Помош: Вируси, црви и разни штетници

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Нјавероватно ти е ADWARE,па ти препорачува да го спуштиш Lava soft adware би требало да ти го реши проблемот,а и уште нешто ти препорачувам да си го смениш антивирусот

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
Don_The Best напиша:
Здраво.Имам Еден Голем Проблем кога ке сурфам повеќе време компијутерот ми се блокира и не можам да се дисконектирам од интернет.Дали е некој вирус или addware иначе јас користам АВАСТ антивирус Ако Некој Знае нека ми помогне.Чао:helou:
Тоа може да е и вирус или spyware. Би ти препорачал воопшто да не се приклучуваш на интернет бидејќи вирусот така нонстоп ќе се update-ира. Кога ќе го стартуваш компјутерот, стисни ctrl-alt-delete и иди на applications. Иди end task на сите сомнителни програми (би ти препорачал end task na site (повеќето се setup.exe, за ова обавезно)). После иди во processes табот и стисни два пати на CPU (вака ке видиш кој процес ти цица најмногу од компјутерот). Иди end process на процесот што цица највеќе само немој System Idle Process. Биди внимателен пошто можеш да скратиш некој процес што е важен за компјутерот. Доколку не си сигурен за скратување на процесот не го прави тоа.

Ти го препорачувам Kaspersky Anti-Virus, има многу добра Realtime протекција.

П.С. Не е лошо пред да го направиш ова да ни ги кажеш сите процеси и апликации во твојот компјутер.

П.П.С. тука можеш да најдеш информација за секој процес.
http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/other/a/

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Don_The Best напиша:
Здраво.Имам Еден Голем Проблем кога ке сурфам повеќе време компијутерот ми се блокира и не можам да се дисконектирам од интернет.Дали е некој вирус или addware иначе јас користам АВАСТ антивирус Ако Некој Знае нека ми помогне.Чао:helou:
avg anti spyware eve ti sajtce simni go update simni mu i daj mu scan posle toa restart eve ti sajt www.[SIZE=-1]free.grisoft.com[/SIZE]

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Еј јас имам Нод32 .. Врши ли работа .. или да земам да го фрлам у губре ..?

Ако знае некој подобар нека ми каже па ке дл !

поздрав

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
MeToNo1[MkD] напиша:
Еј јас имам Нод32 .. Врши ли работа .. или да земам да го фрлам у губре ..?

Ако знае некој подобар нека ми каже па ке дл !

поздрав
Супер е NOD 32, го користам веќе година, и досега е добар.

Г

Грејвдигер

Гостин
jas NOD32 i BitDefender 10 gi koristam... i sega za sega i 2ta se super

T

Tetro

Гостин
NOD 32 е добар, другар ми го користи, само што компјтерот не му е на интернет. За интернет ти го препорачувам Avast 4.xx Го користам задоволен МНОГУ.

Г

Грејвдигер

Гостин
mettalhammer напиша:
NOD 32 е добар, другар ми го користи, само што компјтерот не му е на интернет. За интернет ти го препорачувам Avast 4.xx Го користам задоволен МНОГУ.
ke go isprobame i nego.. samo da ne napravi nekoja glupost so tie drugite 2 so gi imam... posto nekoj ne si odogovaraat ;)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
A*1*T*E*A*M напиша:
некој како да го нападнал мсн-то и му ја пишува ип адресата ... ја мислам дека е тоа
Aha znam to ama kako da go otstranam, nesto? Dali stetit? :):jaj:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
A*1*T*E*A*M напиша:
jas NOD32 i BitDefender 10 gi koristam... i sega za sega i 2ta se super
Како што слушам повекето што сум ги прашал ми велат дека 2 антивируа кога работат не вршат никаква работа. . па сега шознам на тебе како функционират одлично !

Член од
20 март 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
2
Имам еден совет за сите оние на кои им е смачено од вируси, тројанци, црви, и тн. И јас го имав истиот проблем си го снимав LINUX и сега немам гајле, а ако не ви се допаѓа како оперативен систем пробајте ги Kerio Personal Firewall, i NOD32 ili AVG antivirusot...

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Symantec Antivirus Corporate 10.1.5000 најбољи антивирус малце при ботирање на системот ко кочи ама затоа после ПЦто спие нема ни вирус ни тројанец ни слични срања.само нема firewall затоа ке си симнете NetLimiter.Топ комбинација мислам кој има подобра нека каже.

Г

Грејвдигер

Гостин
MeToNo1[MkD] напиша:
Како што слушам повекето што сум ги прашал ми велат дека 2 антивируа кога работат не вршат никаква работа. . па сега шознам на тебе како функционират одлично !
па добро мош има некој не си одговарат еден со друг... ама на мене двата таман си се софпаѓат и задоволен сум од нив...

Kajgana Shop

На врв Bottom