Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
лап топ hp 430s no battery is detected,сменив батерија пак истото само трепка сијаличето, чаре ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Го извадив цд-то, го ставив хард-от на друг порт и пак истото. Само не пробав со друг хард зошто немам. Инаку заборавив да напоменам дека ова ми се случи откако сакав да инсталирам ZORIN OS и со инсталацита ја форматирав C партицијата каде што претходно ми беше XP-то и тогаш ми се случи ова кога се рестартира за да продолжи со инсталацијата и допре каде што допира сега. Пробав повторно да инсталирам XP но исто. Пробав да инсталирам седмуца но ми бараше драјвери од двд ромот што претходно немаше потреба од нив кога сум инсталирал седмица. Стварно не знам што се случува.
Пробај со acronis disk director да видиш кој и какви партиции имаш. Можно е да ти е останта swap или ext партиција. Бутирај со акронис, оди на disk management и ќе видиш во каква "состојба" е хард дискот, т.е. колку и кој тип на партиции имаш.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Ве молам за помош. Порано батеријата на лап топот кога ќе беше при крај околу 10% ми стигаше како предупредувачки сигнал на екранот

Веќе некое време кога батеријата е близу 17% лап топот автоматски сам се исклучува без никакво предупредување.

Што би можело да биде?

пс се работи за Асус , стар 2 години

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
Ве молам за помош. Порано батеријата на лап топот кога ќе беше при крај околу 10% ми стигаше како предупредувачки сигнал на екранот

Веќе некое време кога батеријата е близу 17% лап топот автоматски сам се исклучува без никакво предупредување.

Што би можело да биде?

Мое мислење е дека капацитетот на батеријата е опаднат толку многу што не може да издржи да го напојува лап-топот кога е скоро празна, најверојатно нова или репарирана батерија би го решило проблемот ( не сум експерт за лап-топи но мислам дека до тоа е проблемот). За да бидеш сигурен ако имаш некој другар/ка кој има исти лап-топ и иста батерија пробај со таа ако е сеуште истиот проблем се знае. :D

Член од
3 октомври 2011
Мислења
67
Поени од реакции
11
Пробај со acronis disk director да видиш кој и какви партиции имаш. Можно е да ти е останта swap или ext партиција. Бутирај со акронис, оди на disk management и ќе видиш во каква "состојба" е хард дискот, т.е. колку и кој тип на партиции имаш.
Ќе може линк од програмчето да ми пратиш?

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209

Што би можело да биде?

Симни програм batcal стартувајго и следи ги упатствата. Батеријата ти е стара, има изгубено капацитет и погрешно пријавува уште колку има преостанато.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ако сакам да земам нов PC и треба да бирам помеѓу Set и AMC, од каде да земам? Какви искуства сте имале во последниве 2-3 години со едните и другите?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Најдобро анхоч, ако не сет... амц незнам баш кој ке ти ги препорача :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Дали е можно SSD ако е инсталиран на местото на двд, во таа кадичката, да има некое загревање дополнително, пошто е “пикнат в дупка“? :ROFLMAO: Дали кај нашиве продавници/сервиси може да се најде таква кадичка, колку отприлика пари е?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Дали е можно SSD ако е инсталиран на местото на двд, во таа кадичката, да има некое загревање дополнително, пошто е “пикнат в дупка“? :ROFLMAO: Дали кај нашиве продавници/сервиси може да се најде таква кадичка, колку отприлика пари е?
Да во анхоч 1000 и кусур денара негде..
Не праи никаков проблем јас користам такво, само од нет ми е нарачано..

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Да во анхоч 1000 и кусур денара негде..
Не праи никаков проблем јас користам такво, само од нет ми е нарачано..
Вака нешто?
http://www.ebay.com/itm/Universal-2nd-SATA-to-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Bay-Caddy-Optical-CD-DVD-ROM-9-5mm-/390743226722?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item5afa1c7962

Далеку поефтино мислам вреди да се ризикува (y) Мада од УК е не би требало да има проблеми да стигне. Абе сакам да си ставам и јас ссд, со обичниве дискови ептен се успорува работата, за се треба да чекаш и чекаш и чекаш....се само заради дискот...

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Вака нешто?
http://www.ebay.com/itm/Universal-2nd-SATA-to-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Bay-Caddy-Optical-CD-DVD-ROM-9-5mm-/390743226722?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item5afa1c7962

Далеку поефтино мислам вреди да се ризикува (y) Мада од УК е не би требало да има проблеми да стигне. Абе сакам да си ставам и јас ссд, со обичниве дискови ептен се успорува работата, за се треба да чекаш и чекаш и чекаш....се само заради дискот...
Jas не го нарачав, го купив од еден дечко го грешка му пратиле погрешен модел, а на мене ми одговараше, и ми се падна како џокер во покер...

Топ е со ссд како нов пц, обавезно купи си

Kajgana Shop

На врв Bottom