Almighty Nane напиша:
koristam avira anti virus i od koga ke go skeniram kompjuterot ne mi dava opcija kako da go iscistam kompjuterot od virus ili pak jas ne mozam ad ja najdam???
help?
a da i primetiv nekoj filovi mi se pobledi od obicnite??zaradi virusot e taka?5 dena se nerviram so kompjuterov pojma nemam sto da mu pravam
((
kako da go iscistam??
1. Симни го
фајлов и зачувај го на десктоп.
2. Рестартирај го компјутерот.
3. Не активирај никоја програма, не се поврзувај на интернет, ништо не прави освен...
4. Исклучи System Restore ако ти е активен. System Restore се исклучува така што на My Computer кликаш со десниот клик на маусот и одиш Properties. На новиот прозорец оди во табот System Restore, штиклирај го Turn off System Restore on all drives и кликни ОК па YES.
5. Активирај го фајлот што го симна (оној од точка 1, што го зачува на десктоп) и пушти да го скенира компјутерот. Откако ќе заврши скенот целосно, рестартирај го компјутерот. Би требало тој вирус да го снема. Се надевам немаш други.
Не сум користел (а ни слушнал) за авира антивирус. Ти препорачувам да инсталираш друг антивирус и да го апдејтуваш, па да скенираш. Или можеш да скенираш со
бесплатниот онлајн антивирус скен на трендмикро.