Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Проценка
Сите графички се на агп слот
ati 9200se 128mb
geforce mx440 64mb
ati (neznam tocen model) 16mb

HDD 160gb excel store
80gb maxtor i dvata IDE
една ваша проценка колку би оделе овие.

B

Beck's

Гостин
pred nekoe vreme si kupiv Blackberry Playbook, ama ne mozam da go koristam posto na start mi bara Wireless za da go registririam i takvi po red sranja. Dobro ama wireless neam, i sega mi sedi playbook-ot.

Dali bi mozelo nekoj da mi pomogne vo vrska so ova

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
На лаптопов(дел испајрон) у последно време кулерот се почесто се уклучува да дува, понекогаш знае да дува и по 10 мин без прекин. Малку и поспор ми е од како што беше, што може да му е?

Благодарам однапред.

Член од
31 март 2012
Мислења
47
Поени од реакции
9
На лаптопов(дел испајрон) у последно време кулерот се почесто се уклучува да дува, понекогаш знае да дува и по 10 мин без прекин. Малку и поспор ми е од како што беше, што може да му е?

Благодарам однапред.
Исчистиго од прашина па пиши како дува

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72

Благодарам однапред.
Провери првин како работи компјутерот.. Да не е преоптеретен, види колку ресурси трошиш на процесорот..

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Lacie хард ми падна од едно 30 cm и сега компјутерот не ми го чита, а и прави еден чуден звук, како кликање.
Толку му беше изгледа, а? :(

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Исчистиго од прашина па пиши како дува
Нема година откако е купен а и го одржувам чист.

Провери првин како работи компјутерот.. Да не е преоптеретен, види колку ресурси трошиш на процесорот..
До мозилата е, не сум направил апдејт на тоа флеш и адобе, па се кочел целиот прелистувач а со тоа ги црпел ресурсите. Го средив сеа, топ е!

Фала на советите;)

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Да прашам режациве у последно време почнуваат да зафркаваат некогаш го читаа цд а некош не го ни регистрираат дека е во него ? да не знааете што може да и ? :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Да прашам режациве у последно време почнуваат да зафркаваат некогаш го читаа цд а некош не го ни регистрираат дека е во него ? да не знааете што може да и ? :)
Па можеби отиден е ласерот, па некогаш ќе се погоди почисто CD и полесно му а да чита.. А види и со каблите во компјутерот, може тие да те зезаат.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Не знаев каде точно да го поставам прашањево... ми треба Service Manual за Sharp SM-1144, да не случајно има некој, или да ме упати каде да побарам.. барав на google ама слабо.. :S

Kajgana Shop

На врв Bottom