Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
сакам да знам која е најдобра од овие 3 картици

Gigabyte PCX GeForce GT 520 1GB DDR3 HDMI/DVI/VGA
Gigabyte PCX GeForce GT 520 1GB DDR3 HDMI/DVI/VGA Passive Cooling
Shappire ATI PCX HD 5450 2GB DDR3 HDMI/DVI/VGA

Цената на сите 3 се движи од 2500 - 2700 ден, поздрав батиња
Ептен слични се, која и да ја избереш ако ти е за гледање филмови и да ти дава слика нема да згрешиш :)
Е сега ако сакаш карта за колку толку да играш понови игри, барем земи 6670, и тоа DDR5 верзија обавезно! И смени платформа (процесор, матична и рам)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Звучнициве на компјутеров се релативно нови и не знам што им стана пред малку, престанаа да работат, односно сијаличката свети а звук нема никаков...И сега можам да слушам музика само на компјутеров што ми била спуштена, а на нет ништо...Што им е? (n)

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Како што гледам не поддржува дуал кор. Ама и да поддржува што ќе ти е дуал кор. Не вреди да вложуваш во тој компјутер. Конкретно каков процесор, рам и графика имаш сега?

ADM Athlon 2200+, 512 Mb Ram, 256 Graficka nVidia

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Звучнициве на компјутеров се релативно нови и не знам што им стана пред малку, престанаа да работат, односно сијаличката свети а звук нема никаков...И сега можам да слушам музика само на компјутеров што ми била спуштена, а на нет ништо...Што им е? (n)
Ако те разбирам правилно, кога пушташ музика преку windows media player, Winamp или некој друг плеер звукот си е нормален, а кога пробуваш да пуштиш на пример youtube видео преку некој browser (IE, firefox или Chrome) нема звук... Ако е така звучниците се исправни и најверојатно некаде во подесувањата за звукот на windows-от (малото звучниче во долниот десен агол на екранот до саатот) ти е намалено до крај некое подесување па заради тоа да немаш звук...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ако те разбирам правилно, кога пушташ музика преку windows media player, Winamp или некој друг плеер звукот си е нормален, а кога пробуваш да пуштиш на пример youtube видео преку некој browser (IE, firefox или Chrome) нема звук... Ако е така звучниците се исправни и најверојатно некаде во подесувањата за звукот на windows-от (малото звучниче во долниот десен агол на екранот до саатот) ти е намалено до крај некое подесување па заради тоа да немаш звук...
Е баш така беше вчера...Само медиа плеер и винамп имаше звук, а на нет не...И прееска го рестартирав компјутеров и еве сега проработеа... :D Бог знае што им е...

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
На тастетурава имам копче за гаснење на компјутерот.. има некако шанси да ја сменам функцијата на копчето (пр: медија плејер......)
инаку немам ЦД со драјвер за тастетурата, па незнам на кој друг начин би можел да го променам тоа... инаку ми смета бидејки мн пати по грешка го претискам :/

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
На тастетурава имам копче за гаснење на компјутерот.. има некако шанси да ја сменам функцијата на копчето (пр: медија плејер......)
инаку немам ЦД со драјвер за тастетурата, па незнам на кој друг начин би можел да го променам тоа... инаку ми смета бидејки мн пати по грешка го претискам :/
оди control panel/ power options и во advanced табот имаш долу When i press the power button ....shut down, do nothing.....избрираш и готово. А за да се пушто плеерот преку него незнам.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
http://webpages.charter.net/krumsick/
симни го тоа keytweak install, инсталирај, после упали го, иди half teach mode, стисни scan, стисни го копчето на кое сакаш да биде, ама пред тоа намести да не се гаси на него(бидејќи сакаш на шатдаун да ти биде)и оно би требало да го најде, после доле destination си бираш шо сакаш да биде.да палиш плеер неможеш али play/pause, next/forward, vol up/down можеш.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
при играње после некое време ми се гаси екранот,компјутерот си врти уште а и звукот од играта останува а понекад зуе.Компјутеров го земав пред околу 1 месец графичката е gtx550 ti 1gb ram 8 gb i5 2400.Дали е можно да е дефектна графичката да идам да ја заменам или пак не е сколопена конфигурацијата како што треба читав по интернет ама никако да најдам решение

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
при играње после некое време ми се гаси екранот,компјутерот си врти уште а и звукот од играта останува а понекад зуе.Компјутеров го земав пред околу 1 месец графичката е gtx550 ti 1gb ram 8 gb i5 2400.Дали е можно да е дефектна графичката да идам да ја заменам или пак не е сколопена конфигурацијата како што треба читав по интернет ама никако да најдам решение
Кои драјвери ги користиш? избриши ги од контрол панел, рестарт.

Симни ги најновите, ако ги имаш најновите...симни 2./3 верзии постара верзија на драјвер, пред да ја инсталираш, симни Driver Sweeper влези во Safe Mode., (одкако претоа ќе ги одстраниш драјверите кои ги имаш сега од контрол панел) инсталирај го Driver Sweeper, и во интерфејсот избер scan во делот кај Nvidia display....све што ќе најде одстрани, ако незнаеш како да влезеш во Sade Mode, истава постапка направи ја во Windows. Одкако ќе избрише она што ќе го најде driver sweeper, рестарт, па тек после инсталација на драјверот којшто си го симнал, и се разбира рестарт после инсталација на истиот. Овој метод би требало да ти ги реши проблемите, ако е проблемот до драјвери.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Јас имам процесор AMD Althon 64 x2 dual core 3600+
и користам windows 32 bit. Сакам да знам дали е вистина што вели некој дека ќе работи побрзо ако клам Windows 64 bit.

И дали можам да сменам фреквенција во BIOS за да работи побрзо или така нешто (не се разбирам многу :D )

фала однапред

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Јас имам процесор AMD Althon 64 x2 dual core 3600+
и користам windows 32 bit. Сакам да знам дали е вистина што вели некој дека ќе работи побрзо ако клам Windows 64 bit.

И дали можам да сменам фреквенција во BIOS за да работи побрзо или така нешто (не се разбирам многу :D )

фала однапред
Ako ti e dobar windowsot odnosno ako nemas problemi so nego nema potreba da go menuvas vo 64bt nema da ja primetis razlikata osven vo slucaj ako imas poveke od 4GB ram memorija.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Кои драјвери ги користиш? избриши ги од контрол панел, рестарт.

Симни ги најновите, ако ги имаш најновите...симни 2./3 верзии постара верзија на драјвер, пред да ја инсталираш, симни Driver Sweeper влези во Safe Mode., (одкако претоа ќе ги одстраниш драјверите кои ги имаш сега од контрол панел) инсталирај го Driver Sweeper, и во интерфејсот избер scan во делот кај Nvidia display....све што ќе најде одстрани, ако незнаеш како да влезеш во Sade Mode, истава постапка направи ја во Windows. Одкако ќе избрише она што ќе го најде driver sweeper, рестарт, па тек после инсталација на драјверот којшто си го симнал, и се разбира рестарт после инсталација на истиот. Овој метод би требало да ти ги реши проблемите, ако е проблемот до драјвери.
имам најнова верзија на драјверот сеа да симнам постара верзија и да ја избришам новава и со driver sweeper па рестарт па да ја инсталирам старата,сето тоа во сафе мод?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Немам проблеми со Windowsot и немам повеќе од 4GB ram нека седи windowsot на 32 бит. А ова шо е со фреквенција имам слушнато во биос се менвало нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom