Може малце помош. Имам Home Cinema LG LH-T751SB Плеерот е најлудило има 5.1 сараунд одличен звук excelent true sound и сите тие глупости има усб порт чита DivX пушта свашта и се тоа али имам неколку забелешки во врска со сабтајтлсот. Прво: кога пуштам македонски сабтајтлс ми ги покажува хиероглифи буквите незнам дали треба да е пишуван преводот со некој посебен фонт или така нешто. Второ кога пуштам српски превод некои букви фалат пример ж ч ш , а и фонтот се чита ама малечок е. Дали може некој да ми најде начин како да ставам фонтови на самиот плеер или фирмвер. Јас се скапав барајќи. Или некој ако знае можда има нешто што пропуштам за фонтовите на самото двд. Пробав со некои кодови што ги има во прирачникот ама не прават разлика. Кој може да помогне? Благодарам однапред
пс: Пишав и во темата DivX/Xvid плеер ама пошо глеам стара тема никој одамна не пишал пишав и тука ако не треба таму избришете го постот. Кој може го молам нека помага
Едит: За сабтајтлс на DivX филм правам муабет. Се извинувам ако не ви беше разјаснето.