Помош, проблеми, прашања, совети...

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Провери го хард дискот со hdtune во каква состојба е, дали има бед сектори и слично...

барај пак на гугл како да исклучиш автоматски рестарт при грешка и така ќе можеш да прочиташ и сликаш и да пуштиш една слика да видиме до што е.

најдов нешто ама треба да идам во контрол панел ама неможе да се подигне виндосот за да дојдам до таму

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
на пцто излдена blue screen of death има како што разбрав на гугл барав, ке почне да се бутира виндосвот (хп) и се појавува плавата слика нешто пишува и одма почнува да се рестартира нема време да се прочита што пишува и после ми дава вотриот пат да бирам со сејф мод или нормално дали да се упали аа нејке ни со сејф мод.... може нешто да се направи или реинстал на виндоссто
Може да видиш барем кој BSOD код ти го дава? Види ако успееш да го прочиташ ќе знаеш одприлика што ти е фрката.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Пред неколку месеци купив лаптоп од АМЦ, во каталогот пишуваше дека има и блутут но јас никако не можам да најдам каде се уклучува и дали воопшто постои. Како да проверам дали воопшто има и дали можам да се жалам ако нема?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Земав графичка ATI RADEON HD 5750,температурата на графичката кога не гејмам е 36С а кога гејмам е од 52 до 55 и многу бучи кулерот што ме нервира,е сеа прашувам дали е оваа температура нормална или треба да бидам загрижен,фала однапред :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Земав графичка ATI RADEON HD 5750,температурата на графичката кога не гејмам е 36С а кога гејмам е од 52 до 55 и многу бучи кулерот што ме нервира,е сеа прашувам дали е оваа температура нормална или треба да бидам загрижен,фала однапред :)
Температурите се во ред, а бучењето е релативно. Пробај да ги намалиш обртаите, ама види како се одразува на температурите.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Температурите се во ред, а бучењето е релативно. Пробај да ги намалиш обртаите, ама види како се одразува на температурите.
Обртаите да ги намалам со msi afterburner на fan control ?
Ако да,сега моментално ми е на 40,на колку е безопасно да намалам и која е најголемата безопасна температура :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Дечки се наога ли IDE хард диск од 80 гб па нагоре за лаптоп и ако се наога што цена се движат?И уште едно прашање имам на поклон HP Compaq Mini мало лаптопче од тие EePc што се и има Win 7 на него и сакам да му ставам ХР ама незнам точно кој модел е бидејки одоздола излижани се сите ливчиња со информации а на интернет има поставено една слика за повеќе (слични најверојатно) модели.Има ли можност да дознаам кој модел е преку интернет нешто?

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Значи вака: имам процесор амд атлон x2 5400+, матична Foxconn A6VMX, со ддр2 рам. Ми прегоре еден од слотовите за рамот, па сега компјутерот работи само со 2 гб рам, што не ни е доволно. Што би било решението? Нова матична? Или се мислиме за комплетно нови процесор и матична со ддр3 рам (имам 2x4гб ддр3 рам и онака). Дали е изводливо, и ако е, какви процесор и матична треба да барам (половни по можност, севкупно до кај 4-5000 да ме коштаат). Благодарам за помошта

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Значи вака: имам процесор амд атлон x2 5400+, матична Foxconn A6VMX, со ддр2 рам. Ми прегоре еден од слотовите за рамот, па сега компјутерот работи само со 2 гб рам, што не ни е доволно. Што би било решението? Нова матична? Или се мислиме за комплетно нови процесор и матична со ддр3 рам (имам 2x4гб ддр3 рам и онака). Дали е изводливо, и ако е, какви процесор и матична треба да барам (половни по можност, севкупно до кај 4-5000 да ме коштаат). Благодарам за помошта
Процесор 2400денара
Матична плоча 2400денара Овој модел ти е таа матична јас скоро ја земав.
Рам меморија 1100денара
Моментално ова е најдобро и најевтино што можеш да земеш ем се ти е ново и со гаранција се вкупно 5900денара матичната има излез и за интегрирана графичка така да ако немаш посеба не е проблем.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
8.343
usb disk 30x usb device

неможам ни формат ни бутур да го средам усб има некое чаре или во канта да го фрлам ?

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Мала исправка не сум прочитал добро дека више имаш 8гб ддр3 рам така да за 4800денара имаш добри процесор и матична на ново.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Може некој да ми каже што процесори ми подржува матичнава не се разбирам многу у електроника ...

Abit GD8 Pro Designed for Intel P4-05A LGA775 processors with 800/533 MHz FSB

Сакам да и стаам било каков процесор, само да е поефтин зашто не мислам да лупам пари, туку само да склопам компјутер некаков, инаку имам intel core 2 quad 2.50ghz 4m 1333 mhz fsb, и не ми го прима, го продавам или го менувам за нешто компатибилно..

фала на препоруките, однапред.

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Може некој да ми каже што процесори ми подржува матичнава не се разбирам многу у електроника ...

Abit GD8 Pro Designed for Intel P4-05A LGA775 processors with 800/533 MHz FSB

Сакам да и стаам било каков процесор, само да е поефтин зашто не мислам да лупам пари, туку само да склопам компјутер некаков, инаку имам intel core 2 quad 2.50ghz 4m 1333 mhz fsb, и не ми го прима, го продавам или го менувам за нешто компатибилно..

фала на препоруките, однапред.
Ова ти подржува,значи само Celeron D и Pentium 4.

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Процесор 2400денара
Матична плоча 2400денара Овој модел ти е таа матична јас скоро ја земав.
Рам меморија 1100денара
Моментално ова е најдобро и најевтино што можеш да земеш ем се ти е ново и со гаранција се вкупно 5900денара матичната има излез и за интегрирана графичка така да ако немаш посеба не е проблем.
А мислиш дека процесоров би бил доволно добар за некои не многу побарувачки игри, како Дота 2 и тн. Имам графичка ати 4850, не е лоша за средни игри. И искрено, незнам дали и колку е подобар новиов процесор од стариот атлон, само што е понов.

Kajgana Shop

На врв Bottom