Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
vaka sega, gledam deka ima mnogu sto se zalat deka im se gasi kompjuterot. Eve najcesto sto e problemot:
Epa vaka, leto e i e zesko. Delovite vo kompjuterot se napraveni da se gasat ako dostignat nekoja visoka temperatura. Lek za ova e da se iscisti kompjuterot od prasina ( ama epten detalno ( pod epten detalno mislam se da se izvadi, iscisti, podmacka ), da se smeni pastata na procesorot i grafickata, i po potreba da se stavat 80/120 mm ventilatori.

@Anon - moze i hdd to da ti grci taka pri vcituvanje/pisuvanje

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
При играње на било која игра ми се исклучува глувчето.Така наеднаш од ништо ќе се исклучи (ќе направи сигнал компјутерот дека е дисконектиран USB уред-глувчето) и после 10-20 секунди повторно ќе се уклучи.Само при игри,при работа со други програми не ми прави проблем.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
нарачав ваков кабел, сакам да прашам дали со овој кабел можам да го поврзам лаптопот со телевизор , на местот каде што на лаптопот се поврзува лцд или друг монитор :)?
што е тоа s-video како за маус и тастатура?

M

Mr.InF3ction

Гостин
нарачав ваков кабел, сакам да прашам дали со овој кабел можам да го поврзам лаптопот со телевизор , на местот каде што на лаптопот се поврзува лцд или друг монитор :)?
што е тоа s-video како за маус и тастатура?
Со која логика го поврза тоа Video со маус и тастатура не знам. S-Video e приклучок за видео како сега што се користи HDMI кабел ..порано па и сега некои користат S-Video

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Со која логика го поврза тоа Video со маус и тастатура не знам. S-Video e приклучок за видео како сега што се користи HDMI кабел ..порано па и сега некои користат S-Video
моја грешка, мислев што личи на таков приклучок. :) и сеа можам ли да го искористам кабелов за тоа ?

M

Mr.InF3ction

Гостин
моја грешка, мислев што личи на таков приклучок. :) и сеа можам ли да го искористам кабелов за тоа ?
Ако имаш S-Video влез на телевизорот да. Ако немаш ќе мора нешто како ова да користиш за скарт

Или некоја друга конбинација со тој кабел што си го порачал.

P

Peaceful Anger

Гостин
Иам nvidia geforce 6600 nx графичка и тоа шо е у средина на сликава (кулерот ваљда) вергла пробува да сврти и така цело време само пробува и праи многу гаден звук нервира

Ај ако знае некој помош нека кажуе чаре нешо... Фала

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Иам nvidia geforce 6600 nx графичка и тоа шо е у средина на сликава (кулерот ваљда) вергла пробува да сврти и така цело време само пробува и праи многу гаден звук нервира

Ај ако знае некој помош нека кажуе чаре нешо... Фала
Истиот проблем го имав до пред една недела, Земи прсниму средство WD 40. Извадиго само вентилаторот и прсниму внатре странично, Се надевам дека ти помогнав. Поздрав.

P

Peaceful Anger

Гостин
Истиот проблем го имав до пред една недела, Земи прсниму средство WD 40. Извадиго само вентилаторот и прсниму внатре странично, Се надевам дека ти помогнав. Поздрав.
Ај ке видам ке пробам. Фала :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Мој совет е да не го прскаш, бидејќи после лепи прашина на него, и се закочува... Пробај првин само со чистење ;)

P

Peaceful Anger

Гостин
Зачисти го.
Мој совет е да не го прскаш, бидејќи после лепи прашина на него, и се закочува... Пробај првин само со чистење ;)
Фала дечки :)

Го зачистив (и имаше многу прашина на база на кал :D) и сеа изглеа е боље па ке видиме како ке тера

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Точно е дека може да затести, но тоа се случува со едно друго средство (незнам како му беше името точно), што го употребив после еден добронамерен совет на еден „стучњак“ :). А со WD 40 нема проблем. Му ставив и на другите вентилатори во куќиштето и еве нема проблем. Играм игри кои ми ги закочуваше уште пред да ги стартувам , а сега ги играм по цел ден и некочат. Поздрав!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Абе да ве прашам. Забележувам кога слушам музика на лаптопот на винамп на пример...крцкање на звукот како придружно на музиката. Ако се концентрираш навистина се забележува и на звучници и на слушалки. Пробав драјвер нешто да не треба, не, вика најновиот сум го имал. Или можда е тоа нормално на лаптопите? Можда отсекогаш сум го имал а дури сега го приметив. Да не има некои подесувања за кои јас не знам?

А

Анноун

Гостин
Вака . Татко ми купи само ќуќиште од ривесофт , конфигурацијата чини 10000 денари . земав да го проверам и две работи ми паднаа во око .

1. ми излезе авира известување дека не бил апдејтуван повеќе од 7 дена , а јас го користев на самиот ден кога го донесоа значи .
2. најдов фолдер ИГРИ во кој имасе 24 шортката од игри , кои не беа инсталирани .

е сега , одма ми дојде на ум дека подметнат ни е користен компјутер , ради овие 2 огромни знака . мое мислење е дека ги деинсталирале игрите , а заборавиле шорткатовите да ги избришат.

на компјутерот нажалост му беше распипано и излезот кај се оклучува звучникот , па го носевме сега на сервис , и откако го направија , дечкото што го донесе го прашав за овој фолдер ИГРИ и ми сврте (глуп) филм као демек деца купуваат од кај нас , па ги ставаат од кај нас овие што работат , бла-бла . Тропаше глупости , сврте дека имал сериски број компјутерот не знам што , можело да се провери .за минута фати магла , имал работа наводно .

сега ми текна , отидов пропертис на фолдерот Игри и пишува Date Created 25 септември 2010 .
Истата дата ја дава и на Program Files , Documents & Settings и Windows .

Дали всушност ги фатив и некој ќе лета од работа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom