Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
абе оди купви звучна и не се мачи :)

--- надополнето ---

Еден другар имат Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 1.6ghz,а јас имам iNTEL Pentium D 3ghz.Kолку шо ми имаат кажано а и колку шо знам јас овие Е процесориве биле побрзи од пентиум печкиве(:D).И колку шо гледав на јутјуб овај процесор слободно се клокуват 3,2гхз.Сега ај кажејте ми дали можам да го клокнам и дали ке осетам нешто појке од овај процесор,посекако само смена ке преме ни пари ми дават ни пари му давам само првин да прашам си реков овде ч).

Јовче, американците би рекле: "You are beating a dead horse!"

ДАли некој имат едитирано биос за ати графичка?

ЛОЛ Јовче не се замарај со такви ствари....:)

ДАли некој имат едитирано биос за ати графичка?

Не си го губи времето на таа карта!!! не си искуесен и можеш да ебеш нешто како што веќе се случи до сеа, наместо тоа собери некој динар и земи си асална машина за некоја година.

Дечки имам Ucom џојстик, или поточно ваков се најнормално ми работеше, го извадив кабелот од УСБ, го однесов кај другар, таму не го препознаваше, се вратив кај мене, пробав пак, и кај мене сеа не го препознава. Пробав во сите УСБ портови, истиот проблем е, ЦД со драјвери не ми дадоа, пробав и на други компјутери пак истиот проблем. Да не знаете што може да му биде, и како може да се реши проблемов ?

Имам АСУС Х59 SR лаптоп со Windows 7 и имам проблем со вградената веб-камера. Симнав најнови драјвери од официјалната страна и то специјално за “7“ исто ја симнав и програмата со која се работи со веб-камерата (Life Frame) арно ама сликата и видеото ги дава наопаку. И во Skype исто ме дава наопаку. Некој да имал сличен проблем? :toe:

Бидејќи сум во план да купам нов компјутер го прошетав цело Скопје и продавниците за компјутери и компјутерска опрема да се запознаам со цените на истите. Но бидејќи сум во контакт со многу луѓе дневно некои ми спомнаа за одредени дилерски канали и дилерски цени од Сет, Мебиус, ТДК итн итн, но никој од нив не спомна колкав е тој дилерски попуст. Па ако некој има искуство би го замолил да го сподели за да знам од прилика што да склопам. Благодарам однапред

Бидејќи сум во план да купам нов компјутер го прошетав цело Скопје и продавниците за компјутери и компјутерска опрема да се запознаам со цените на истите. Но бидејќи сум во контакт со многу луѓе дневно некои ми спомнаа за одредени дилерски канали и дилерски цени од Сет, Мебиус, ТДК итн итн, но никој од нив не спомна колкав е тој дилерски попуст. Па ако некој има искуство би го замолил да го сподели за да знам од прилика што да склопам. Благодарам однапред

Ако имаш некој пријател дилер земи преку него и ќе ти излезе едно 15% поефтино.
Што планираш да земаш до која цена и за што ќе му е намената ?

Чудово се рестартира :) гледам температура има процесорот па земав правосмукалката уклучив на дување и исчистив кулерот од процесорот а покрај него исчистив и цел пс.кулерот не го извадив од причина што не е мој компјутерот а до сега немам вадено,иако го исчистив имаше мало подобрување со што темп. падна за 10 степени.има 4-5 години пс па се прашувам дали е потребно паста на процесорот за да лади добро или што е финтата.ако е до тоа дајте некое туторијалче како да средам...знам дека треба да се изваде старата паста што останала и да се исчисте добро процесорот и малце паста да се нанесе друго ништо незнам :)

Чудово се рестартира :) гледам температура има процесорот па земав правосмукалката уклучив на дување и исчистив кулерот од процесорот а покрај него исчистив и цел пс.кулерот не го извадив од причина што не е мој компјутерот а до сега немам вадено,иако го исчистив имаше мало подобрување со што темп. падна за 10 степени.има 4-5 години пс па се прашувам дали е потребно паста на процесорот за да лади добро или што е финтата.ако е до тоа дајте некое туторијалче како да средам...знам дека треба да се изваде старата паста што останала и да се исчисте добро процесорот и малце паста да се нанесе друго ништо незнам :)

Кои му се температурите при седење мирно и при терет откако го исчисти?

Кои му се температурите при седење мирно и при терет откако го исчисти?

Во биос му проверив некаде 50-60 варира од како го исчистив...нормална мислам дека треба да му биди 30-40.а при терет немам тестирано немам инсталирано програма бидејќи сеуште не ме нервира...еднаш на 4-5 сати се рестартира само на фб,мсн ова она седам :)

За каков процесор се работи?

Во биос му проверив некаде 50-60 варира од како го исчистив...нормална мислам дека треба да му биди 30-40.а при терет немам тестирано немам инсталирано програма бидејќи сеуште не ме нервира...еднаш на 4-5 сати се рестартира само на фб,мсн ова она седам :)

Не се точни тие од биос. Симни Everest или Speedfan па види. Инаку 50-60 е сосема нормална температура за модерен процесор. Кажи ни каков процесор имаш, точна температура, и оптерети го со OCCT да ни кажеш температура при терет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom