Имам сериозен проблем со мојот компјутер. Имам матична плоча Abit AS8. Кога ке го стартувам компјутерот се е во ред, но по некое време автоматски се исклучува и се уклучува некаква тивка сирена од внетрешноста, на Лед дисплејот ми се појавува код 4.8. кој никаде не можам да најдам што значи... Ве молам хитно за помош!!!
1. Напајање 102% сум сигурен.ВАКА сега имам еден куп проблеми ќе почнам од оДАвде:
1. Ми зует компјутеров не нормално, негде од централнана единица, но тоа не е се од исклучувањето на компјутерот тој продолжува да зуи :nesvest: Затоа после исклучувањето го исклучувам на секое од штекот :prdez:
2. Их еве се среди, АМА пак ќе се појавиТ Имам монитор САМСУНГ, 19‘‘ LCD и одвреме навреме ко бранови на него, санќир езероно е о.0
3. Звучници 7.1, од кои два никако АМА НИКАКО не ми се уклучвет, и отпрвин ги наместив назад кај жичкине абе се напрајв и никако да се уклучат. А од лани ми се и дури сега забележав дека не свират тие два :nikako:
и толку:hehe:
Поробај форматирај ги со друг програм, или убаци Линукс Лајв цеде и преку него форматирај. И избери FAT фајл систем немој друго. Ако не успее, симни некој програм за поправка на стикчиња.Вака. Симнав некои епизоди од една серија преку торент. Кога ги ставив на две УСБ стикчиња се беше ОК. Ама кога ги префрлив и кога сакав да ги избришам од стиковите, ми вика дека не може да се избрише. Пробав да ги форматирам и тоа не успеа. А сега не можам ни да префрлам други работи на стиковите.
Чаре?