Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Вортекс немаат моментално F3, дури можда наредниот месец ќе добијат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Овердајв, ако ти е само за строeјџ и ако не е инволвиран трансфер (чест) на дата помеѓу два различни хард диска, некој диск од green сериите би ти бил подобра опција, бидејќи за истите пари ќе земеш 1.5TB наместо 1TB.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Па пробај, или најди кабли од некој или купи, накај 50-100 ден. се
Во врска со хард дискот, најверојатно ти е до напојувањето, односно конекторот што го користиш за струја до хард дискот пошто не верувам дека целото е сјебано. Второ каблите се многу битен момент и мора да се проверат. Сличен на овој проблем имав додека не купив ново напојување. Така да според мене ова е до до напојувањето или до каблите.
Не е до каблите, сменив сата кабле.

Ај мани тоа, го расклопив цел ебан компјутер и го склопив назад, и уствари се ебнав ко никој.
Корун, брат кажи ми како да ги поврзам смотаните мали пинови за сијаличките, уесбе и таквите ствари.

Ги врзав ко у упатството од плочата, ама нихт арбајтен, ваљда нешо сум утнал.

JFP1, JFP2, JUSB1, JAUD1.

Практично знам дека сум идиот, али изгорев едно уесбе стикче ради тоа шо ми беше погрешно врзано уезбе таквото, незнам дали треба нагоре или надоле да биде свртен текстот шо е пишан на женскиот пин. пошо се мењаат + и минус ствари драпање мадиња, ако има негде на веб со слики кое како иде би ми се нашло :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Овердајв, ако ти е само за строeјџ и ако не е инволвиран трансфер (чест) на дата помеѓу два различни хард диска, некој диск од green сериите би ти бил подобра опција, бидејќи за истите пари ќе земеш 1.5TB наместо 1TB.
Да, за чување на податоци ми треба.. ~500 филмови/епизоди, ~5000-7000 слики/песни и уште ~50GB "разно". Најбитни ми се сликите и тоа "разното", а немам пари за два дискови, така да ми треба некој HDD кој ќе трае долго време.

Ќе прошетам деновиве до Сет, Анхоч и сл. да видам тие што имаат на лагер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако е такa строго Green серија, барај WD или Samsung.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Значи сеуште ме мачи истот, хардот ми се рестартира од непозната причина.
Сменив кабли, волтажите од напојувањето се добри, хард дискот нема ни една недела у кариера.

Некој со некоја идеја што к*р може да му биде?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сменив кабли, волтажите од напојувањето се добри, хард дискот нема ни една недела у кариера.

Читам и назад што си пишал, чим и новиот хард исто те јебе - не било до хард дискот. А ако почнал и тој да те заебава, најдобро е да им го вратиш и да ти дадат друг, бидејќи не се знае што може да го сјебало него. На прв поглед вака, напајањето изгледа како да дупи - го отвори и ги провери кондензаторите?

Јас знам дека во денешно време мислиме дека темава на Кајгана може да ни помогне, ама реалноста е дека за вакви проблеми, треба сервисер. Мој совет ти е да го однесеш на сервис кај дечкото позади Универзална (во оние двете улички што се делат и одат накај Беверли, епа десната. Во куќа е, ќе видиш. :)) и тој најдобро ќе ти каже што го мачи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Читам и назад што си пишал, чим и новиот хард исто те јебе - не било до хард дискот. А ако почнал и тој да те заебава, најдобро е да им го вратиш и да ти дадат друг, бидејќи не се знае што може да го сјебало него. На прв поглед вака, напајањето изгледа како да дупи - го отвори и ги провери кондензаторите?

Јас знам дека во денешно време мислиме дека темава на Кајгана може да ни помогне, ама реалноста е дека за вакви проблеми, треба сервисер. Мој совет ти е да го однесеш на сервис кај дечкото позади Универзална (во оние двете улички што се делат и одат накај Беверли, епа десната. Во куќа е, ќе видиш. :)) и тој најдобро ќе ти каже што го мачи.
Зашто им кажа каде живеам? :pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
После секое (не)режење на Dual Layer дискови, ми излегува пораката: TSSTcorp CDDVDW TS-L633A Cannot Burn DVD, или нешто многу слично на ова, барав на гугл за проблемот, ама све некои ептен глупи одговори има, во стилот на ’’контактирај ги овие/оние...’’, имам лаптоп, од тоа што успеав да читам е дека, проблемот е хардверски па затоа тука прашањето, иако ако навистина е хардверски, не знам што ке помогнете освен: ’’купи си нов режач’’ :)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Mac, да имав вишак пари да го носам на дијагностика и да ми каже дека се е расипано, мислиш дека немаше да го напраам тоа до сега?

Инаку да, го расклопив напојувањето, навидум кондензаторите ми изгледаа добри, не беа надувани, деформирани..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mac, да имав вишак пари да го носам на дијагностика и да ми каже дека се е расипано, мислиш дека немаше да го напраам тоа до сега?

Инаку да, го расклопив напојувањето, навидум кондензаторите ми изгледаа добри, не беа надувани, деформирани..
Значи јас не те праќам кај некој дебил, јас те праќам кај тип што си ја знае работата. А ти ете, купи екстра диск зашто беше сигурен дека тоа е проблемот, испадна дека не било...Нејсе, од екстра дискови никогаш нема вишок. Ама да напраеше вака со графичката, па после и на новата да те ебеше, ќе беше друг случај.

Не е ова К-15, па да ти каже дека е расипано. Очигледно матичната или напојувањето си имаат некаков проблем, од кој засега само дисковите страдаат. Подобро да го однесеш, пред да настрада нешто друго.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Toa sto kondenzatorite ne bile isteceni,podueni ne znaci i deka se ok...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Дали го смени сата кабелот, или го користиш истиот за двата харда? ако си го сменил мене ми личи на проблем со контролерот на матичната. Колку време ти се слчува ова и колку време ја имаш матичната?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Овердајв, ако ти е само за строeјџ
73 пат ти ја приметувам оваа грешка
почнувам да мислам дека не е грешка од брзо куцање...

дај те молам не брзај нигде и прочитај го 2-3 пати мислењетo пред да стиснеш "испрати одговор"
ова го добиваш тука прибидејќи си offline superstar на скајп

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Дали го смени сата кабелот, или го користиш истиот за двата харда? ако си го сменил мене ми личи на проблем со контролерот на матичната. Колку време ти се слчува ова и колку време ја имаш матичната?
Se deshava dosta dolgo, nekolku meseci.
Kabelot e nov, od prodavnica taze, nema ni dva dena. Eden hard imam vrzano na kompjuterot drugiot odmara u fioka.
Plochata ja imam 2 godini od prilika, ama ne sum siguren dali predhodno bila koristena, posho mi ja menjaa u servis dur beshe pod garancija kontinjerov.

Значи јас не те праќам кај некој дебил, јас те праќам кај тип што си ја знае работата. А ти ете, купи екстра диск зашто беше сигурен дека тоа е проблемот, испадна дека не било...Нејсе, од екстра дискови никогаш нема вишок. Ама да напраеше вака со графичката, па после и на новата да те ебеше, ќе беше друг случај.

Не е ова К-15, па да ти каже дека е расипано. Очигледно матичната или напојувањето си имаат некаков проблем, од кој засега само дисковите страдаат. Подобро да го однесеш, пред да настрада нешто друго.
kje probam prvo so drugo napojuvanje, ke zeam od drugar pa ke vidam sho kako.

Kajgana Shop

На врв Bottom