Го исклучив и го уклучив мониторот, сега изгледа се е во ред...Провери го кабелот, исклучи уклучи, рестартирај ако нејќе пак имаш проблем со самиот монитор, колку е стар и кој модел?
Оди на десен клик на компјутерот, влези во Manage, па во Disk Management.Имав проблеми. И маки големи. Ако знае некој како да си најдам то што изгубив, нека пишува. Кој не знае, да не се смеј, да не го снајдит истото.
Уствари, што се случи, детално:
Го исклучив лаптопот, одморил некаде 3-4 саати и пак да го палам, оди до некаде, и кога треба да го лоадне оперативниот (Windows 7), се рестартира. И се така се повторува. Едно време ми даде нешто, на црн екран (не плаво, туку црно) и таму пишуваше дека се претпоставува дека има проблеми или грешки во софтверскиот дел,.... подолу две опции за избор:
1. Да проба системот да се стартува со поправка (Repair)
2. Да проба системот да се стартува со последните сетинзи со кој работел убо
Го одбирам второво, не сака. Пак пробувам исто, пак се рестартира.......... Одбирам опција 1, и ми дава се по ред, избери она, избери ова,...... пак ништо не направив.
Да не ми требаше ништо од "C" партиција, ќе го праев формат одма, ама оставив таму еден доста важен проект на кој работам доооолго време и еве ти го сеа на. Не можам да го копирам фајлот никако. Пробав да бутирам со три различити оперативни системи, не сака никако да крене.
Почна нервоза да ме фаќа, испив кафе, тродупло. Свртев два телефона и побарав помош од пријател. Отидов кај него, отворивме лаптопот, извадив хардот, монтиравме на десктопот кај него, и ја нема едната партиција. Од хард 250 гб, сега ми фалат околу 70гб.
Извадив тоа фајловите кои ми требаа, напрајф формат на "C", и се по ред, и сега ми фалат тие 70 гБ, не можам никако да си ги најдам.
Мислам дека е поради некои Bad sector-и? Anyone?
Оди на десен клик на компјутерот, влези во Manage, па во Disk Management.
Тука селектирај си го хард дискот и види доле кај што се партициите дали има некоја UNPARTITIONED или слично со околу 70 GB.
Или најубаво, дај еден скриншот тука.
Одбери Change Drive Letters and Paths и само стај било која од понудените букви и ќе ти се појави во Computer
Си најдов нешто шо ми вика 54,31 GB, тоа ќе да е тоа што го нема. Е сега со десен клик на него, активни опции ми се:
- Mark Partition as Active
- Change Drive Letters and Paths...
- Format...
- Delete Volume....
Ваљда она формат ќе да е, пошто празна ја кажува.
Со таа опција ми вика:Одбери Change Drive Letters and Paths и само стај било која од понудените букви и ќе ти се појави во Computer
Ајде да пробаме и тоа.The operation failed to complete because the Disk Management console is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task. If the problem persists close the Disk Management console, then restart Disk Management or restart the computer.
А како на еден РС ќе седнеш 2ца? Едниот со маус, другиот со тастатура?Дечки... едно пц, 2монитора т.е. две личности да користат. како во школо што се,8монитори на едно пц... можно ли е во домашни услови? Што треба за тоа?
лошо се изразив.А како на еден РС ќе седнеш 2ца? Едниот со маус, другиот со тастатура?
За два монитора, потребна е графичка со 2 излеза (VGA/DVI/HDMI) а за повеќе монитори, појака и поскапа графичка со повеќе излези.
Ти требаат МНОГУ работи. Што ќе ти е? За дома.... не ти треба.лошо се изразив.
мислев,на едно куќиште,да може 2 монитора,со 2 тастатури и 2 мауси како у школо што се по 8 на едно кукиште,јас сакам 2... што ми треба и дали е изводливо?
па за дома... доколку е можно сакам да пробам,затоа што имам 2 монитора и се останато... сплитер од тие од школо ( не го украдов :pos2... затоа прашав ако не те мрзи...Ти требаат МНОГУ работи. Што ќе ти е? За дома.... не ти треба.
Епа чим имаш се што ти треба, поврзи, и пробај Ако добро памтам тие се поврзуваа со компјутерот преку мрежен кабел, и после во него ти иде втор монитор, тастатура, маус.... Само треба првин да најдеш за тоа драјвери.па за дома... доколку е можно сакам да пробам,затоа што имам 2 монитора и се останато... сплитер од тие од школо ( не го украдов :pos2... затоа прашав ако не те мрзи...
аха... треба и сплитерче мислам,барем така се у школоЕпа чим имаш се што ти треба, поврзи, и пробај Ако добро памтам тие се поврзуваа со компјутерот преку мрежен кабел, и после во него ти иде втор монитор, тастатура, маус.... Само треба првин да најдеш за тоа драјвери.
Епа треба, колку што те разбрав, ти имаш .аха... треба и сплитерче мислам,барем така се у школо