Па пробај, или најди кабли од некој или купи, накај 50-100 ден. се
Не е до каблите, сменив сата кабле.Во врска со хард дискот, најверојатно ти е до напојувањето, односно конекторот што го користиш за струја до хард дискот пошто не верувам дека целото е сјебано. Второ каблите се многу битен момент и мора да се проверат. Сличен на овој проблем имав додека не купив ново напојување. Така да според мене ова е до до напојувањето или до каблите.
Да, за чување на податоци ми треба.. ~500 филмови/епизоди, ~5000-7000 слики/песни и уште ~50GB "разно". Најбитни ми се сликите и тоа "разното", а немам пари за два дискови, така да ми треба некој HDD кој ќе трае долго време.Овердајв, ако ти е само за строeјџ и ако не е инволвиран трансфер (чест) на дата помеѓу два различни хард диска, некој диск од green сериите би ти бил подобра опција, бидејќи за истите пари ќе земеш 1.5TB наместо 1TB.
Читам и назад што си пишал, чим и новиот хард исто те јебе - не било до хард дискот. А ако почнал и тој да те заебава, најдобро е да им го вратиш и да ти дадат друг, бидејќи не се знае што може да го сјебало него. На прв поглед вака, напајањето изгледа како да дупи - го отвори и ги провери кондензаторите?Значи сеуште ме мачи истот, хардот ми се рестартира од непозната причина.
Сменив кабли, волтажите од напојувањето се добри, хард дискот нема ни една недела у кариера.
Некој со некоја идеја што к*р може да му биде?
Зашто им кажа каде живеам?Читам и назад што си пишал, чим и новиот хард исто те јебе - не било до хард дискот. А ако почнал и тој да те заебава, најдобро е да им го вратиш и да ти дадат друг, бидејќи не се знае што може да го сјебало него. На прв поглед вака, напајањето изгледа како да дупи - го отвори и ги провери кондензаторите?
Јас знам дека во денешно време мислиме дека темава на Кајгана може да ни помогне, ама реалноста е дека за вакви проблеми, треба сервисер. Мој совет ти е да го однесеш на сервис кај дечкото позади Универзална (во оние двете улички што се делат и одат накај Беверли, епа десната. Во куќа е, ќе видиш. ) и тој најдобро ќе ти каже што го мачи.
Mac, да имав вишак пари да го носам на дијагностика и да ми каже дека се е расипано, мислиш дека немаше да го напраам тоа до сега?Читам и назад што си пишал, чим и новиот хард исто те јебе - не било до хард дискот. А ако почнал и тој да те заебава, најдобро е да им го вратиш и да ти дадат друг, бидејќи не се знае што може да го сјебало него. На прв поглед вака, напајањето изгледа како да дупи - го отвори и ги провери кондензаторите?
Јас знам дека во денешно време мислиме дека темава на Кајгана може да ни помогне, ама реалноста е дека за вакви проблеми, треба сервисер. Мој совет ти е да го однесеш на сервис кај дечкото позади Универзална (во оние двете улички што се делат и одат накај Беверли, епа десната. Во куќа е, ќе видиш. ) и тој најдобро ќе ти каже што го мачи.
Значи јас не те праќам кај некој дебил, јас те праќам кај тип што си ја знае работата. А ти ете, купи екстра диск зашто беше сигурен дека тоа е проблемот, испадна дека не било...Нејсе, од екстра дискови никогаш нема вишок. Ама да напраеше вака со графичката, па после и на новата да те ебеше, ќе беше друг случај.Mac, да имав вишак пари да го носам на дијагностика и да ми каже дека се е расипано, мислиш дека немаше да го напраам тоа до сега?
Инаку да, го расклопив напојувањето, навидум кондензаторите ми изгледаа добри, не беа надувани, деформирани..
Дали го смени сата кабелот, или го користиш истиот за двата харда? ако си го сменил мене ми личи на проблем со контролерот на матичната. Колку време ти се слчува ова и колку време ја имаш матичната?Значи сеуште ме мачи истот, хардот ми се рестартира од непозната причина.
Сменив кабли, волтажите од напојувањето се добри, хард дискот нема ни една недела у кариера.
Некој со некоја идеја што к*р може да му биде?
73 пат ти ја приметувам оваа грешкаОвердајв, ако ти е само за строeјџ
Se deshava dosta dolgo, nekolku meseci.Дали го смени сата кабелот, или го користиш истиот за двата харда? ако си го сменил мене ми личи на проблем со контролерот на матичната. Колку време ти се слчува ова и колку време ја имаш матичната?
kje probam prvo so drugo napojuvanje, ke zeam od drugar pa ke vidam sho kako.Значи јас не те праќам кај некој дебил, јас те праќам кај тип што си ја знае работата. А ти ете, купи екстра диск зашто беше сигурен дека тоа е проблемот, испадна дека не било...Нејсе, од екстра дискови никогаш нема вишок. Ама да напраеше вака со графичката, па после и на новата да те ебеше, ќе беше друг случај.
Не е ова К-15, па да ти каже дека е расипано. Очигледно матичната или напојувањето си имаат некаков проблем, од кој засега само дисковите страдаат. Подобро да го однесеш, пред да настрада нешто друго.