„Зеницата на Македонија“ од Венко Андоновски и Глигор Стојковски (не сум сигурна дали така се презиваше вториот). Книгата е на македонски и на англиски, со многу илустрации и интересен текст, не е тупаџиска како што може да бидат ваквите книги.Добро по ѓаволите, има ли негде во нашава Македонија да се купат негде книги, промотивни материјали за земјава, на англиски? Сакам да пратам во странство нешто како поклон, ама во некои книжарници шо видов на нет нема такво нешто.
Фала за одговорот, ама ми се чини тешко ќе ја најдам оваа книга, а и ако ја најдам сигурно ќе биде скапа. Друго нешто ми треба, нешто поефтино, подостапно, нешто како travel guides, така нешто...„Зеницата на Македонија“ од Венко Андоновски и Глигор Стојковски (не сум сигурна дали така се презиваше вториот). Книгата е на македонски и на англиски, со многу илустрации и интересен текст, не е тупаџиска како што може да бидат ваквите книги.
Мислам дека ја има во Топер. Мојата е со тврди корици и беше над 3000 денари, а ја има и со меки корици.
Мислам дека имаше некаков водич за Скопје, ама форумџиите рекоа дека е пишуван на многу лош англиски јазик.Фала за одговорот, ама ми се чини тешко ќе ја најдам оваа книга, а и ако ја најдам сигурно ќе биде скапа. Друго нешто ми треба, нешто поефтино, подостапно, нешто како travel guides, така нешто...
Види во британски центар, во универзитетска библиотека беа кога последен пат идев таму. Тие изнајмуваа книги од нивната библиотека. А конкретно овие наслови можеш и да ги купиш, во академска книга или англиски центар, обично по 100-150 денари ги продаваа.Некој да не знае каде може да се изнајмуваат книги на англиски? Конкретно ми требаат The Picture of Dorian Grey или The Great Gatsby. Некоја библиотека каде може да се пронајдат овие книги?
Ја има, издание на Култура е, од 1993-та година. Побарај ја кај нив во книжарницата, но голема е веројатноста да е распродадена. Ако ја немаат распрашај се кај уличните продавачи.Да не знае некој дали ја има книгата `Пророкот` од Калил Гибран на македонски и каде може да се најде овде во Македонија?
Има две изданија на македонски:Може ли некој да ми каже дали Lord of the Flies на Вилијам Голдинг ја има на македонски и каде може да се најде/купи истата? Благодарам однапред.