Форматирај го усб-то во NTFS формат, би требало да го средиш.Може прашањево не е за тука ама ајде, имам усб од 16 гига и пробувам на него да ставам игра од 5,6 гига и ми вика дека играта е преголема за да се стави на усб. Чаре?
Фала ти многу друже, ме спаси многуФорматирај го усб-то во NTFS формат, би требало да го средиш.
Моја грешка, прашав у погрешен форумЗависи од графичката и кулерот на неа. Не треба да ти отиде над 80-85 степени, ама ти гледај тие “триаголниците“ дали ќе ти се појават и дали ќе најде грешки програмот при тестирање.
Модераторот на форумов нека ги премести мислењава во хардвер.
Ај оргиналниот линк ако не е проблем, можеби ќе можам и јас да помогнам, или да предложам нешто.Моја грешка, прашав у погрешен форум
Скорот заради староста на графичката е ужас. Инаку на 1 минута, на 1024х640 извади мин 55 макс 78. На 1920х1080 извади сличен максимум, 79. Не видов аномалија на сликите, освен што се движеа премногу споро.
Ќе пробам пак со Skyrim па ако заглавува, најверојатно прегрева за време играње.
Еве го. Скајрим одеднаш се појавија некои безвезни текстури и почнав да влегувам во ѕидови. Потоа почна да мрзне, некогаш се појавуваше таскбарот и едино цтрл алт дел ме вадеше од игра.Ај оргиналниот линк ако не е проблем, можеби ќе можам и јас да помогнам, или да предложам нешто.
Знам дека графичката ми е бронтосаурус Nvidia 8600 GT па и цел систем (4 гб рам и стар амд Х2 64 4600), затоа и имам минимален скор на Furmark ама досега со некои low сетирања, AA и AF off не ми правела проблем да мрзне така често.На Skyrim 1.7 со Dawnguard долго време ептен нормално се играше (ни сецка ни заглавува) се додека низ шума "шетав" со вампирката Серана каде нагло од текстурите од карпите почнаа да излегуваат некои сиви триаголници (не многу приметни ама се гледаа). По некое време замрзна и се појави таскбарот. Реагираше само со цтрл, алт, дел. Така и ја исклучив играта. Потоа по рестарт на пц-то, да не е нешто до системот, пак ја уклучив. Пак замрзна, па еднаш у Рифтен на излегување од една куќа застанав на половина ѕид од другата Ставив најнови нвидиа драјвери, преинсталирав Skyrim, со старите сејвови и преференци пак ми се укочи. Сега го избришав Dawnguard, ги избришав старите преференци и сејвови па да видам дали ќе се оправи или ќе го баталам засекогаш.
Буквално како текстурите или сејвовите да се расипаа (corrupted). Што може да е причина за вакви freezeng/corruption кај Skyrim и дали морам да почнам од почеток?
сега го симнувам па ќе го пробам. Инаку со чиста инсталација на Skyrim, нови сејвови и нов skyrimprefs.ini фајл, овие 2 часа не се укочи. Фала ви Псај и на тебе и на Корун.Пробај со мануелна контрола на фенот, (ако е можно) со MSI Afterburner, намести го фенот на едно 80% намести да прикажува температури во игра, и почни да играш..
Графичката пред повеќе од половина година на "мајстор" кога менував матична (па скоро и година), а цел пц не сум го отворил негде месец дена. Треба да го извакумирам некој денНема гајле, секогаш се трга од основата.
БТЊ кога ти е последен пат чистен од прашина?
Појма неам дали ги искрививме ние, битно коа го ставав процесорот првиот пат сакаше и си работеше све, а изглеа тие биле така.^ Ваљда сте пробале ама ипак - ја пробавте графичката на друг компјутер да знаете дали е исправна? Пробавте со друга графичка дали работи ?
За пиновите - ако не сте ги искривиле вие - зашто сте ги исправале? Нареден пат ако купите нова плоча со искривени пинови - одма назад и барајте друга.
Anti-Vibrate Laser Gaming Mouse/XL-747HImam a4tech x7 747h mouse ama neznam kako da go upalam da vibrira xD i driveri simnav i toa se : pa nema opcija moze da e zeznato neso ako ima nekoj iskustvo neka pise fala odnapred D