DarkoG
Better then ever before.
- Член од
- 19 август 2008
- Мислења
- 701
- Поени од реакции
- 81
Најубаво што можев објаснив, нека не те мрзи и прочитај уште еднаш...имам најнова верзија на драјверот сеа да симнам постара верзија и да ја избришам новава и со driver sweeper па рестарт па да ја инсталирам старата,сето тоа во сафе мод?
реинсталирав и пак се гаси така кога играм skyrim после 10 мин,го сменив и штекерот во случај да е слаба струјата на тој и уште некое работи нишо не помага.Иначе глеам дека иам 400 ватно напојување па праев некој пресметки со калкулаториве на нет ми испага дека треба 450 мин ке видам ако е тоа проблем во вторник ке глеам да го сменам со некое појако 550 w се надевам дека тоа ке помогнеНајубаво што можев објаснив, нека не те мрзи и прочитај уште еднаш...
дали кога влагаш во некој поголем дел од играта(град или шознам шо) се дешава ова?реинсталирав и пак се гаси така кога играм skyrim после 10 мин,го сменив и штекерот во случај да е слаба струјата на тој и уште некое работи нишо не помага.Иначе глеам дека иам 400 ватно напојување па праев некој пресметки со калкулаториве на нет ми испага дека треба 450 мин ке видам ако е тоа проблем во вторник ке глеам да го сменам со некое појако 550 w се надевам дека тоа ке помогне
не.и не е само на skyrim и на prototype ми се случува цело времедали кога влагаш во некој поголем дел од играта(град или шознам шо) се дешава ова?
1. Бекап на све што имаш во C:реинсталирав и пак се гаси така кога играм skyrim после 10 мин,го сменив и штекерот во случај да е слаба струјата на тој и уште некое работи нишо не помага.Иначе глеам дека иам 400 ватно напојување па праев некој пресметки со калкулаториве на нет ми испага дека треба 450 мин ке видам ако е тоа проблем во вторник ке глеам да го сменам со некое појако 550 w се надевам дека тоа ке помогне
Исклучи све што е приклучено во струја, а е во негова близина, и пробај пак.Од што може да ми зуи вуферот ? Gembird два мали звучници , и вуферче.. Не беше така порано.... Има веза местоположбата? оти вуферот ми седи на земја, на дрвена подлога... значи зуи без разлика дали слушам нешто или не... помош?
PC-во само што го земав нема месец напојувањето е SP-ATX-400WT-PFC (Real Power) Metal Casting,ATX Supports: intel p4,AMD XP& athlon 64,BTX 1.0 a & ATX 1.3/2.01 PFC& ROHS Compliant цената е 1318,мислам дека неам инсталирано кодеци и не е оверклокувана картата.1. Бекап на све што имаш во C:
2. Формат, данлоуд на најновите чипсет драјвери за твојата матична, инстлација - рестарт.
3. Данлоуд и инсталација на постари драјвери, пример од пред 10 месеци....не инсталирај НИШТО друго! ако пак ти се случува истото имаш хардверски проблем.
4. Калкулаторите на нет се скоро бескорисни, не верувај во тие "пресметки"
5. Кое напојување го имаш/колку е старо?
6. Дали имаш инсталирано видео кодеци, кои поточно, и кога?
7. Дали е картата оверклокувана? и кој драјвер го користиш во моментот (и со кои други верзии проба)
Одоговори на све ова (направи ги обавезно првите 3 препораки) па после ќе видиме како ќе се одвиваат работите.
ок сеа ке ги пробам иначе сега верзијата на драјверот ми е 296,10 а ја имав инсталирано предтоа од цдто 275,33Тогаш врати се на првите 3, па после ќе му ја мислиме...вака џабе, може ти е корумпиран Windows-от, така да џабе е све. Формат па после ќе видиме...
nemoze, barem ne do toa nivo bez golem rizik od pregrevanje/rasipuvanje...Ај некој што знае точно, да ми каже дали GT-525M може да се оверклокува на ниво на GT-550M со зголемување на фреквенциите, и да работи без проблем?
А нели и 2те графички се уствари ист чипсет со различни фреквенции? Што е тогаш сменето да не може рачно да се клокаат?nemoze, barem ne do toa nivo bez golem rizik od pregrevanje/rasipuvanje...