8. Кога ке го стартувам компјутерот се е во ред, но по некое време автоматски се исклучува и се уклучува некаква тивка сирена од внетрешноста, на Лед дисплејот ми се појавува код 4.8. кој никаде не можам да најдам што значи... Ве молам хитно за помош!!!

провери го кулерот , температурата , првин

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
ОК. Се е во ред сега. Најдов на еден Англиски форум дека 4.8. е код кој означува дека нешто не е во ред со напојувањето, и тка беше... Кулерот на напојувањето не се уклучуваше. Ти благодарам ilefx... :D

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
ВАКА сега имам еден куп проблеми ќе почнам од оДАвде:

1. Ми зует компјутеров не нормално, негде од централнана единица, но тоа не е се од исклучувањето на компјутерот тој продолжува да зуи :nesvest: Затоа после исклучувањето го исклучувам на секое од штекот :prdez:

2. Их еве се среди, АМА пак ќе се појавиТ :) Имам монитор САМСУНГ, 19‘‘ LCD и одвреме навреме ко бранови на него, санќир езероно е о.0

3. Звучници 7.1, од кои два никако АМА НИКАКО не ми се уклучвет, и отпрвин ги наместив назад кај жичкине абе се напрајв и никако да се уклучат. А од лани ми се и дури сега забележав дека не свират тие два :nikako:

и толку:hehe:

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
За првото, напојувањето ќе да ти е 100% ...
За второто и третото да не лупам глупости отприлика, не знам :)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Па ако се разбираш малце од електроника ќе го решиш проблемо, а ако не поарно не гибај да не напрајш поголема беља... Или викни некој шо чепка електроника ќе ти го среди напојувањето...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
ВАКА сега имам еден куп проблеми ќе почнам од оДАвде:

1. Ми зует компјутеров не нормално, негде од централнана единица, но тоа не е се од исклучувањето на компјутерот тој продолжува да зуи :nesvest: Затоа после исклучувањето го исклучувам на секое од штекот :prdez:

2. Их еве се среди, АМА пак ќе се појавиТ :) Имам монитор САМСУНГ, 19‘‘ LCD и одвреме навреме ко бранови на него, санќир езероно е о.0

3. Звучници 7.1, од кои два никако АМА НИКАКО не ми се уклучвет, и отпрвин ги наместив назад кај жичкине абе се напрајв и никако да се уклучат. А од лани ми се и дури сега забележав дека не свират тие два :nikako:

и толку:hehe:
1. Напајање 102% сум сигурен.

2. Пробај го на друг компјутер, ако прави така и на другиот, ондак враќај го у дуќан нов да ти даат.

3. Колку влезови имаш на звучната? ако имаш 6, што е стандард за онборд звучна, ондак нормално дека неможеш да стаиш 7.1 (8 звучници) на картичка што поддржува 5.1 (6 звучници) Купи си Аудиџи.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Иам шоквејв звучници ама добро не ми е тоа толку важно кокку шо ми е за зуењево :) Иначе денес еве ќе го носам па нека ми го направат. Фала ви за советите :)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Вака. Симнав некои епизоди од една серија преку торент. Кога ги ставив на две УСБ стикчиња се беше ОК. Ама кога ги префрлив и кога сакав да ги избришам од стиковите, ми вика дека не може да се избрише. Пробав да ги форматирам и тоа не успеа. А сега не можам ни да префрлам други работи на стиковите.
Чаре?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Вака. Симнав некои епизоди од една серија преку торент. Кога ги ставив на две УСБ стикчиња се беше ОК. Ама кога ги префрлив и кога сакав да ги избришам од стиковите, ми вика дека не може да се избрише. Пробав да ги форматирам и тоа не успеа. А сега не можам ни да префрлам други работи на стиковите.
Чаре?
Поробај форматирај ги со друг програм, или убаци Линукс Лајв цеде и преку него форматирај. И избери FAT фајл систем немој друго. Ако не успее, симни некој програм за поправка на стикчиња.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Слушнав дека имало некоја понова генерација на оптички глувчиња серија Z7 .Демек имало два ласера и кога ке го кренеш ласерите се вкрсутваат и не се рашируваат, туку се појавуваат како точка на површината.Било предност што можеш да работиш на било каква површина.Да не има некој иформации за ова

Kajgana Shop

На врв Bottom