Помош околу Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
8.776
Поени од реакции
4.771
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
10.551
Поени од реакции
15.579
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
1.124
Поени од реакции
716
Дали постои опција во Excel, да пресметам кои ќелии го даваат како збир некој број.
Да се пополнети како пример од А1 па до М1 со одредени броеви(рандом различни броеви во секоја ќелија), и јас да пресметам кои ќелии би ми го дале 45(пример) како збир.
Не знам како тоа ќе изгледа. Ќе има повеќе решенија. Ако на пример сите броеви се деветки, тогаш било кои пет ќелии го исполнуваат условот.
 

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
8.776
Поени од реакции
4.771
Го најдов ова вчера(не знаев како точно да го формулирам прашањето за google :D), ама 99% нешто грешам и не ми испаѓа тоа што сакам.
Тука од страна се појавува бр.1 кај броевите кои што го даваат збирот, и останува 0 кај оние кои не дел од тој збир.
Најдов и уште едно, ама тоа беше со помалку објаснувања од горенаведеното. Ќе чепкам пак, па ќе видиме. Може ќе успеам.

Не знам како тоа ќе изгледа. Ќе има повеќе решенија. Ако на пример сите броеви се деветки, тогаш било кои пет ќелии го исполнуваат условот.
Знам тоа. броевите се ептен рандом. Има 3, 4, 5-цифрени броеви. Се обидувам од тие броеви да дојдам до најчесто 5-цифрен број.Thx.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
10.551
Поени од реакции
15.579
Го најдов ова вчера(не знаев како точно да го формулирам прашањето за google :D), ама 99% нешто грешам и не ми испаѓа тоа што сакам.
Тука од страна се појавува бр.1 кај броевите кои што го даваат збирот, и останува 0 кај оние кои не дел од тој збир.
Најдов и уште едно, ама тоа беше со помалку објаснувања од горенаведеното. Ќе чепкам пак, па ќе видиме. Може ќе успеам.
Да, нешто грешиш. Сега го пробав и функционира.
 
На врв Bottom