Помош околу Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)...

• Креатор на темата Креатор на темата Fords
  • Време на започнување Време на започнување
Знам за таа опција,ама треба да ги бараш сите фонтови,4-5 различни се низ текстот а поприлично е долг документот,јас мислев на програмче кое со обележување на целиот текст одеднаш ќе го промени целиот фонт
Тогаш што те спречува во ворд да го обележиш целиот текст и да го смениш фонтот?

Тогаш што те спречува во ворд да го обележиш целиот текст и да го смениш фонтот?
Треба да се конвертира мак фонтот, ако смене фонт ч ќе му стане ~.
Барај ЛС конвертер, македонска алатка од Логин Системи, направено баш за твојот случај

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk

Едноставно не успева таа опција,не знам за каков баг се работи,ќе пробам со понова верзија на Word затоа што оваа е верзијата 2007

Ај вака, ми треба помош околу Excel, на еден sheet имам компании кои се контактирани од различни индустрии, а во другиот sheet имам индустрии кои треба да бидат контактирани (односно таргет индустрии) -па сега прашањево ми е Could you please highlight the industries contacted that are not within the target audience - како би го направил ова, што формула треба да користам доколу треба, секако? Ако треба ќе го ставам и документот ако не ме разбравте добро.

Ај вака, ми треба помош околу Excel, на еден sheet имам компании кои се контактирани од различни индустрии, а во другиот sheet имам индустрии кои треба да бидат контактирани (односно таргет индустрии) -па сега прашањево ми е Could you please highlight the industries contacted that are not within the target audience - како би го направил ова, што формула треба да користам доколу треба, секако? Ако треба ќе го ставам и документот ако не ме разбравте добро.
Vlookup ако се истите имиња на двете страни + conditional formating ако треба да менуваш бои по услови.

Vlookup ако се истите имиња на двете страни + conditional formating ако треба да менуваш бои по услови.

Истите имиња се, али не го сфаќам некако, земав и во посебен sheet ги ставив и двете, не ми излегува па, да не знаеш случајно како би била формулата?

Attachments

• ta ex.PNG
    ta ex.PNG
    117,2 KB · Прегледи: 20
Истите имиња се, али не го сфаќам некако, земав и во посебен sheet ги ставив и двете, не ми излегува па, да не знаеш случајно како би била формулата?
=VLOOKUP(вредност која ја бараш (келија А2), табела во која пребаруваш (Б2:Б40 пример), индекс на колоната која сакаш да ти се врати како вредност, FALSE за 100% мечирање)
Ако ти враќа ерори стави ја целата во IFERROR(formulata, "") и ќе врати празни места ако е ерор.

Втора полесна опција:
=COUNTIF(B2:B40,A2) ако го најде ќе ти врати 1, во спротивно 0, и после тоа со conditional formating стави си rule да ти ги обојува според вредноста, пример 1 зелено, црвено.

Фала ти многу, со COUNTIF средив, итекако полесно :D :D
Се надевам надлежните нема да се лутат што одговарам на пост од пред 4 месеци... доста помага за таква задача и воопшто за задача кога се бара да се лоцира некоја вредност но да се прикаже една или множество вредности од истиот тој ред во која е најдена таа првобитна вредност, да си направиш мини верзија на табелата која би претставувала решение. XLOOKUP() е солидна функција за такви задачи- lookup(најди ја вредноста А во колоните од 1 до 3 и кога ќе ја најдеш А, од тој ист ред кајшто е А прикажи ми ги вредностите Б, В, Г од колоните 4, 5 и 6).
Знај си функции ама читни си и за PowerQuery, иднината на работа со табели.

pravam Save as na Word Template (.dotx). , no ne mi go vadi povtorno na pocetna kako template. Moram da idam u folder pa da go otvoram. Dali moze nekoj da mi pomogne kade e problemot? Mi treba da izleguva vednash, koga ke otvoram word. I toa kako Template.

pravam Save as na Word Template (.dotx). , no ne mi go vadi povtorno na pocetna kako template. Moram da idam u folder pa da go otvoram. Dali moze nekoj da mi pomogne kade e problemot? Mi treba da izleguva vednash, koga ke otvoram word. I toa kako Template.
Зачувај го во %appdata%\Microsoft\Templates\

Здраво помош околу активирање на ms office 2021

Здраво помош околу активирање на ms office 2021
оди со првиот метод, се завршува работа за 2 минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom