- Член од
- 16 септември 2014
- Мислења
- 329
- Поени од реакции
- 764
лап топ hp 430s no battery is detected,сменив батерија пак истото само трепка сијаличето, чаре ?
Сервис.лап топ hp 430s no battery is detected,сменив батерија пак истото само трепка сијаличето, чаре ?
де бе!Сервис.
Пробај со acronis disk director да видиш кој и какви партиции имаш. Можно е да ти е останта swap или ext партиција. Бутирај со акронис, оди на disk management и ќе видиш во каква "состојба" е хард дискот, т.е. колку и кој тип на партиции имаш.Го извадив цд-то, го ставив хард-от на друг порт и пак истото. Само не пробав со друг хард зошто немам. Инаку заборавив да напоменам дека ова ми се случи откако сакав да инсталирам ZORIN OS и со инсталацита ја форматирав C партицијата каде што претходно ми беше XP-то и тогаш ми се случи ова кога се рестартира за да продолжи со инсталацијата и допре каде што допира сега. Пробав повторно да инсталирам XP но исто. Пробав да инсталирам седмуца но ми бараше драјвери од двд ромот што претходно немаше потреба од нив кога сум инсталирал седмица. Стварно не знам што се случува.
Мое мислење е дека капацитетот на батеријата е опаднат толку многу што не може да издржи да го напојува лап-топот кога е скоро празна, најверојатно нова или репарирана батерија би го решило проблемот ( не сум експерт за лап-топи но мислам дека до тоа е проблемот). За да бидеш сигурен ако имаш некој другар/ка кој има исти лап-топ и иста батерија пробај со таа ако е сеуште истиот проблем се знае.Ве молам за помош. Порано батеријата на лап топот кога ќе беше при крај околу 10% ми стигаше како предупредувачки сигнал на екранот![]()
Веќе некое време кога батеријата е близу 17% лап топот автоматски сам се исклучува без никакво предупредување.
Што би можело да биде?
пс се работи за Асус , стар 2 години
Ќе може линк од програмчето да ми пратиш?Пробај со acronis disk director да видиш кој и какви партиции имаш. Можно е да ти е останта swap или ext партиција. Бутирај со акронис, оди на disk management и ќе видиш во каква "состојба" е хард дискот, т.е. колку и кој тип на партиции имаш.
Симни програм batcal стартувајго и следи ги упатствата. Батеријата ти е стара, има изгубено капацитет и погрешно пријавува уште колку има преостанато.Ве молам за помош. Порано батеријата на лап топот кога ќе беше при крај околу 10% ми стигаше како предупредувачки сигнал на екранот![]()
Веќе некое време кога батеријата е близу 17% лап топот автоматски сам се исклучува без никакво предупредување.
Што би можело да биде?
пс се работи за Асус , стар 2 години
http://www.acronis.com/en-us/personal/disk-manager/Ќе може линк од програмчето да ми пратиш?
Да во анхоч 1000 и кусур денара негде..Дали е можно SSD ако е инсталиран на местото на двд, во таа кадичката, да има некое загревање дополнително, пошто е “пикнат в дупка“?Дали кај нашиве продавници/сервиси може да се најде таква кадичка, колку отприлика пари е?
Вака нешто?Да во анхоч 1000 и кусур денара негде..
Не праи никаков проблем јас користам такво, само од нет ми е нарачано..
Jas не го нарачав, го купив од еден дечко го грешка му пратиле погрешен модел, а на мене ми одговараше, и ми се падна како џокер во покер...Вака нешто?
http://www.ebay.com/itm/Universal-2nd-SATA-to-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Bay-Caddy-Optical-CD-DVD-ROM-9-5mm-/390743226722?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item5afa1c7962
Далеку поефтино мислам вреди да се ризикуваМада од УК е не би требало да има проблеми да стигне. Абе сакам да си ставам и јас ссд, со обичниве дискови ептен се успорува работата, за се треба да чекаш и чекаш и чекаш....се само заради дискот...