Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
имам едно прашање до вас

често симнувам филмови но најголем проблем е тоа што многу тешко се наогаат преводи но и ако се наогат фалат доста букви или се заменети со други а тоа во тек на гледањето знае понекогаш доста да нервира

е сега би сакал да ве прашам дали постои некаков програм за поправање на преводи нешто како edit

и доколку нема дали има некој плеер што ке ги намали греските во зборовите(фалењето на букви)

ви благодарам
поздрав

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам едно прашање до вас

често симнувам филмови но најголем проблем е тоа што многу тешко се наогаат преводи но и ако се наогат фалат доста букви или се заменети со други а тоа во тек на гледањето знае понекогаш доста да нервира

е сега би сакал да ве прашам дали постои некаков програм за поправање на преводи нешто како edit

и доколку нема дали има некој плеер што ке ги намали греските во зборовите(фалењето на букви)

ви благодарам
поздрав
Инсталирај си KMPlayer и види дали ќе ги имаш истиве проблеми.

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Вчера се јави еден проблем со комјутеров, почна на секои 10 минути да се замрзнува сликата (не мрда маусот, не може да направиш Alt+Ctrl+Delete) и мора да се рестартира. Многу брзо се загрева, вчера покажа 95C CPU Temperature. Го зачистив кулерот на процесорот, ама ништо. Иако температурата се намали, пак се закочува. А од позади на вентилаторот дува топло после 1 саат. Има ли чаре за мојов комјутер? Фала.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вчера се јави еден проблем со комјутеров, почна на секои 10 минути да се замрзнува сликата (не мрда маусот, не може да направиш Alt+Ctrl+Delete) и мора да се рестартира. Многу брзо се загрева, вчера покажа 95C CPU Temperature. Го зачистив кулерот на процесорот, ама ништо. Иако температурата се намали, пак се закочува. А од позади на вентилаторот дува топло после 1 саат. Има ли чаре за мојов комјутер? Фала.
Го извади кулерот за да го зачистиш? Смени му термална паста. Што кулер и што процесор имаш? Кога ти загрева? Што правиш тогаш?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
дечки, во неделата прашав нешто, ама никој не ми одговори, еве пак ќе пишам, ако можи некој да ми помогни

имам УСБ 4 гига, и пробвав нешто да снимам на него, експериментирав за Гугл Оперативниот систем, и кога го форматирав, ми кажва дека има само 1 гига. како е ова можно, и како да си го повратам назад капацитетот? позз

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дечки, во неделата прашав нешто, ама никој не ми одговори, еве пак ќе пишам, ако можи некој да ми помогни

имам УСБ 4 гига, и пробвав нешто да снимам на него, експериментирав за Гугл Оперативниот систем, и кога го форматирав, ми кажва дека има само 1 гига. како е ова можно, и како да си го повратам назад капацитетот? позз
Форматирај го како NTFS

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
да го имам инсталирано програмов но пак ги имам истите проблеми
но сепак фала
А како мислиш буквите се мењат, овие српските да не ти ги прикажува лошо ?

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
А како мислиш буквите се мењат, овие српските да не ти ги прикажува лошо ?
да да ми ги показува лошо
во некои зборови буквите
ш е заменето со љ
к со ж
ч со и
е и сега те прасувам дали постои некој програм со кои јас би ги испрабил тие грешки

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
во некои зборови буквите
ш е заменето со љ
к со ж
ч со и
е и сега те прасувам дали постои некој програм со кои јас би ги испрабил тие грешки
Ако имаш GOM Player, Иди десен клик=> Preferences=>Subtitle=>Others=>Code page го местиш да биде Central European и готово.
Рестартирај го плеерот, и нема да ти бидат такви буквите.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.045
Поени од реакции
1.991
Ако имаш GOM Player, Иди десен клик=> Preferences=>Subtitle=>Others=>Code page го местиш да биде Central European и готово.
Рестартирај го плеерот, и нема да ти бидат такви буквите.
го немам веќе проблемот ти благодарам много пријателе

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
во некои зборови буквите
ш е заменето со љ
к со ж
ч со и
Language for NON-Unicode programs namestete na Makedonski i ke nemate problem

Kajgana Shop

На врв Bottom