Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
asrock g41m vs3 ја имам оваа плоча ама не реагира, го вадам рамот почнува да свири тоа значи дека плочата е исправна или ? кога ке го вратам рамот само црна слика имам , вентилаторот си врти нормално, што може да биде проблемот?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Ми откажува напојувањево после 5-6 години користење. Каква замена предлагате а да не ме кошта повеќе од 1000че?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ми откажува напојувањево после 5-6 години користење. Каква замена предлагате а да не ме кошта повеќе од 1000че?
Никаква. За тие можеш да купиш само ѓубре.

Најефтините напојувања кои би ти ги препорачал се овие 2,

Antec VP-PC Series VP300PC 300W rp - 2.000 во Мебиус.

Cooler Master GM

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Никаква. За тие можеш да купиш само ѓубре.
Океј знам тоа, ама пошо не ми е којзнае што машинава рачунај од 2009 е, реков дане може да се изгура со некое почкарт..[DOUBLEPOST=1418052824][/DOUBLEPOST]
Antec VP-PC Series VP300PC 300W rp - 2.000 во Мебиус.

Cooler Master GM
http://set.com.mk/Computers-IT/PC-and-PC-equipment/Power-Supply?product_id=22294

Oва не го бива?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Океј знам тоа, ама пошо не ми е којзнае што машинава рачунај од 2009 е, реков дане може да се изгура со некое почкарт..
Го едитирав постот, ако планираш некогаш да зимаш нова машина, истото напајање ќе го префрлиш само, ова ти е трајна инвестиција.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Го едитирав постот, ако планираш некогаш да зимаш нова машина, истото напајање ќе го префрлиш само, ова ти е трајна инвестиција.
Се е тоа океј, у право си ама периодов не ми се даваат 50-60 евра за напојуење, а страв ми е ова дане ми напраи некоја дополнителна беља ако го чувам уште некое време.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Тешко, под 2500 нема добро напојување. Ако немаш графичка во компјутерот што бара додатен конектор за струја, може да пробаш со некое ефтино да истераш некое време, но секако гледај понатаму да си земеш поквалитетно.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Ај малку помош за мене :busi::sramezliv:
Сакав да режам ДВД со режачот со Ashampoo и со Nero и со двата нејќе да реже пробав со драјвери за некаков Bus Controler ама и тоа нејќе да инсталира за да ми работи за режење и ниту не ми крева Auto Play има некаква идеја како да решам проблемот ? А ми работи само обично ЦД музика и ништо друго ....

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135
Ај малку помош за мене :busi::sramezliv:
Сакав да режам ДВД со режачот со Ashampoo и со Nero и со двата нејќе да реже пробав со драјвери за некаков Bus Controler ама и тоа нејќе да инсталира за да ми работи за режење и ниту не ми крева Auto Play има некаква идеја како да решам проблемот ? А ми работи само обично ЦД музика и ништо друго ....
Mozno da e do rezacot. Chita li DVD?
Probaj so eden besplaten software XPBURN taka nesto bese od tel sum ukl posle ke go vidam tocno na PC.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Тешко, под 2500 нема добро напојување. Ако немаш графичка во компјутерот што бара додатен конектор за струја, може да пробаш со некое ефтино да истераш некое време, но секако гледај понатаму да си земеш поквалитетно.
Предлог за некое такво?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Mozno da e do rezacot. Chita li DVD?
Probaj so eden besplaten software XPBURN taka nesto bese od tel sum ukl posle ke go vidam tocno na PC.
Пробав и тоа и се е во ред ама не е тоа-тоа што ми треба туку не што е друго и се ми оди проблеми заедно и нетворк интернет , ај ќе пробам со рестоур па ќе видиме иако не верувам сепак ќе пробам .
Инаку не ми чита ДВД

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135
Пробав и тоа и се е во ред ама не е тоа-тоа што ми треба туку не што е друго и се ми оди проблеми заедно и нетворк интернет , ај ќе пробам со рестоур па ќе видиме иако не верувам сепак ќе пробам .
Инаку не ми чита ДВД

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
CDBurnerXP се вика програмчето. Иначе колку што ја знам ако неможе да чита ДВД значи нема ни да реже ДВД.

Kajgana Shop

На врв Bottom