- Член од
- 1 јануари 2012
- Мислења
- 193
- Поени од реакции
- 31
Пробај RESET на мониторот.
Поправка: Како мислиш RESET? А и да чепкав во AMD Vision Engine се правев експерт
Пробај RESET на мониторот.
SATA или ATA/IDE ти прават разлика ? Вероватно плочата нема од старите ИДЕ контролери туку само SATA а ДВДромот не ти е SATA tuku IDE, едноставно нема конектор на плочата за да го поврзеш. Вероватно е до тоа пошто како 99% постови тука фалат битните податоци, модел на плоча и модел на ДВДром.Mi treba pomos staviv novi delovi lga 1155 i g540 i mi rekoa deka dvd romot nemoze da se povrze so maticnata bidejki e star i ja si pomisliv wtf tocno li e ova i kako mozam da go priklucam ako znae nekoj
Фала ти многу другарТака, барај во опциите на мониторот функција RESET, со тоа ќе го вратиш мониторот под Default т.е фабричко подесување.
SATA или ATA/IDE ти прават разлика ? Вероватно плочата нема од старите ИДЕ контролери туку само SATA а ДВДромот не ти е SATA tuku IDE, едноставно нема конектор на плочата за да го поврзеш. Вероватно е до тоа пошто како 99% постови тука фалат битните податоци, модел на плоча и модел на ДВДром.
CPU-Z може да ти каже која ти е плочата, а моделот на ДВДромот ке го видиш од Контрол Панел...DeviceManager.
Да таа плоча нема ИДЕ контролер, од модерните еasus p8h61 e maticnata a dvd rom e lg model ckart a ima neko a ima nekoj nacin da se sredi ili da go prodavam
Момак, пушти еден RedTube, удри му една десна и олабави малку. И не мора по 3-4 извичници да ставаш, или ептен нервозен беше?Кои 150-200 бе? Ти се читаш што пишуваш? Компјутеров е купен пред 2 години 500 и нешто евра !!!! Многу мразам некој кога се прави експерт и понижува туѓи компјутери!!!
Требаше да ни текне по извичницитеИ никој не свати од никот дека сум женско?
Имаш ПП.Ај еден линк ве молам за програм за режење цд-еа. Благодарам.
ImgBurnАј еден линк ве молам за програм за режење цд-еа. Благодарам.