Помош: Вируси, црви и разни штетници

Г

Грејвдигер

Гостин
Откриен тројанец кој ги уништува Мп3 фајловите

Американската компанија која се бави со продавање на компјутерски софтвер Symatic , откри нов интернет тројанец - W32.Deletemusic , кој кога ќе влезе во некој систем ги пронаоѓа сите .mp3 фајлови и ги брише од хард-дискот...

Тројанецот најпрво го прегледува сите тврди дискови(надворешни и спојни) , УСБ и други приклучени плеери ... и на крајот ги брише мп3 фајловите...

Овој вирус, за добро ширење , се сместува во УСБ или во други спојни дискови, така да, доволно е само да го уклучете УСБ-то или некој друг споен диск во кој го има вирусот... и он автоматски ги брише сите мп3 фајлови...

mc dc

I hate this bitch
Член од
20 август 2007
Мислења
508
Поени од реакции
0
Ај бе бегај од тема.

И/ Има ли некој таква направија или не?
Vidi Garfild prvo treba da go napises virusot kako programa ili ako imas virus ama podobra varijanta e da se napise. pa mozes so ip adresata da mu vlezes vo qq12 sistemot da mu poebes za toa za sto e napisan virusot. Ama ako ne si pravel toa ima edna programa esy13troyanvirworm so nea mozes da pisas virusi, crvi, trojanci. Pa so sreka. :vozbud:

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
абе дечки сум фатил еден вирус, не можам никако msconfig,regedit, folder options, како некој втор корисник сум, а не администратор, се рестартира на секое... кажувајте чаре нешто...

NECsLon^

Kimi Räikkönen
Член од
27 ноември 2005
Мислења
80
Поени од реакции
2
абе дечки сум фатил еден вирус, не можам никако msconfig,regedit, folder options, како некој втор корисник сум, а не администратор, се рестартира на секое... кажувајте чаре нешто...
Сум имал ист таков проблем, не е вирус туку спајвер. Симни си Ad-Aware, мене тоа ми помогна!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.991
Eпа вака имам интернет од он нет минатиот месец ме снајде следнава беља
.На пола месец кога проверив лимит на старницата ми кажуваше дека сум минус -2гб се замислив од кај на ку*ов сега вака ама мислев дека е изводливо пошто онаа играна Power footbaall ми кажаа дека правла лом цедела многу.Негде при крај на месецов идам у дуќан на он нет да има барам детална сметка,тој аљазот ми вади сметка и ми вика дека можно е да ми влегол некој таму тројанец и да ми прави аплоуд(на сметката имав 7гб аплоуд) и ми вика форматирај одма
Мене ми е тоа чудно малце не знам дали вирус функционира така и сега имам варијанти за куршлузов

1 Играва да ме направила партали со аплоуд
2 У право да е аљазот од он,нет за тој тројанец
3 Да крадат па да ми прават филмови

горе доле сум дебло за компјутери затоа ако знае некој нека каже и по можност да не ме дупиsd пошто ''не знам кај да се обратам више пукнав''

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.721
pozdrav nov sum na forumot i baram pomos pc samo sto ke se vklucam na net pocnuva sam da downloadira mb ne znam sto mu e imam nod 32 i adware personal ne pomaga ke ve molam za pomos ako znae nekoj sakam i da go formatiram ali ne znam i toa kako se pravi i uste nesto cd-romot sam se otvara eve nedela dena koj moze da pomogne fala odnapred

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
pozdrav nov sum na forumot i baram pomos pc samo sto ke se vklucam na net pocnuva sam da downloadira mb ne znam sto mu e imam nod 32 i adware personal ne pomaga ke ve molam za pomos ako znae nekoj sakam i da go formatiram ali ne znam i toa kako se pravi i uste nesto cd-romot sam se otvara eve nedela dena koj moze da pomogne fala odnapred
1. Тоа со download-от можно е да прави Windows-от update (провери дали е вклучен автоматскиот update), а можно е и да е некој вирус (направи update на NOD-от).
2. Како да форматираш: кликни тука!
3. Скенирај со NOD-от

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
.На пола месец кога проверив лимит на старницата ми кажуваше дека сум минус -2гб се замислив од кај на ку*ов сега вака ама мислев дека е изводливо пошто онаа играна Power footbaall ми кажаа дека правла лом цедела многу.Негде при крај на месецов идам у дуќан на он нет да има барам детална сметка,тој аљазот ми вади сметка и ми вика дека можно е да ми влегол некој таму тројанец и да ми прави аплоуд(на сметката имав 7гб аплоуд) и ми вика форматирај одма
Мене ми е тоа чудно малце не знам дали вирус функционира така и сега имам варијанти за куршлузов

горе доле сум дебло за компјутери затоа ако знае некој нека каже и по можност да не ме дупиsd пошто ''не знам кај да се обратам више пукнав''
Изгледа второто! Играта нема шанси да прави таков upload.

mc dc

I hate this bitch
Член од
20 август 2007
Мислења
508
Поени од реакции
0

I mene me snajde slicno imam on net wadsl i imas 10 gb transfer i posle se uspori internetot i ide u k**ac imav 6 gb napraveno i utredenta gledam imam uste 4 mb:toe: neznam sto mu e fintata proveriv od virusi ama nema nisto. :wink:

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Компјутеров ми е спор преспор, изгледа е полн со вируси кажете што програмче е најпаметно да инсталирам зашто имав на времето АВГ ама ми повлече некои фајлови што не требаше па морав формат.

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Компјутеров ми е спор преспор, изгледа е полн со вируси кажете што програмче е најпаметно да инсталирам зашто имав на времето АВГ ама ми повлече некои фајлови што не требаше па морав формат.
VORTEX Instaliraj si Nod32 i Аd-Aware napravi im update, vlezi vo safe mode i skeniraj go kompjuterot dokolku imas nesto ke go snema :)

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
1. Скенирај од вируси со нод или касперски, симни си XP Smoker, Registry Smoker, SpyBot Search and Destroy, System Mechanic и некој Ram Booster. Ги имам овие програми и еднаш месечно го чистам PC-то и работи како ново.
2. Најди на гугл негоја страна со tips & tricks, и со мало мавање по регистарот ќе имаш ''авион''
3. Ако 1. и 2. не ти помага тогаш format: C :)

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
имам еден проблем, од пред некое време 100 % фатив некое вирусче или не знам шо и кога го уклучвам копмутерот ми вика low paging file, а кога ке го подесам ќе го рестартирам и пак исто, ми вика low memory и не можам најобчна обработка да напрам во фотошоп ми вика low memory, кажете со шо да пробам да исчистам, имам касперски не наоѓа ништо, и пробав со tune up utillities ама не наоѓа никакви грешки

Kajgana Shop

На врв Bottom