Помош, проблеми, прашања, совети...

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Пред 2 месеци ми се побркуваше комп. се отвараше сам internet explorer по 100 пати и ми го препорачија доктор спајвер 5 го снимав и скенирав и најде мн. вируси и нормално ги избришав и потоа немаше никакви проблеми, сега пред некој ден повторно гледам се побркува пц-то пак се уклучува internet explorer и ми отвара некои страни но сега проблемот е што доктор спувер не се отвара го избришав и почнав да го инсталирам повторно и при инсталацијата ми се рестартира комп, пробав повторно и пак беше исто и откако ке се рестартира ми се појавува ова на екранот!
Прегледај го приврзокот 3704 Како да го смирам комп. од овие страни што ми се отварат од интернет???

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Вака: Многу често компјутерот ми се укочува. Игра не е можно да играм подолго од 10-15 минути, многу често и пократко, не можам неколку програми во исто време да пуштам (Mozilla i Winamp на пример), а знае некогаш и само од глеање филм или серија или само од сурфање да ми се укочи. Не ретко и се рестартира сам од себе. Некој совет за ова? Не знам дали е хардверски или софтверски проблем, а антивируси имам пуштено ама никогаш не издржале до крај со скенирањето, у меѓувреме се укочувал компјтерот. :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Alien_sr: Гаси се од интернет, рестартирај во Safe Mode, инсталирај (ако немаш) anti-virus (NOD32), anti-spyware (Ad-Aware, SpyBot S&D), firewall (ZoneAlarm) и некое плус програмче за чистење (Registry/System Mechanic, HijackThis), и пушти ги едно по едно да го чистат компјутерот. На крај скенирај со HijackThis и качи го логот тука, да ти се каже што да избришеш од листата што ќе ти се појави.

Gebels:
Вака ми личи како прегревање на процесор.. обично кога ќе се прегрее процесорот, компјутерот сам се рестартира (или гаси) за да се спречи поголемо оштетување. Така едно време ми правеше и мојот компјутер. Кога ќе почне така сам од себе да се рестартира, влези во BIOS и види ја температурата на процесорот и целиот систем. Или, симни го Motherboard Monitor и ќе имаш увид во реално време (во Windows) :)
Ако проблемот е тој, зачисти го малку куќиштето (помини внимателно со правосмукалка внатре околу процесорот и напојувањето), и ако кулерот е лабав, поднамести го (нормално, цело време компјутерот е исклучен од струја). Уклучи го и види дали кулерот на процесорот се врти. Ако се е во ред со него, врати се тука :)

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Gebels: Вака ми личи како прегревање на процесор.. обично кога ќе се прегрее процесорот, компјутерот сам се рестартира (или гаси) за да се спречи поголемо оштетување. Така едно време ми правеше и мојот компјутер. Кога ќе почне така сам од себе да се рестартира, влези во BIOS и види ја температурата на процесорот и целиот систем. Или, симни го Motherboard Monitor и ќе имаш увид во реално време (во Windows) :)
Ако проблемот е тој, зачисти го малку куќиштето (помини внимателно со правосмукалка внатре околу процесорот и напојувањето), и ако кулерот е лабав, поднамести го (нормално, цело време компјутерот е исклучен од струја). Уклучи го и види дали кулерот на процесорот се врти. Ако се е во ред со него, врати се тука :)
Ај баш ќе го симнам програмчево. А иначе знам за тоа дека автоматски се гаси кога процесорот е прегреан, али укочувањето тука некако не ми се уклапа у целава гомнарија. Јеби га, ќе пробам од советите што ми ги даде, ако не бива ќе постнам пак. Фала у секој случај.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јеп процесорот се гаси ако претера температурата.... И не се пали сам од себе (не се рестартира туку само се гаси)

Ама ако графичката претера со температурата, компјутерот се заглавува... Да го одглавиш ке треба да ги стиснеш или големото или малото дугме на куќиштето. Ке работи 10-15 минути и пак ке се заглави

А ако компјутерот и се заглавува и се рестартира сам од себе, тогаш напајањето дотрајало и неможе веке да го снабди системот со струја како во времето коа било младо.

Значи прво ке си ги провериш температурите. Земи го програмов: Speedfan

Процесорот не смее да иде над 80 степени, графичката не смее над 120-140. Ако спидфанот покажува убави температури ондак е напајањето.

За Alien_Sr: Инсталирај антивирус човече:pos2:

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
ОК, фала. Ќе видам шо можам да напраам.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Alien_sr: Гаси се од интернет, рестартирај во Safe Mode, инсталирај (ако немаш) anti-virus (NOD32), anti-spyware (Ad-Aware, SpyBot S&D), firewall (ZoneAlarm) и некое плус програмче за чистење (Registry/System Mechanic, HijackThis), и пушти ги едно по едно да го чистат компјутерот. На крај скенирај со HijackThis и качи го логот тука, да ти се каже што да избришеш од листата што ќе ти се појави.

Gebels:
Вака ми личи како прегревање на процесор.. обично кога ќе се прегрее процесорот, компјутерот сам се рестартира (или гаси) за да се спречи поголемо оштетување. Така едно време ми правеше и мојот компјутер. Кога ќе почне така сам од себе да се рестартира, влези во BIOS и види ја температурата на процесорот и целиот систем. Или, симни го Motherboard Monitor и ќе имаш увид во реално време (во Windows) :)
Неможам ни еден антивирус да инсталирам еве со слика од нод 32
Прегледај го приврзокот 3711

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Имам Едно Прашање!!Дали некој знае каде Кај нас може да се купи Nintendo Wii?!?!И колко му е цената на Нинтендово??

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Kaj moze da najdam vo Makedonija iPOD Touch so 8 ili 16 GB?? Vidov na net e 300 $, ima eden drugar go kupi od USA isto 300 $, dali e ovde tolku ili poskap?
Isto taka dali se prodavaat nekade iPOD Classic so 80/160 GB koi se po 250 i 350$ vo Mkd???
Ako ima nekoj info neka pisi, pls! Thx

Член од
16 ноември 2005
Мислења
46
Поени од реакции
1
nekako i jas imam problem imam 1gb ddr2 667mhz oem asus m2v socket am2 geforce 8500 gt 512mb ddr amd 4000+ dual core sega se arno ama po nekoe vreme se ukocuva se zivo i net i igri i moram restart a toa se pojavuva na skoro 15-20 min vo so moze da bide problemot posto svezo mi e formatiran kom. Ve molam za pomossss

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
nekako i jas imam problem imam 1gb ddr2 667mhz oem asus m2v socket am2 geforce 8500 gt 512mb ddr amd 4000+ dual core sega se arno ama po nekoe vreme se ukocuva se zivo i net i igri i moram restart a toa se pojavuva na skoro 15-20 min vo so moze da bide problemot posto svezo mi e formatiran kom. Ve molam za pomossss
Некако имам 8gb ddr2 800mhz, Asus extreme 680i, Dual Quad core Intel cpu's overclocked to 3.06mhz и две nVidia 8800 Ultra у SLI,
ама не ми беше тоа зборот, и ја имав сличен проблем види да не ти е до РАМ меморијата (истото и за Gebels)

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Некако имам 8gb ddr2 800mhz, Asus extreme 680i, Dual Quad core Intel cpu's overclocked to 3.06mhz и две nVidia 8800 Ultra у SLI,
ама не ми беше тоа зборот, и ја имав сличен проблем види да не ти е до РАМ меморијата (истото и за Gebels)
Го имам мењано скоро РАМот, не е до тоа.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Проба во Safe Mode, со исклучен интернет кабел? Ова ми личи како нормално да си влегол во Windows..
Во Safe Mode неможам да влезам сам ми се рестартира комп. ке му дадам опција Safe Mode и се рестартира комп. и пак излегува менито дали сакам Safe Mode, дали нормално во Windows XP... ДА ГО ФОРМАТИРАМ ЛИ? А НЕ САКАМ!:kesa::nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom