Кој Realtek audio драјвер го имаш?Имам АСУС K56C SonicMaster
Од кога ми е форматиран најверојатно не ми се ставени оргинал драјвери за SonicMasterot пред тоа имав многу посилен звук и чистина, сега не е така, некој ако не му е тешко да ми каже каде да најдам да инсталирам и слично, имам Windows 8.1 инсталирани ми се драјверите од страната на АСУС, али незнам шо е проблемот
Realtek enternet controlerКој Realtek audio драјвер го имаш?
Ако ова беше одговор на мојот проблем пробав но не успеа пак исто прави.Пред се рестартирај го BIOS-от на дифолт, избади ја батеријата од матичната со исклучен компјутер нормално, почекај 2 минути, врати ја назад и пробај пак.
Намести во BIOS хардот да биде прв на ред за бутирање.Ако ова беше одговор на мојот проблем пробав но не успеа пак исто прави.
Друго решение?
Пробав и тоа го ставив и прв да го бутира и втор никако не сака.Намести во BIOS хардот да биде прв на ред за бутирање.
Извади го скроз цд-то, одштекај го од напајање......па пробај пак, ако нејќе и така пробај со друг хард, или истиов стави го на друг сата порт. Која конфиуграција?Пробав и тоа го ставив и прв да го бутира и втор никако не сака.
Го извадив цд-то, го ставив хард-от на друг порт и пак истото. Само не пробав со друг хард зошто немам. Инаку заборавив да напоменам дека ова ми се случи откако сакав да инсталирам ZORIN OS и со инсталацита ја форматирав C партицијата каде што претходно ми беше XP-то и тогаш ми се случи ова кога се рестартира за да продолжи со инсталацијата и допре каде што допира сега. Пробав повторно да инсталирам XP но исто. Пробав да инсталирам седмуца но ми бараше драјвери од двд ромот што претходно немаше потреба од нив кога сум инсталирал седмица. Стварно не знам што се случува.Извади го скроз цд-то, одштекај го од напајање......па пробај пак, ако нејќе и така пробај со друг хард, или истиов стави го на друг сата порт. Која конфиуграција?