Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А мислиш дека процесоров би бил доволно добар за некои не многу побарувачки игри, како Дота 2 и тн. Имам графичка ати 4850, не е лоша за средни игри. И искрено, незнам дали и колку е подобар новиов процесор од стариот атлон, само што е понов.
Атлон процесор ли е? :)

Графичката ти е одлична, ама на вака слаба конфигурација, ни 50% не ја искористуваш.

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
А мислиш дека процесоров би бил доволно добар за некои не многу побарувачки игри, како Дота 2 и тн. Имам графичка ати 4850, не е лоша за средни игри. И искрено, незнам дали и колку е подобар новиов процесор од стариот атлон, само што е понов.
Процесорот е одличен за тие пари и може да се каже дека е дупло појак од твојот атлон. Може да ги играш сите нови игри, Дота 2 без никаков проблем.
Процесор 2400денара
Матична плоча 2400денара
(Ако ти се дават повеќе пари има и подобро :) )

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Атлон процесор ли е? :)

Графичката ти е одлична, ама на вака слаба конфигурација, ни 50% не ја искористуваш.
Атлон процесор е да, а графичката баш читав, исто велат дека е добра графичка, многу подобра од сегашниве low end графички, па затоа велам малце да се подновиме, зашто вака со 2 гига рам ми е буквално бескорисен компјутеров, само за фб..
Процесорот е одличен за тие пари и може да се каже дека е дупло појак од твојот атлон. Може да ги играш сите нови игри, Дота 2 без никаков проблем.
Процесор 2400денара
Матична плоча 2400денара
(Ако ти се дават повеќе пари има и подобро :) )
Баш денес во СЕТ го гледав истиов процесор и беше 300-400 денари поскап, и истава матична беше 2800 мислам, но дечкото таму ми рече дека Целерон не чинеле баш, да сум вложел уште некој денар па да сум земел: http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_26&product_id=34261 и матична компатибилна со него од 2800 денари, според него амд нуди повеќе за парите од интел.

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Атлон процесор е да, а графичката баш читав, исто велат дека е добра графичка, многу подобра од сегашниве low end графички, па затоа велам малце да се подновиме, зашто вака со 2 гига рам ми е буквално бескорисен компјутеров, само за фб..

Баш денес во СЕТ го гледав истиов процесор и беше 300-400 денари поскап, и истава матична беше 2800 мислам, но дечкото таму ми рече дека Целерон не чинеле баш, да сум вложел уште некој денар па да сум земел: http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_26&product_id=34261 и матична компатибилна со него од 2800 денари, според него амд нуди повеќе за парите од интел.
Питај го дечкото која година сме изгледа е заглавил во времето кога амд нудеа повеќе перформанси за парите во однос на интел. Па дури и постарата генерација Celeron како на пример G530 е подобар од тој амд тој што ти го предложил и кажи му да не те зајбава и да ти каже реалната цена јас матичната ја земав за 2300денара нема теоретски шанси толку да е качена за помалку од 2 месеца.

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Питај го дечкото која година сме изгледа е заглавил во времето кога амд нудеа повеќе перформанси за парите во однос на интел. Па дури и постарата генерација Celeron како на пример G530 е подобар од тој амд тој што ти го предложил и кажи му да не те зајбава и да ти каже реалната цена јас матичната ја земав за 2300денара нема теоретски шанси толку да е качена за помалку од 2 месеца.
Грешка моја, тие биле цените, и веројатно тој ќе биде процесорот. Ама искрено вака, дека целерон? Многу се полоши него чист интел или? Стварно се мислам, зашто би можел да земам и некој половен интел core 2 quad, или така нешто.. Знам дека не е некоја голема пара што вложувам, ама сепак ми треба да ме служи.. и најбитно за брат ми да не сецка Дота 2 :D

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Грешка моја, тие биле цените, и веројатно тој ќе биде процесорот. Ама искрено вака, дека целерон? Многу се полоши него чист интел или? Стварно се мислам, зашто би можел да земам и некој половен интел core 2 quad, или така нешто.. Знам дека не е некоја голема пара што вложувам, ама сепак ми треба да ме служи.. и најбитно за брат ми да не сецка Дота 2 :D
Core2Quad е више застарена технологија а ги продават како злато да се на старо... Еве овде можеш да видеш какови се перформансите во однос на другите процесори,пример подобро е рангиран од Intel Core2 Quad Q9000 @ 2.00GHz а цената му е само 2400денара. Celeron G1610 е одличен за таа графичка што ја имаш отприлика се со иста јачина и нема да има bottleneck. А за Дота 2 ич не се секирај тоа не се ни смета у игри овој процесор е и многу повише од што ти треба за неа ;)
За болдод: не се многу полоши разликата више е минимална.

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Core2Quad е више застарена технологија а ги продават како злато да се на старо... Еве овде можеш да видеш какови се перформансите во однос на другите процесори,пример подобро е рангиран од Intel Core2 Quad Q9000 @ 2.00GHz а цената му е само 2400денара. Celeron G1610 е одличен за таа графичка што ја имаш отприлика се со иста јачина и нема да има bottleneck. А за Дота 2 ич не се секирај тоа не се ни смета у игри овој процесор е и многу повише од што ти треба за неа ;)
За болдод: не се многу полоши разликата више е минимална.
Друже фала ти мноигу за помошта, како што гледам на ова, не е голема разликата дури ни со некои i3, а и разбарав на гугл, па и не е лош новиов целерон, бар добиваш најнова технологија за многу мали пари, така да најверојатно тој ќе биде, па здравје за понатаму ќе се подновиме салам што се вика. Поздрав, па ќе пишам што сум направил и генерално дали сум задоволен.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Дало може рачка од ПС 2ка да се приклучи на ком. и како ако знае да објасни некој. :)

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Дало може рачка од ПС 2ка да се приклучи на ком. и како ако знае да објасни некој. :)
Те мрзи да прогуглаш а? аххх бе мрзиии дебели сте :D Еве ти пример ваков конвертер
http://dx.com/p/ps2-game-controller-to-pc-usb-converter-789
или пак побарај кај нас по фирмиве ако имаат нешто на лагер :D

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Те мрзи да прогуглаш а? аххх бе мрзиии дебели сте :D Еве ти пример ваков конвертер
http://dx.com/p/ps2-game-controller-to-pc-usb-converter-789
или пак побарај кај нас по фирмиве ако имаат нешто на лагер :D
Абе брат во студентски сум на државен нет како да гуглам :pos: Инаку гледав такво нешто, ако знае некој дали може да се најде тука некаде во некој од нашиве дуѓани добро ако не ќе видиме од нет :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај да ве прашам нешто .. Лаптопот кога го чистам секогаш ми паѓа на око еден дел на матичната не знам што дел е ама малце тоа фолијата од горе е нешто како подуена еве слика па кажете дали има некоја врска или не што е вака , иначе така е откако е купен што е зборот дека прв пат го отворив 2-2,5 месеца откако го купив. 2013-04-29 17.33.09.jpg

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај да ве прашам нешто .. Лаптопот кога го чистам секогаш ми паѓа на око еден дел на матичната не знам што дел е ама малце тоа фолијата од горе е нешто како подуена еве слика па кажете дали има некоја врска или не што е вака , иначе така е откако е купен што е зборот дека прв пат го отворив 2-2,5 месеца откако го купив.Прегледај го приврзокот 63027
Ако мислиш за тоа што е најгоре на сликава, како сунгерче, тоа е за да не се допираат кулерот и пластиката од капакот. Ако не мислиш на тоа, заокружи кој дел те интересира.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ако мислиш за тоа што е најгоре на сликава, како сунгерче, тоа е за да не се допираат кулерот и пластиката од капакот. Ако не мислиш на тоа, заокружи кој дел те интересира.
Ова под него на сликава тоа ме интересира што е гледаш од средина и надолу од десна страна е како подуено тоа од горе .

Член од
31 март 2013
Мислења
44
Поени од реакции
2
Дечки имам AMD Athlon 64 X2 Dual Core и HD6770 графичка, па сакам да ве прашам кој најефтин процесор и матична би прилегале со мојава графичка без да има bottleneck со оглед на тоа имам 1280x1024 монитор? А и мониторот ми е малце изгребан на средината, не се узнава али на светли позадини, игри итн баш тоа во око паѓа и би ве прашал дали е можно да се замени тој дел на мониторот? А и да, не се мртви пиксели...

Член од
24 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
4
Дечки некој IT совет за промена на компјутерски делови на постара конфигурација бидејки овие се дотраени и прават проблеми лагува сецка успорува дота2 (залудно и намалувам резолуција на играта),често кочи и кога гледам видео на јутуб на 720p.Компјутерот го користам и ке го користам во иднина исклучиво за играње дота2 и фудбал менаџер за гледање HD филмови серии на тв (via HDMI) фејсбук јутуб онлајн покер скајп и то! Нема да го користам за игри и за работа со програми кои бараат конфигурациja со ултра високи перформанси .
Summary :
os - windows 7 32bit
procesor - intel pentium D820 dual core 2.8Ghz (Socket 775 LGA)
maticna - foxconn 945 7MC Series (Socket 478, 775 )
ram - 2 GB dual channel DDR2 266MHz (4-4-4-12)
hard disk - maxtor STM3160812AS ATA 160 GB 7200rpm
graficka - nvidia GT220 ddr2 1GB 128 bit
napojuvanje - gembird PSU9B 330w
Причина + што сакам да променам некои делови е бидејки сакам малку посолидни перформанси од тие што ги поседуваат старите компоненти кои се дотраени и каде и да е ке почнат да откажуваат.
Бидејки јас сум малку нуб :D:(:D би сакал да прочитам ваши идеи мислења и совети кои делови треба да ги заменам и кои нови компоненти да ги набавам со расположлив буџет од околу 7-8000 илјади 9000 илјади денари максимум, секоj совет е добредојден (y).

Kajgana Shop

На врв Bottom