Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па не се изместени нити рамот, нити графичката. Друго чаре некое?
А ги извади и ги стави пак или само ѕирна дали се изместени и толку?

Извади ги и стави ги пак, ако не, значи едно од овие ти е рикнато.
Земи пример извади ја графичката, и уклучи го РС. Ако титка исто како кога е графичката ставена, значи рокната е таа, ако не, рамот.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Да не знае некој како се вика фабриката за роботи во Прилеп?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Па не се изместени нити рамот, нити графичката. Друго чаре некое?
Провери ги кондензаторите на графичката. Види дали се надуени или пукнати. Мене проблемот ми беше тоа. Два кондензатори издишани :)

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Може малце помош. Имам Home Cinema LG LH-T751SB Плеерот е најлудило има 5.1 сараунд одличен звук excelent true sound и сите тие глупости има усб порт чита DivX пушта свашта и се тоа али имам неколку забелешки во врска со сабтајтлсот. Прво: кога пуштам македонски сабтајтлс ми ги покажува хиероглифи буквите незнам дали треба да е пишуван преводот со некој посебен фонт или така нешто. Второ кога пуштам српски превод некои букви фалат пример ж ч ш , а и фонтот се чита ама малечок е. Дали може некој да ми најде начин како да ставам фонтови на самиот плеер или фирмвер. Јас се скапав барајќи. Или некој ако знае можда има нешто што пропуштам за фонтовите на самото двд. Пробав со некои кодови што ги има во прирачникот ама не прават разлика. Кој може да помогне? Благодарам однапред

пс: Пишав и во темата DivX/Xvid плеер ама пошо глеам стара тема никој одамна не пишал пишав и тука ако не треба таму избришете го постот. Кој може го молам нека помага

Едит: За сабтајтлс на DivX филм правам муабет. Се извинувам ако не ви беше разјаснето.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
стави го цд-то у компјутеро. отвори го преводот во нотепад(најчесто преводт е името на филмот со .srt ) и промени ги буквите. ako не знаеш како да ги сменеш пиши, ке ти ја објаснам постапката. hint: Edit>Replacе:helou:

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Фала брат. Знам тоа во ворд ги правам со Find & Replace некои ч ги ставам цх, ж ја ставам зх итн. Ама не тоа не ми го решава проблемот со македонскиот превод и со големината на фоонтот на српскиот.Ај ако може некој хелп.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може малце помош. Имам Home Cinema LG LH-T751SB Плеерот е најлудило има 5.1 сараунд одличен звук excelent true sound и сите тие глупости има усб порт чита DivX пушта свашта и се тоа али имам неколку забелешки во врска со сабтајтлсот. Прво: кога пуштам македонски сабтајтлс ми ги покажува хиероглифи буквите незнам дали треба да е пишуван преводот со некој посебен фонт или така нешто. Второ кога пуштам српски превод некои букви фалат пример ж ч ш , а и фонтот се чита ама малечок е. Дали може некој да ми најде начин како да ставам фонтови на самиот плеер или фирмвер. Јас се скапав барајќи. Или некој ако знае можда има нешто што пропуштам за фонтовите на самото двд. Пробав со некои кодови што ги има во прирачникот ама не прават разлика. Кој може да помогне? Благодарам однапред

пс: Пишав и во темата DivX/Xvid плеер ама пошо глеам стара тема никој одамна не пишал пишав и тука ако не треба таму избришете го постот. Кој може го молам нека помага

Едит: За сабтајтлс на DivX филм правам муабет. Се извинувам ако не ви беше разјаснето.
Неможеш. Таква среќа си имал, како ќе ти го даде плеерот преводот, така ќе читаш. Освен ако нема негде на самиот плеер да си подесиш. Друго чаре немет.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Тууу а некој нов фирмвер за двд-то? Или па некој програм за лепење сабтајтлс дирекно на ави фајлот. Значи само ави фајлот да е и на него да има Embed subtitles (залепени)

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Колку пари ќе ме фати нешто вакво?

Графичка: GeForce 9800GT 1GB
Процесор: CUP CORE 2 DUO E6850 3.0GHz
HDD: 500GB

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072

Напиши ја цела Конфигураци ја за да добиеш поточен одговор.
ама мислам испод 30к не минуваш.

иам LG GSA H55N. Стаив ДВД ДЛ и ми го чита као 4,7гб.
го стиав истото цд на LG GSA H58N и го чита као 8,5 гб.
на страната на LG за овој ДВД-ром пишува дека може да режа двд од 8,5 гб. шо може да биде проблем.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169

Мислам дека процесорот ти е малку старичок, ако земаш нова конфигурација.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да да, прилично стар процесор е тоа. Ама врши работа. Сепак не би го зел ако купувам компјутер на ново.

Kajgana Shop

На врв Bottom