Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Не троши пари по курсеви. Доволно е некој малце да ти објасне како идат работите и после ќе си тераш со некоја книга/туторијали.

K

kalimer0

Гостин
Види го каналов на Youtube има c++ туторијали и добар е за почеток. И јас сум нов во водите на програмирањето и се трудам нешто да научам. Со среќа :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
запиши се на електро, инаку штом престава немаш за програмирањето не верувам дека ќе ти се допадне зошо не е така како што замислуваш

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Ако те интересира истражувај, проггуглај, прашај некои што имаат некое искуство, па ако имаш пари и време иди и на курс што да не,
макар да денес се има на нет.

A

apidrone

Гостин
Најубаво најпрво научи го машинскиот јазик, па асемблерот, па фортран, па кобол... :)

Член од
12 јануари 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

--- надополнето ---

Прво научи да пишуваш наслов на теми со Голема почетна буква.
:smir:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Најубаво најпрво научи го машинскиот јазик, па асемблерот, па фортран, па кобол... :)
yep sure :pos2:

--- надополнето ---

запиши се на електро, инаку штом престава немаш за програмирањето не верувам дека ќе ти се допадне зошо не е така како што замислуваш
sakam da probam da vidam dali ke me bide :toe:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Еј нека не те лажат со С, C#, Јава, Паскал (lol) и слични. Моја препорака е земи научи пајтон (python). Најди некоја добра книга, како Dive into python и прочитај ја од корица до корица.

Остај што учат на факс и во средно, старудиите се толку закоравени што ги мрзи да ја менуваат програмата.

Член од
12 јануари 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
kazi mi koja programa e najbarana dokolku sakas da najdes lesno rabota

Член од
18 јануари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
ако имаш воља бро че научиш за едно 3-4 недели ама сепак треба и логика и мозок :))

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
порано џабе беше читав...но само од читање не бива кога инсталирав паскал појасно ми стана :)
само ке ве замолам ако можете некои задачи да ми дадете за почетници оти нема во книгата ?
а тест треба да правам
никогаш не учи за тест пријателе, учи за да научиш верувај полесно е.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Имаше некој на форумов мислам постирано линк како се движи бараноста. Мислам дека беа Java, C, Php, C++, Python.
jas sepak mislam deka java i c++ najmnogu se koristat vo makedonija

Kajgana Shop

На врв Bottom