Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ako se izgasi na fleshuvanje vo kraen slucaj ke treba da se izvadi cipot so biosot i da se fleshne na programator

B

Beck's

Гостин
Imam eden LCD monitor,ne e moj a se obiduvam da go popravam.Znaci si sedi na stand by(sveti crvenata sijalica),nikako da startuva,deckoto so mi go donese mi kaza deka pogreska naprail Children Lock,dali ima nekoj trik za unlock preku kopcinjata na monitorot.Fala odnapred

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Imam eden LCD monitor,ne e moj a se obiduvam da go popravam.Znaci si sedi na stand by(sveti crvenata sijalica),nikako da startuva,deckoto so mi go donese mi kaza deka pogreska naprail Children Lock,dali ima nekoj trik za unlock preku kopcinjata na monitorot.Fala odnapred
Најеројатно има скриено мени, кое ги овозможува овие модификации (обично се држат одредени копчиња од оние на мониторот, за да се отоври скриеното мени) само како да се најде е моментот. Провери според моделот на монитор на гугл, и во барањето додај secret или service menu.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Планирам да одам натаму за 15 минутки ... ќе зирнам на лице место дали се драјвери ок и сл. Картичката веќе си ја пробал на ТВ, така да останува да го пробам мониторот на лаптоп, ама мислам дека и така ќе е ок, дека е нешто софтверски.
Проблемот
http://forum.kajgana.com/showthread.php?809-Помош-проблеми-прашања-совети...&p=4128333&viewfull=1#post4128333
се јави пак.
При исклучување бел екран или стои логото на Асус, при вадење и ставање на кабелот за напојување пак е исто, или бел или лого...тек од 4-5 пати вадење ставање кабел (и кон графичка и за напојување) успева да се исклучи и вклучи како што треба со отпрвин бледа слика и оние зелено бели линии за после да се стабилизира.

Што да правам -да барам нов монитор или (недај боже) можда е графичката?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Проблемот
http://forum.kajgana.com/showthread.php?809-Помош-проблеми-прашања-совети...&p=4128333&viewfull=1#post4128333
се јави пак.
При исклучување бел екран или стои логото на Асус, при вадење и ставање на кабелот за напојување пак е исто, или бел или лого...тек од 4-5 пати вадење ставање кабел (и кон графичка и за напојување) успева да се исклучи и вклучи како што треба со отпрвин бледа слика и оние зелено бели линии за после да се стабилизира.

Што да правам -да барам нов монитор или (недај боже) можда е графичката?
Па кога ќе ти се случи тоа наместо да вадиш/ставаш кабел во ПЦ, уклучи го на лаптопот и ќе видиш дали е до графичката. А можеш да провериш дали е до мониторот ако кога се јави проблемот наместо ЛЦД-то го вклучиш тринитронот (21'' Sony), малку е тежок знам ама има кој да го крене наместо тебе :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Па кога ќе ти се случи тоа наместо да вадиш/ставаш кабел во ПЦ, уклучи го на лаптопот и ќе видиш дали е до графичката. А можеш да провериш дали е до мониторот ако кога се јави проблемот наместо ЛЦД-то го вклучиш тринитронот (21'' Sony), малку е тежок знам ама има кој да го крене наместо тебе :)
Може да не е до мониторот? Мислев да барам (гледам у СЕТ не се многу скапи и има повеќе избор) ама се пишманам оти можда е и до графичката.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Може да не е до мониторот? Мислев да барам (гледам у СЕТ не се многу скапи и има повеќе избор) ама се пишманам оти можда е и до графичката.
Мораш да пробаш за да знаеш до што е, инаку такво замрзнување на слика е далеку поверојатно да е од графичка одколку од монитор.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Мораш да пробаш за да знаеш до што е, инаку такво замрзнување на слика е далеку поверојатно да е од графичка одколку од монитор.
Дури и откако ќе го тргнам кабелот за во графичката? И тогаш ми направи проблем со вклучувањето. Ок, ќе видам кога ќе се деси да пробам да го ставам на лаптоп. Данке

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
Може ли некој да ми помогне имам проблем со графичката
ATI RADEON 9550 256 RAM
Вчера додека играв игра ми се укопа на сред и така остана па морав да го рестартирам ком.Откако го рестартирав пак кога ќе уклучам играта(LoL)пак ми укопува на стартот,се стартува играта и кога треба да почнеш да играс се укопува пак,а пак кантерот ја игра без проблем.Ми има правено вака и порано но ја вадев графицчката и и ги реинсталирав драјверите и пак добро одеше,а сега не сака никако пак ми укопува.Има ли некој да ми каже што да правам???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Може ли некој да ми помогне имам проблем со графичката
ATI RADEON 9550 256 RAM
Вчера додека играв игра ми се укопа на сред и така остана па морав да го рестартирам ком.Откако го рестартирав пак кога ќе уклучам играта(LoL)пак ми укопува на стартот,се стартува играта и кога треба да почнеш да играс се укопува пак,а пак кантерот ја игра без проблем.Ми има правено вака и порано но ја вадев графицчката и и ги реинсталирав драјверите и пак добро одеше,а сега не сака никако пак ми укопува.Има ли некој да ми каже што да правам???
Други драјвери, други сетинзи во играта (пробај намали) ичисти од прашина, ако има воопшто (можа прегрева мада чисто сумљам) и за крај мислам дека на твојата картичка и доаѓа време...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Дали има програмче за тест на напојување и стабилност на графичка?

Kajgana Shop

На врв Bottom