Тоа може да е и вирус или spyware. Би ти препорачал воопшто да не се приклучуваш на интернет бидејќи вирусот така нонстоп ќе се update-ира. Кога ќе го стартуваш компјутерот, стисни ctrl-alt-delete и иди на applications. Иди end task на сите сомнителни програми (би ти препорачал end task na site (повеќето се setup.exe, за ова обавезно)). После иди во processes табот и стисни два пати на CPU (вака ке видиш кој процес ти цица најмногу од компјутерот). Иди end process на процесот што цица највеќе само немој System Idle Process. Биди внимателен пошто можеш да скратиш некој процес што е важен за компјутерот. Доколку не си сигурен за скратување на процесот не го прави тоа.Don_The Best напиша:Здраво.Имам Еден Голем Проблем кога ке сурфам повеќе време компијутерот ми се блокира и не можам да се дисконектирам од интернет.Дали е некој вирус или addware иначе јас користам АВАСТ антивирус Ако Некој Знае нека ми помогне.Чао:helou:
avg anti spyware eve ti sajtce simni go update simni mu i daj mu scan posle toa restart eve ti sajt www.[SIZE=-1]free.grisoft.com[/SIZE]Don_The Best напиша:Здраво.Имам Еден Голем Проблем кога ке сурфам повеќе време компијутерот ми се блокира и не можам да се дисконектирам од интернет.Дали е некој вирус или addware иначе јас користам АВАСТ антивирус Ако Некој Знае нека ми помогне.Чао:helou:
Супер е NOD 32, го користам веќе година, и досега е добар.MeToNo1[MkD] напиша:Еј јас имам Нод32 .. Врши ли работа .. или да земам да го фрлам у губре ..?
Ако знае некој подобар нека ми каже па ке дл !
поздрав
ke go isprobame i nego.. samo da ne napravi nekoja glupost so tie drugite 2 so gi imam... posto nekoj ne si odogovaraatmettalhammer напиша:NOD 32 е добар, другар ми го користи, само што компјтерот не му е на интернет. За интернет ти го препорачувам Avast 4.xx Го користам задоволен МНОГУ.
некој како да го нападнал мсн-то и му ја пишува ип адресата ... ја мислам дека е тоаMartin$ напиша:
Aha znam to ama kako da go otstranam, nesto? Dali stetit? :jaj:A*1*T*E*A*M напиша:некој како да го нападнал мсн-то и му ја пишува ип адресата ... ја мислам дека е тоа
Како што слушам повекето што сум ги прашал ми велат дека 2 антивируа кога работат не вршат никаква работа. . па сега шознам на тебе како функционират одлично !A*1*T*E*A*M напиша:jas NOD32 i BitDefender 10 gi koristam... i sega za sega i 2ta se super
па добро мош има некој не си одговарат еден со друг... ама на мене двата таман си се софпаѓат и задоволен сум од нив...MeToNo1[MkD] напиша:Како што слушам повекето што сум ги прашал ми велат дека 2 антивируа кога работат не вршат никаква работа. . па сега шознам на тебе како функционират одлично !