Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
абе оди купви звучна и не се мачи :)

--- надополнето ---

Еден другар имат Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 1.6ghz,а јас имам iNTEL Pentium D 3ghz.Kолку шо ми имаат кажано а и колку шо знам јас овие Е процесориве биле побрзи од пентиум печкиве:)D).И колку шо гледав на јутјуб овај процесор слободно се клокуват 3,2гхз.Сега ај кажејте ми дали можам да го клокнам и дали ке осетам нешто појке од овај процесор,посекако само смена ке преме ни пари ми дават ни пари му давам само првин да прашам си реков овде ч).

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јовче, американците би рекле: "You are beating a dead horse!"

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ДАли некој имат едитирано биос за ати графичка?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ЛОЛ Јовче не се замарај со такви ствари....:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ДАли некој имат едитирано биос за ати графичка?
Не си го губи времето на таа карта!!! не си искуесен и можеш да ебеш нешто како што веќе се случи до сеа, наместо тоа собери некој динар и земи си асална машина за некоја година.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.614
Поени од реакции
14.481
Дечки имам Ucom џојстик, или поточно ваков се најнормално ми работеше, го извадив кабелот од УСБ, го однесов кај другар, таму не го препознаваше, се вратив кај мене, пробав пак, и кај мене сеа не го препознава. Пробав во сите УСБ портови, истиот проблем е, ЦД со драјвери не ми дадоа, пробав и на други компјутери пак истиот проблем. Да не знаете што може да му биде, и како може да се реши проблемов ?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.970
Поени од реакции
7.101
Имам АСУС Х59 SR лаптоп со Windows 7 и имам проблем со вградената веб-камера. Симнав најнови драјвери од официјалната страна и то специјално за “7“ исто ја симнав и програмата со која се работи со веб-камерата (Life Frame) арно ама сликата и видеото ги дава наопаку. И во Skype исто ме дава наопаку. Некој да имал сличен проблем? :toe:

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Бидејќи сум во план да купам нов компјутер го прошетав цело Скопје и продавниците за компјутери и компјутерска опрема да се запознаам со цените на истите. Но бидејќи сум во контакт со многу луѓе дневно некои ми спомнаа за одредени дилерски канали и дилерски цени од Сет, Мебиус, ТДК итн итн, но никој од нив не спомна колкав е тој дилерски попуст. Па ако некој има искуство би го замолил да го сподели за да знам од прилика што да склопам. Благодарам однапред

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Бидејќи сум во план да купам нов компјутер го прошетав цело Скопје и продавниците за компјутери и компјутерска опрема да се запознаам со цените на истите. Но бидејќи сум во контакт со многу луѓе дневно некои ми спомнаа за одредени дилерски канали и дилерски цени од Сет, Мебиус, ТДК итн итн, но никој од нив не спомна колкав е тој дилерски попуст. Па ако некој има искуство би го замолил да го сподели за да знам од прилика што да склопам. Благодарам однапред
Ако имаш некој пријател дилер земи преку него и ќе ти излезе едно 15% поефтино.
Што планираш да земаш до која цена и за што ќе му е намената ?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Чудово се рестартира :) гледам температура има процесорот па земав правосмукалката уклучив на дување и исчистив кулерот од процесорот а покрај него исчистив и цел пс.кулерот не го извадив од причина што не е мој компјутерот а до сега немам вадено,иако го исчистив имаше мало подобрување со што темп. падна за 10 степени.има 4-5 години пс па се прашувам дали е потребно паста на процесорот за да лади добро или што е финтата.ако е до тоа дајте некое туторијалче како да средам...знам дека треба да се изваде старата паста што останала и да се исчисте добро процесорот и малце паста да се нанесе друго ништо незнам :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Чудово се рестартира :) гледам температура има процесорот па земав правосмукалката уклучив на дување и исчистив кулерот од процесорот а покрај него исчистив и цел пс.кулерот не го извадив од причина што не е мој компјутерот а до сега немам вадено,иако го исчистив имаше мало подобрување со што темп. падна за 10 степени.има 4-5 години пс па се прашувам дали е потребно паста на процесорот за да лади добро или што е финтата.ако е до тоа дајте некое туторијалче како да средам...знам дека треба да се изваде старата паста што останала и да се исчисте добро процесорот и малце паста да се нанесе друго ништо незнам :)
Кои му се температурите при седење мирно и при терет откако го исчисти?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Кои му се температурите при седење мирно и при терет откако го исчисти?
Во биос му проверив некаде 50-60 варира од како го исчистив...нормална мислам дека треба да му биди 30-40.а при терет немам тестирано немам инсталирано програма бидејќи сеуште не ме нервира...еднаш на 4-5 сати се рестартира само на фб,мсн ова она седам :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За каков процесор се работи?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Во биос му проверив некаде 50-60 варира од како го исчистив...нормална мислам дека треба да му биди 30-40.а при терет немам тестирано немам инсталирано програма бидејќи сеуште не ме нервира...еднаш на 4-5 сати се рестартира само на фб,мсн ова она седам :)
Не се точни тие од биос. Симни Everest или Speedfan па види. Инаку 50-60 е сосема нормална температура за модерен процесор. Кажи ни каков процесор имаш, точна температура, и оптерети го со OCCT да ни кажеш температура при терет.

Kajgana Shop

На врв Bottom