Пошто јас имам Acer P193W, знам што е проблемот кај тебеБи требало да имаш добиено CD со драјвери за мониторот, после нивна инсталација ќе ја гледаш и 1440x900 резолуција.
во кутијата имаше цд ама не со драјвери туку со user guise (коа ке ми стаат такво нешо ми иде да ги убијам сите) али нема везе. До драјверите на стварно е си ги симнав од официјалната страна на acer и ок е сеа се се врати у нормала. Незнам зашо али сите монитори треба како plug and play да функциониаат ок. Немора да се додава други драјвери и онака за голем број монитори не ни постојат драјвери. Али фала ипак за постот
ако на некој му затреба за овој монитор еве го линкот
реботат на сите windows верзии
ftp://ftp.work.acer-euro.com/monitor/lcd/X193Wx Vista Driver.zip
Ај јас да ве прашам, значи вака компјутеров брчи ко луд, дава многу лош звук. Нормално помислив дека е нешто до кулерот на процесорот, го отворив, исчистив и пак исто. Друг кулер што го има внатре во компјутерот е оној на графичката, иако не верувам дека токму тој може да го прави ова. Го исчистив и него - no results. Проверив, и температурата на процесорот се движи од 50-60 степени, вртежите на кулерот 1800-2000. А убаво видов дека е наместен ко што треба, и силно прицврстен. Anyone ?
друже џабе ти е чистење на кулерот ако е сјебан јебан е немоеш брчењето да го средиш со тоа, само нов му е мајката
Замени го со нов и немаш гајле после