Помош: Барам еден филм!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.621
Поени од реакции
14.497
Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Не е тој. Еве да објаснам малку поопширно:

Значи дејствието се одвива во еден замок, овие двајцата се витези. Памтам овој Жерард Депардје имаше смешно име во филмот, не ми текнува точно како. Имаше еден луд магионичар и тој им направи напивка па тие патуваа во иднината и минатото. Кога отидоа во идната имаше многу работи што не знаеа што се, како се користат итн., па имаше многу комични ситуации. Филмов е постар, би требало да е снимен пред 2000 година.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Француски филм.Господ им задава 10 задачи на група другари и тие треба да ги извршат.Откако ги извршуваат господ не им дава поклон и се качуваат горе кај него.Овој им вика дека требало 19 да извршат али им ги намалува на 15.Откако ги извршуваат им дава овој поклон женска.Али овие незнам таму зошто не ја сакаат и се разотидуваат.Филмот е комедија.Се викаше петнаесте заповеди или така некако.Го барам по торенти на гугл на јутјуб никаде го нема се некој верски филмови ми дава.Фала однапред.:smir:

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Француски филм.Господ им задава 10 задачи на група другари и тие треба да ги извршат.Откако ги извршуваат господ не им дава поклон и се качуваат горе кај него.Овој им вика дека требало 19 да извршат али им ги намалува на 15.Откако ги извршуваат им дава овој поклон женска.Али овие незнам таму зошто не ја сакаат и се разотидуваат.Филмот е комедија.Се викаше петнаесте заповеди или така некако.Го барам по торенти на гугл на јутјуб никаде го нема се некој верски филмови ми дава.Фала однапред.:smir:
Мислам дека е Les 11 Commandements, со Michael Youn.
http://en.wikipedia.org/wiki/Les_11_commandements

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Тој е ти благодарам:smir::back:
Нема зошто. :smir:

Не е тој. Еве да објаснам малку поопширно:

Значи дејствието се одвива во еден замок, овие двајцата се витези. Памтам овој Жерард Депардје имаше смешно име во филмот, не ми текнува точно како. Имаше еден луд магионичар и тој им направи напивка па тие патуваа во иднината и минатото. Кога отидоа во идната имаше многу работи што не знаеа што се, како се користат итн., па имаше многу комични ситуации. Филмов е постар, би требало да е снимен пред 2000 година.
Како што кажа IOsonoINTERISTA ( http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3436145&postcount=288 ), веројатно е Les Visiteurs, кој има две продолженија (третиот всушност е ист како првиот, отприлика, само на англиски е). Во Les Visiteurs не глуми Жерар Депардје, туку Кристијан Клавие, и неговиот лик има навистина смешно име - Jacquouille la Fripouille (Жакуј ла Фрипуј), се спојува името Жак, со зборот couilles, што значи balls, a fripouille е нешто како безвредник. Овој филм е посебно смешен за оние кои разбираат француски.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ајде мала помош...како се вика едно филмче со Вуди Ален и Дајан Китон во главна улога..Навистина старо филмче,Вуди глуми Русин ми се чини кој е комплетна кукавица а е пратен да војува...Урнебес смешен филм е

I

Intex

Гостин
Го иам гледано одамна филмов. Се работи за еден човек шо ја губи ќерката у сообраќајна несреќа и цело време ја бара. На крајот ќе ја најде како дух во куќата на една стара, слепа жена? Го знае некој? Фала. :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Во склоп на темава...ми треба торент од филмот A single man ако некој најде саглам,да не е фејк.

Фала однапред и одназад .:smir:
Ова не е во склоп на темата. :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Никогаш не помислив дека јас ќе треба да го правам ова. Али како и да е :)

Филмов е хорор, 85-95 година од прилика,Американски.

3/4 пара идат на излет у викендица у сред шума ако не се лажам,по некое време почнува да врне и грми. Ноќта кога веќе ке се сместат,здогледуваат во моментот кога ќе загрми сенка од човек како стои со срп во раката. После некое време снемува една девојка и паровите дознаваат дека жителите на тоа место се ментално пормеетени.убици,деформисани. Нешто како Вронг трн филм кој е рип оф од овој. Исто така знам дека има една сцена каде што добиваат касета на која е снимано како девојката која е исчезната ја мачат. Во тој момент они истрчуваат од куќата се упатуваат до амбарот каде што ќе биде извршено мачењето одма до нивната куаќа но таму ништо не наоѓаат само траги од крв. Кога ќе се вратат после некое време од подкровјето на куќата каде што ќе бидат сместени ќе падне трупот на девојката.

Ако некој знае за кој филм се работи многу ќе ми помогне :vozbud:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Никогаш не помислив дека јас ќе треба да го правам ова. Али како и да е :)

Филмов е хорор, 85-95 година од прилика,Американски.

3/4 пара идат на излет у викендица у сред шума ако не се лажам,по некое време почнува да врне и грми. Ноќта кога веќе ке се сместат,здогледуваат во моментот кога ќе загрми сенка од човек како стои со срп во раката. После некое време снемува една девојка и паровите дознаваат дека жителите на тоа место се ментално пормеетени.убици,деформисани. Нешто како Вронг трн филм кој е рип оф од овој. Исто така знам дека има една сцена каде што добиваат касета на која е снимано како девојката која е исчезната ја мачат. Во тој момент они истрчуваат од куќата се упатуваат до амбарот каде што ќе биде извршено мачењето одма до нивната куаќа но таму ништо не наоѓаат само траги од крв. Кога ќе се вратат после некое време од подкровјето на куќата каде што ќе бидат сместени ќе падне трупот на девојката.

Ако некој знае за кој филм се работи многу ќе ми помогне :vozbud:
Можеби е Just Before Dawn од 1981

http://www.imdb.com/title/tt0082592/

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Филмов одамна го имам гледано ,француски мислам беше и се работеше за еден вработен кој ке биде избркан од фирмата...комшијата(мислам) ке му рече да се прави педер и дека ке го вратат овие на работа као демек го дискриминирале овие ради хомосексуалноста.И тоа се случи,истите колеги кои го мразеа предходно и не му обврнуваја внимание ке го засaкаат и
мислам дека ке се плесне со една колегиница :)
,само името не ми текнува :)

Kajgana Shop

На врв Bottom