Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Епа треба, колку што те разбрав, ти имаш :).
имам,ке пробам :)

Него,друг проблем...

На татко ми лаптопот,му паднал некако... и сега,кочи при работа,се рестартира и сл... 70% од програмите не го отвара,дава некој ерори... неможам фалјови да ископирам на усб... јас мислам дека е хдд поебано... пушти хдд регенератор,на 1% најде 20 бед сектори и ги поправи,и неможеше понатаму :) ваше мислење? нов хдд?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Некој искусен со хардвер ако може да даде совети како да се одржува ХДД за да не дојде до бед сектори итн.
Благодарам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој искусен со хардвер ако може да даде совети како да се одржува ХДД за да не дојде до бед сектори итн.
Благодарам.
Не го лупај од земја и не го треси. Толку.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не го лупај од земја и не го треси. Толку.
Искрено сакав да го кажам тоа како исклучок дека постот погоре направил така :pos2:
Инаку ете имам нов хдд WD BLUE 500 gb ( веќе 2 месеци го користам ) и денеска нешто кочеше и тестирав со HDD regenerator најде 2 лоши сектори и ги поправи. Сега правам дефрагмент со O&O Def.Pro. па ќе видам како ќе работи после.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Искрено сакав да го кажам тоа како исклучок дека постот погоре направил така :pos2:
Инаку ете имам нов хдд WD BLUE 500 gb ( веќе 2 месеци го користам ) и денеска нешто кочеше и тестирав со HDD regenerator најде 2 лоши сектори и ги поправи. Сега правам дефрагмент со O&O Def.Pro. па ќе видам како ќе работи после.
Ме интересира што има фазла за дефрагментирање оваа програма што ја користиш ти, во однос на класичното дефрагментирање на ХДД.:toe:

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Од она што сум читал лево десно: Ако почне да јавува бед сектори постапкава е следна:
1. Спасуваш податоци!
2. Купуваш нов хард диск!
3. Толку!!

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
До што може да е тоа што лап топот сега многу брзо ми загрева ? До пред 1 недела тоа не се случуваше. Пример играм некоја игра по само 15 мин играње почнува со сецкање, а тоа не беше случај порано со истата игра. Помош?

T

Tetro

Гостин
До што може да е тоа што лап топот сега многу брзо ми загрева ? До пред 1 недела тоа не се случуваше. Пример играм некоја игра по само 15 мин играње почнува со сецкање, а тоа не беше случај порано со истата игра. Помош?
Собрал многу прашина, зачисти го малку. Препорачувам компресор

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Зедов Linksys WRT54GH-EU од Анхоч 1710 ден ,

Бидејќи вчера го поставив прашањето,а дури сега добив одговор го зедов рутерот што го напишав погоре , а гледам овај што ми го препорача ти е дупло поскап и сигурно е подобар од овој што го зедов, но тоа е ,, да одговореше бар денес до кај 15-16 ќе го земев тој ....

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933

Бидејќи вчера го поставив прашањето,а дури сега добив одговор го зедов рутерот што го напишав погоре , а гледам овај што ми го препорача ти е дупло поскап и сигурно е подобар од овој што го зедов, но тоа е ,, да одговореше бар денес до кај 15-16 ќе го земев тој ....
FFS за по дома ти е. Ваљда не мислиш и на комшиите да им позајмуваш...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Не си згрешил :)

Kajgana Shop

На врв Bottom