Помош: Вируси, црви и разни штетници

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Види во таск менаџерот кој процес најмногу ти зема од меморијата, ако е некој што не е толку битен блокирај го......

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
ако има некој доброволец кој би потрошил 15 минути од своето време за да ми помогни во врска со заштита на компјутерот би му бил многу благодарен мсн ми е sergej567@hotmail.com

однапред ви сум благодарен

p.s. имам нешто што ми излегува кога се логирам а тоа е low paging system и од кога ќе го сменам пак ме зафркава цело време вика low memory а тоа е од пред 2-3 дена не е меморијата оти не можи да изврши едно најобично екстрактирање на рар фаил.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
decki eden problem imam poslednite dva tri dena.otkako go upgradiv msn ot mi stigna sama porakata i nemozev da vlevam poveke vo stariot msn.morav da go upgradam msn.otkako go storiv toa veke ne mozam da se gledam so nikoj preko kamera ni pak da me gledat ,mene go izbrisav stariot probav pak da ja instaliram istata verzija ne dava da vlezam.sega instalirav nekoja si windows live mesanger beta.pak isto ne mozatta da me gledat.se konsultirav so nekolku prijateli mi rekoa deka bilo do samata verzija na msnot.da cekam nova verzija.dali ima resenie nesto i dali e do toa.ve molam za pomos dokloku nekoj znae.blagodaram unapred.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
drugar i kaj mene e taka pustam video call on me gleda ali jas nego ne ili obratno se na se ne raboti ubavo kako stariot ubav 7.5 kaj ne guglav na net da vidam sto moze da bide nekako ne se snajdov pa ako moze nekoj da ni pomogne fala odnapred :)

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
druagar aj kaj tebe barem ili te gledat ili gi gledas ama kaj mene nisto ne biva me nervira mnogu ovaa.ali ne znam zaso na skeyp biva i da me gledat i gi gledam a na msn otkako go upgradiv nisto brat.caree site mi kazaa da cekam nova verzija za upgraduvanje.pa ako ima nekoj reseni za toa neka kazuvaat.fala unapred

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
nema vrska mislam toa so upgraduvanjeto deka mislam jas koristam 8.1 i on me gleda na primer pustam mikrofon se slusame mislam se toa funkcionira samo jas nego ne go gledam zosto vrska nemam me fati inat baram na google sto ne ali ne mozam da najdam.Ah zlaten 7.5 ne moze da se vrati nikako:(
Sovet: Probaj so 8.1 deka mislam deka kaza deka ja koristis novata 8.5 betata mislam deka e podobro ova postaroto da go koristis novoto ima samo graficki dizajn ponov nisto poveke.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
abe brat i na ovaa ima nov dizjn ama ne biva probav so site od 7.5 pa nagore ne biva
ne dava da vlezam me tera da upgradam nova verzija

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
brat zalam navistina ima mn problemi so ovie novi glupavi windows live messengeri ako mozes nekako da go instaliras 8.1 pa so nego da probas ok ako ne togas ako dooznam nesto poveke da ti pomognam ke ti pisam pozdrav druze

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
FALA druze daj boze da mi pomognes ama site posle 7.5 gi instalirav ama nejke ne dava da vlezam me tera da ja ugradam novata verzija.ama aj covek izmislil i skeyp.daj boze da ima resenie.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Ај ако може на мене некој да ми помогне, ми треба лиценца од Spyware Doctor 5

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сакате без проблеми да сурфате ништо поедноставно, префоматирај 10-тина гига од хардискот и инсталирај си линукс. А ако не сакате тоа да го правите едноставно во цедето вметнете некоја лајф дистрибуција на линукс бутирајтего системот од цд, не се секирајте мрежните поставки автоматски ќе бидат препознаени ви преостанува само да го покренете интернет прелистувачот

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
не знам нортон дали го препознава овој гаден црв, изгледа не.

Пробај во Safe Mode да отвориш regedit. Потоа:

Одиш на:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

во десната табела ќе го избришеш следниот клуч:
"MsConfigs" = "MsConfigs.exe"

Потоа одиш кај подклучевите:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Lsa
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Ole
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
RunServices
HKEY_CURRENT_USER\System\CurrentControlSet\Lsa

Овде, секаде кај што ќе најдеш p2p network, избриши ги во десната табела.

ej coek i ja iam virus dali e okej toa kaj mene u spybot .. ja iam stiklirano tamo 4 fajlovi so zeleno i zolto pls help

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
ПОМОШ!!!
Ми треба licence code од Avast 4.7 home edition бидејки вечерва ми завршувала Trial верзијата па страв ми е да не ми се наполни компјутерот со вируси!!!
Ако може некој да ми помогне ке му бидам благодарна цел живот (инаку ке ме убие брат ми) :(:(

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Дечки стварно ми треба помош. Касперски при стартувањето на писито му наоѓа некој вирус: Trojan.Win32.BHQ.agz i nemoze da go izbrise! POmos?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Дечки стварно ми треба помош. Касперски при стартувањето на писито му наоѓа некој вирус: Trojan.Win32.BHQ.agz i nemoze da go izbrise! POmos?
Скенирај во safe mode и гледај таму дали ке го избрише? Види каде е вирусот со кој програм се стартува во Task Manager али и јас имав еднаш така проблем во safe mode го избриша баш со Касперски.Пробај не губиш ништо :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom