- Член од
- 12 септември 2008
- Мислења
- 324
- Поени од реакции
- 44
Кажи конфигурација на лап топот. Се менува, да.Ај некој поискусен нека ми кажи дали е можно да се мени хард диск на лаптоп т.е. дали се исплајка
Кажи конфигурација на лап топот. Се менува, да.Ај некој поискусен нека ми кажи дали е можно да се мени хард диск на лаптоп т.е. дали се исплајка
Чаре со HDDregenerator да пробаш да ги оправиш, црвените се бед сектори. Најди го по торентиве верзија 2011 напрај бутабилно ЦД и направи фул скан и репаир...ке одмараш денес дур не заврши пошо неколку саата ке скенира.i/o device error mi javuva ko ce rezam cd ili ko ce smetnuvam nesto
go pustiv da skenira so hd tune mi pojavi 5-6 crveni kvadratcina 1/3 bese pominato i se zako4i cel komijuter, cajre ?
Глеј го видеово од 3:45, прво избираш јазик, па Repair Computer наместо Instaal, после по твој избор, мислам Startup Repair ке ти заврши работа.Здраво Кајганџии.
Имам еден проблем со лаптопот, имам Asus K52JU, и пред некоја недела ми се рестартираше самиот додека работев, ок си реков се пореметил нешто, нема везе.
Денеска симнував една серија и го оставив 5 минути, и кога се вратив пак беше рестартиран, но овој пат не беше покренат Windows - от, туку ми се покажуваше натписот ( не ми текнува во моментов ) како да нема оперативен систем инсталирано.
Прогуглав ама ништо конкретно не најдов, па решив да ви се обратам вас.
Некоја идеа или совет ?
Благодарам однапред.
Кажи точен модел на графичка и напојување.Ако може некој да ми помогне ?
На компјутерот му сменив графичка (ми прегоре Nvidia) па му ставив АМД графичка 1 гига.Му додадов и 2 гига рам меморија на компјутерот и супер работеше.Еден ден се враќам дома го вклучувам компјутерот и нешто ми замириса на изгорено . Отварам куќиштето и на хард дискот нешто изгорело(некое делче малецко незнам како ги викаат тие )Го рестартирам компјутерот и работи (ја среќен што нема да го влечам по мајстори) , ама приметив дека нешто компјутеров кочи. Вклучувам Cs 1.6 кочи ненормално . Вклучувам помала игра (литл фајтер 2.5) повторно истото се случува.Уклучувам Ју туб , видеата кочат , целиот компјутер се блокира. Ако некој може да ми каже некое решение(ако воопшто има некое) или нека ми предложи некој добар хард диск над 500 гига меморија.
ПС. Конфигурација на Пц во ми е
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @2.00GHZ 2.00GHz
3.00 GB RAM
1.00 GB Графичка
Графичка ATI Raedon HD 5450Кажи точен модел на графичка и напојување.
Знаеш дечко, ако имаш ваква моќ на запажање на работите што и каде замирисало и прегорело треба да си факинг фрик за компјуери кој не би барал помош тука на форум него сам би си ја завршил работата. Ама ко веќе си пишал дека тоа е навистина така ко што викаш, дека хардот изгорел некој чип или слично ондак шо не му направиш SElf Test на хардот Short i Long self test има секој хард вграден у својата меморија...ако тие тестови ти поминат, ондак хардот си е ОК. Тие тестови ги има на бутабилно ЦД за секој производотел на хард дискови посебно, симни си за твојот диск и пиши...дали го поминал селф тестот или јок, па после ке збориме дали е хардот или е нешто друго проблемот.Ако може некој да ми помогне ?
На компјутерот му сменив графичка (ми прегоре Nvidia) па му ставив АМД графичка 1 гига.Му додадов и 2 гига рам меморија на компјутерот и супер работеше.Еден ден се враќам дома го вклучувам компјутерот и нешто ми замириса на изгорено . Отварам куќиштето и на хард дискот нешто изгорело(некое делче малецко незнам како ги викаат тие )Го рестартирам компјутерот и работи (ја среќен што нема да го влечам по мајстори) , ама приметив дека нешто компјутеров кочи. Вклучувам Cs 1.6 кочи ненормално . Вклучувам помала игра (литл фајтер 2.5) повторно истото се случува.Уклучувам Ју туб , видеата кочат , целиот компјутер се блокира. Ако некој може да ми каже некое решение(ако воопшто има некое) или нека ми предложи некој добар хард диск над 500 гига меморија.
ПС. Конфигурација на Пц во ми е
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @2.00GHZ 2.00GHz
3.00 GB RAM
1.00 GB Графичка
Јако ти е напајањево....за Америчко тржиште чак и прејако, таму се на 110 мисламГрафичка ATI Raedon HD 5450
Напојувањето ми е 230 V
Ок ќе го проверам хар дискот , но ако е до него можеш да ми предложиш некој хар диск над 500 гига (само не да е изгор скапо)Знаеш дечко, ако имаш ваква моќ на запажање на работите што и каде замирисало и прегорело треба да си факинг фрик за компјуери кој не би барал помош тука на форум него сам би си ја завршил работата. Ама ко веќе си пишал дека тоа е навистина така ко што викаш, дека хардот изгорел некој чип или слично ондак шо не му направиш SElf Test на хардот Short i Long self test има секој хард вграден у својата меморија...ако тие тестови ти поминат, ондак хардот си е ОК. Тие тестови ги има на бутабилно ЦД за секој производотел на хард дискови посебно, симни си за твојот диск и пиши...дали го поминал селф тестот или јок, па после ке збориме дали е хардот или е нешто друго проблемот.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 02:03 ---
Јако ти е напајањево....за Америчко тржиште чак и прејако, таму се на 110 мислам
Ја мислам најбоље да му кажеш на тато да ти купи некоја конзола за гејмање, на хддто се гледа дека податоците не те занимаат.Ок ќе го проверам хар дискот , но ако е до него можеш да ми предложиш некој хар диск над 500 гига (само не да е изгор скапо)
Хахаха , на тато да му кажам да ми купи конзола за играње , ќе ми рече најди работа па купи си . btw јас не ги играм игриве (ги играв) моментално учам некои програмчиња (блендер , паскал ...) обично брат ми седи и ги игра тие игриЈа мислам најбоље да му кажеш на тато да ти купи некоја конзола за гејмање, на хддто се гледа дека податоците не те занимаат.
Извини за ароганција ама преку к ми е од типци шо поставуваат прашања на кој самите си го даваат одговорот, најозбилно мислам дека проблемот ти е или до рамот шо ти е додаден или до напајањето.Ја би идел вака, врати го рамот ко што ти бил, со хирен боот ЦД би мавнал тест на ХДД и тоа прво ХДД сентинел да каже колку % ти е helth на дискот, ако е под 100% ке тестираш short/long selftest на хардот со програми од производителот кој пак сите ги има на хиренс Цдто. Знам дека е мачно и одзема време од јутјуб и ФБ, ама тоа е процедурата што мора да се помине за да се закључи дали е до хардот или не, истото ке ти го направат и у сервис и ке ти земат 500ден.Хахаха , на тато да му кажам да ми купи конзола за играње , ќе ми рече најди работа па купи си . btw јас не ги играм игриве (ги играв) моментално учам некои програмчиња (блендер , паскал ...) обично брат ми седи и ги игра тие игри
Плус брат ми молеше да му се надогради компјутерот , мене ми беше доволен пред да го надградиме , ама на дечкото му сецкала играта ...
Ок ке пробам. Ако работи супер , ако не нов ХДД ...Извини за ароганција ама преку к ми е од типци шо поставуваат прашања на кој самите си го даваат одговорот, најозбилно мислам дека проблемот ти е или до рамот шо ти е додаден или до напајањето.Ја би идел вака, врати го рамот ко што ти бил, со хирен боот ЦД би мавнал тест на ХДД и тоа прво ХДД сентинел да каже колку % ти е helth на дискот, ако е под 100% ке тестираш short/long selftest на хардот со програми од производителот кој пак сите ги има на хиренс Цдто. Знам дека е мачно и одзема време од јутјуб и ФБ, ама тоа е процедурата што мора да се помине за да се закључи дали е до хардот или не, истото ке ти го направат и у сервис и ке ти земат 500ден.